TERUGKEER / Door Trienke Minkema

TERUGKEER

Door Trienke Minkema

Het leven is een reis. Een reis door uw innerlijk. En het doel is: Het vinden van uw Zelf.

Het Zelf dat geduldig wacht om ontvangen te mogen worden. Als hulpmiddel heeft u zich een persoonlijkheid aangemeten. Door omstandigheden echter is deze persoonlijkheid als een zelfstandigheid gaan leven, en daardoor is het zicht op uw werkelijke wezen verloren gegaan.

Uw wezen, dat ‘oorspronkelijkheid’ heet, en van nature uit en in God is. Toch is deze natuur zo dwingend en indringend dat zij ons roept tot terugkeer, op een moment alleen aan Hem/Haar bekend.

En dat is het moeilijkste moment in uw leven omdat voor terugkeer veel moed nodig is.

Uw aardse persoonlijkheid zal zich 180 graden moeten omkeren, zodat hij in dienst kan komen van uw Zelf. Dan is de reis naar terug begonnen.

Tijdens die reis ontmoet u vele lotgenoten. Vrienden, familie, kennissen en buren. U kunt ze zien en ervaren als blokkades of hindernissen waar u tegenaan kunt schoppen of die u omver kunt werpen. Weet dat elke klap die u uitdeelt bij u terugkeert met ongekende heftigheid.

U kunt ze ook zien als hulpmiddelen of wegwijzers, die u naar uw doel leiden. Soms zal het lijken alsof alles tegen u is en is het doel misschien tijdelijk onduidelijk. Weet dan, dat het leven zelf een doel is en dat het leven ten volle beleefd en geleefd moet worden, zodat u ooit als heel mens, met alle tegenstellingen in u verenigd, in het geheel zult kunnen worden opgenomen.

*********

© trienke minkema