De Duizendpoot

De Duizendpoot

4 juni 2021 / Door uitjebewust

De duizendpoot is een grappig diertje dat zich voortbeweegt met een stil lijf, waarbij de pootjes een razendsnel kunnen lopen. Ze dragen het diertje op zijn weg en raken nooit uit de pas of in de knoop. Net alsof er iemand aan het stage diven is en over de menigte zweeft. Alleen is bij de duizendpoot alles met elkaar verbonden natuurlijk.

Weet je dat er wel 3000 soorten bestaan, waarvan er in Nederland en België 44 zijn waargenomen? Best veel toch? Maar hoe vaak kom je ze nou in het echt tegen? Dat komt, omdat ze zich na regen of in het donker het best in hun element voelen om openbaar te verschijnen. Verder leven ze vooral in de losse grond.

En wat doet zo’n duizendpoot nou eigenlijk? Een beetje rondlopen? Nee hoor. Het zijn hele nuttige helpers van de natuur én de mens. Al merken we daar misschien maar weinig van. Ze eten namelijk aan planten knagende dieren, zoals slakken, wormen en andere ongewervelde insecten. Een diertje om te koesteren als je een (moes)tuin hebt dus. Ook wordt er op de duizendpoot gejaagd. Hij moet op zijn hoede zijn voor kevers, kikkers én vogels. Gelukkig dragen zijn voeten hem snel en kan hij ook in de grond verdwijnselen.

Gesegmenteerd

Het lijf van de duizendpoot bestaat uit segmenten. Losse stukjes zullen we maar zeggen, die elk voorzien zijn van 1 paar poten. Als een duizendpoot geboren wordt dan heeft hij niet meteen alle duizend poten. Gedurende zijn leven komt er steeds een segment met een paar poten bij, dat hem dan weer verder draagt naar de volgende ‘set’, want duizendpoten zijn geen eendagsvliegen. Ze kunnen wel 5 of 6 jaar oud worden.

Meer lezen >>>

Reconnect Week Frankrijk

Frankrijk-St-Lary-uitjebewust reconnect week

Deze zomer/dit najaar organiseer ik een aantal weken dat je met gelijkgestemden of alleen bij mij kan komen verblijven, waarbij we zullen werken aan jouw groei en het (meer of weer) in verbinding (reconnect) komen met jeZELF.

Hiervoor zal ik tijdens jouw verblijf je uitdagen om ZELF tot inzichten te komen. Natuurlijk ontvang je daarbij ook hulp. Ik sta je terzijde met consulten, een kaartlegging en zal zoveel mogelijk antwoorden proberen te geven. Alles in lijn met hoe ver het kan en mag.

En natuurlijk is er alle ruimte voor de ‘Joie de vivre’, het goede Franse leven, maar dan wel volgens biologisch en vegetarisch recept. Wat zou dat met jouw ZIJN doen?

Meer lezen >>>