Aartsengel Gabriel via Shelley Young Dagelijkse boodschap / Donderdag 26 December 2019

Aartsengel Gabriel
via Shelley Young
Dagelijkse boodschap / Donderdag 26 December 2019

Het vakantieseizoen kan voor velen van jullie stressvol zijn.  Door de hectiek en de (vaak zelf opgelegde) eisen is het gebruikelijk dat mensen uit balans raken.  Dat, in combinatie met de aanwezigheid van familieleden die misschien nog leven onder oude conditionerings- en geloofssystemen die niet overeenkomen met wie je bent en wiens aanwezigheid zeer snel onopgeloste pijn aan de oppervlakte kan brengen, is een recept om getriggerd en reactief te worden. De meeste verlichtende mensen voelen later grote spijt voor het hebben van die reactie en kunnen inderdaad behoorlijk hard zijn voor zichzelf.
Als jullie tijdens de vakantie getriggerd worden, is het eerste wat je moet doen gewoonweg jezelf vergeven. Begrijp dat dit een deel van je is dat op zoek is naar jouw liefde en compassie. Wat heeft dat deel van je nodig? Neem de tijd om dit te overdenken, om er van te houden, om het gerust te stellen, om het mededogen en een veilige ruimte te geven om te worden gehoord. Het laatste wat dat deel van je nodig hebt is dat je jezelf te bekritiseren. Het heeft jouw liefde en begeleiding nodig, en dat ligt ruimschoots in jouw vermogen om aan jou zelf te geven.

De tijd nemen om eerst naar jezelf te kijken, met liefde en compassie, is de eerste stap om in staat te zijn om je evenwicht te bewaren tijdens toekomstige vakanties. Onderzoek vervolgens hoe je jezelf misschien uit balans hebt kunnen brengen. Heb je meer gedaan dan je zou moeten doen?  Heb je overdreven veel gegeven en jezelf niet toegestaan om hulp te ontvangen? Wat heb je op je genomen dat echt niet nodig was? Hoe had je jouw zelfzorg kunnen verbeteren? Het is nu het ideale moment om opnieuw te kijken hoe je met vakanties omgaat en om ze in een beter evenwicht te brengen.

Als je nu aankondigt hoe je de dingen gaat veranderen voor de volgende vakanties, zullen mensen genoeg tijd hebben om zich aan te passen aan de verandering en zullen ze niet geschokt zijn als het moment daar is.  Het is belangrijk om mee te gaan met de groei van je gezin. Zijn er nieuwe leden van de familie die deel kunnen uitmaken van jouw tradities en je kunnen helpen? Zijn er kinderen die ouder zijn geworden en die nu meer kunnen helpen?
Vraag de mensen hoe ze willen bijdragen. Je zou verbaasd kunnen zijn als je je realiseert dat er meer hulp beschikbaar is dan je je bewust bent van het feit dat je nu openstaat voor de hulp. Hoe kun je de vakanties hanteerbaarder en vrolijker maken voor iedereen die erbij betrokken is, ook voor jou? Welke tradities zijn liefdevol en genoten door alles wat u wenst te behouden?
Ten slotte, neem een moment om een strategie te bedenken voor nieuwe manieren waarop je kunt reageren als mensen de dingen doen die je moeilijk vindt in toekomstige vakanties. Schrijf ze op en leg ze neer waar je ze volgend jaar zult vinden, want mensen hebben de neiging om gewoon verder te willen gaan en te vergeten. Als je een plan hebt, zul je niet overrompeld raken als die triggers zich voordoen en zul je in staat zijn om te reageren op geheel nieuwe manieren, want je zult voorbereid zijn.
Dierbaren, verwijt het jezelf alsjeblieft niet als je het gevoel hebt dat je de dingen beter had kunnen afhandelen. Gebruik je spijt om nieuwe strategieën te creëren die iedereen die erbij betrokken is beter van dienst zijn. Verontschuldig je indien nodig. Accepteer verontschuldigingen als je ze ontvangt. Blijf gefocust op de verontschuldiging als deze wordt gegeven of ontvangen als een liefdevol verbindingspunt en weersta het om worden meegetrokken terug in dezelfde oude kwestie als het daar de neiging toe heeft. Vergeet niet dat als je de muziek verandert, de danspassen veranderen.
Weet dat het jullie families zijn waar de conditionerings- en geloofssystemen die jullie loslaten en genezen, geboren zijn, en daarom zijn ze vaak het laatste territorium die jullie meester worden. Wees aardig en zachtmoedig voor jezelf, vergeef jezelf en anderen dat je niet beter weet, en weet dat je de volgende keer altijd anders kunt kiezen. Dit maakt allemaal deel uit van jullie evolutie en de triggers dienen om een schijnwerper te richten op waar jullie je liefde en koestering voor jezelf het meest op moeten richten, en dat is een prachtig en krachtgevend iets.
Aartsengel Gabriel
Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl

♥  ♥  ♥
Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.
Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien