Aartsengel Metatron: Een Pad Van Verlichting

Aartsengel Metatron: Een Pad Van Verlichting

Gechanneld door: Wendy Ann Zellea – 20 Juli 2021

Jullie spirituele pad leidt jullie naar verlichting. Als jullie terugkijken naar waarlijk verlichte wezens uit het verleden, werden de meesten van hen niet spiritueel omdat ze spiritualiteit bestudeerden. Het was iets anders dat hun bewustzijn op een hoger niveau bracht.

Dit wil niet zeggen dat het bestuderen van esoterische kennis niet nuttig is. Integendeel, het is buitengewoon nuttig om een doel van spirituele groei te bereiken. Jezelf blootstellen aan de hogere vibraties van spirituele informatie heeft een positief, verheffend effect, maar studie alleen maakt een persoon nog niet verlicht. Dus, wat is dan het antwoord?

Wat maakte deze verlichte wezens anders? Eén ding hadden zij gemeen: zelfs als zij hun aandacht richtten op de alledaagse aspecten van het leven, slaagden zij erin dit te doen met vriendelijkheid, mededogen en respect voor anderen. Zij streefden hogere trillende inspanningen na, waaronder het helpen van anderen en het onderwijzen van hogere waarheden.

In het proces, door anders te leven dan degenen om hen heen, creëerden zij nieuwe gedachtepatronen in zichzelf. Deze gedachtepatronen werden een model voor degenen die hun unieke daden zagen.

Na verloop van tijd ontdekten zij dat zij dingen konden doen die anderen niet konden. Klinkt dat bekend? Sommigen konden genezen, anderen hadden helderziende vermogens, of mystieke vaardigheden.

Weer anderen werden in een verlichte staat geboren. Zij waren de avatars van hun tijd, bijzondere wezens die naar de Aarde kwamen om de vibratie van de mensheid van de duisternis naar het Licht te brengen.

Dus, waarom komen zulke wezens vandaag niet naar de Aarde? Het antwoord is eenvoudig, er is geen behoefte aan één avatar om de vibratie van de mensheid te verhogen, wanneer er velen zijn die het Licht vasthouden.

De vraag blijft, hoe word je verlicht? Als je aan een verlicht persoon denkt, zou je kunnen zeggen dat het iemand is die veel mediteert, de meeste spirituele pelgrimstochten maakt, of zelfs de meeste kennis heeft over esoterische modaliteiten.

Zo iemand kan heel spiritueel zijn en heel verlicht, maar het is niet alleen studeren en oefenen dat jouw vibratie verhoogt. Bestaat er dan een toverdrankje dat jou in een staat van verlichting brengt? Bovendien, als studie en oefening niet voor verlichting zorgen, wat is dan het nut van deze oefeningen?

Door de geest bloot te stellen aan inspirerende ideeën, spirituele praktijken, genezingsmethoden en boodschappen van hogere wezens, die via kanalen worden doorgegeven, ontstaan nieuwe neurale paden. Het resultaat is dat de geest anders gaat functioneren, op een manier die gunstig is voor het Lichtlichaam, en dat wat niet levensondersteunend is, terzijde wordt geschoven.

Na verloop van tijd vervangen nieuwe manieren van denken verouderde manieren. Je kunt de resultaten zien, zowel in je geestelijke als lichamelijke gesteldheid. Uiteindelijk ben je een ander mens, in hetzelfde lichaam, met dezelfde hersenen, maar met een vernieuwde geest.

Terwijl dit gebeurt, is het mogelijk om meer in contact te komen met je ware zelf, het zelf dat al bij je is sinds je geboren bent. Je kwam op deze wereld als een verlicht wezen, volledig verbonden met de goddelijke Bron van alles. Je vertrouwde op het leven en had zuiverheid van geest. Dat is wat het betekent om verlicht te zijn, jezelf te zijn in een waarachtige en volkomen natuurlijke staat.

Toegegeven, als je in die naïeve toestand was gebleven, had je niet kunnen overleven en in de maatschappij kunnen functioneren, dus leerde je hoe je in de wereld moest leven. De prijs voor dit onderwijs, betekende dat je minder verlicht werd dan toen je begon. Dus, zie je, je weet wat het betekent om verlicht te zijn, omdat je zo begonnen bent.

Het doel van een meester in De Nieuwe Tijd is terug te keren naar die staat van het kennen van je ware zelf en los te laten wat je hebt geleerd dat je niet langer dient. Je wordt niet verlicht, maar je keert terug naar je oorspronkelijke verlichte staat. De spirituele modaliteiten die je in dit proces bestudeert, zijn jouw gereedschap. Je kunt de informatie die je intuïtief van jouw Hogere Zelf ontvangt, gebruiken om de informatie te vervangen die je van de maatschappij hebt geleerd.

De Nieuwe Tijd is het tijdperk van de Meesters. Het is geen toeval dat het internet informatie binnen handbereik heeft gebracht. Met zoveel spirituele kennis beschikbaar, hoe kun je bepalen wat voor jou relevant is? Je zult voelen wat met je resoneert en dan kun je die dingen omarmen. Er is een reden waarom ze jouw interesse trekken. Het is de bedoeling dat je werkt met wat jouw aanspreekt, of dat nu een bepaalde methode, kristal of Aartsengel is.

Uiteindelijk is Verlicht zijn het proces van terugkeren naar jezelf, en als je dat eenmaal doet, gebeuren er magische dingen en ben je een voorbeeld voor alle anderen die zich op een vergelijkbaar pad bevinden.

Kanaal: Wendy Ann Zellea

©2020 Happy Awareness Publicaties

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org