De Groenling

De Groenling

14 december 2022 / Door uitjebewust

Oh mooie Groenling met jouw herkenbare heldere zang kondig jij een nieuw tijdperk aan. Een tijdperk van grote transformatie. In vele levens, maar ook in de wereld als geheel. De mensheid moet beter, kán beter en jij laat dat ook zien, omdat je van nature al anders in elkaar steekt.

De groenling wordt ook wel groenvink of Groninger genoemd en behoort tot de zaad etende zangvogels. Zijn zang lijkt op die van een kanarie. In het grotere geheel behoort de groenling tot de vinkachtigen. Het bijzondere is dat dit vogeltje eigenlijk alleen in de landen rond de Middellandse Zee voorkomt en de rest van Europa. De groenling is herkenbaar aan zijn olijfgroene kleur met gele en zwarte accenten.

Voedingsbodem

Als eetpatroon staan vooral zaden op het menu afgewisseld met bessen, knoppen en soms ook insecten. Jonge groenlingen richten zich vooral op bladluizen en fruitvliegjes. Wat een geweldige helpers van de natuur toch maar weer. De jongen eten deze insecten in verband met eiwitten, die ze nodig hebben voor hun groei. Eenmaal volwassen, zijn ze eigenlijk volmaakt en hebben ze die stoffen niet meer zo vaak nodig.

Dat kan je als mens aan het denken zetten. Hoe kun je het eetpatroon van de groenling vergelijken met hoe wij als mens zouden kunnen eten? Dit heeft te maken met een te veel aan dierlijke stoffen. Te veel en te vaak vlees en/of vis, maar ook alle producten, die voortkomen uit dierlijk materiaal. Bijvoorbeeld melk en wat daar dan weer van gemaakt wordt. Daar vallen dan bijvoorbeeld kaas, yoghurt en boter onder. Maar denk ook aan eieren.

Hoe dierlijk eet jij?

En is dat eigenlijk wel nodig? Is jouw lijf, net als dat van de groenling niet beter af met vooral groenten, fruit, noten en zaden? Hoe ziet jouw eetpatroon eruit? De groenling minimaliseert op een gegeven moment met het eten van insecten, omdat zijn lijf dit niet meer nodig heeft. Wat je bij de mens dan als vlees/vis en de daarvan gemaakte producten zou kunnen zien. Hij richt zich alleen op wat hem, om in volle kracht te blijven, voedt.

Voor de oorlogen, voor de industrialisatie, aten we helemaal niet elke dag vlees. Er bestaan nog steeds volksstammen op de wereld, die eerst moeten jagen om iets van vlees/vis te kunnen eten en dat lukt zeker niet elke dag, waardoor zij een veel gezonder leefpatroon hebben dan wij.

Gezonde tegenprestatie

Meer lezen >>>