DE WERELD VERGAAT./ Door Trienke Minkema

DE WERELD VERGAAT.

Door Trienke Minkema

Een droom van 11-7-1989

Ik hoor dat er een planeet  is die hulp nodig heeft, hij gaat bijna dood. De lucht bederft en het water is er vervuild. Er moet hulp heen want anders heeft de planeet geen overlevingskans. Ik ben klein en toch lijk ik er ook wel heen te moeten gaan. Dan word ik doodsbang omdat het er zo donker is waar ik heen moet. Ik ben bang dat het mijn schuld is als ik niet ga want dan heb ik niet genoeg mijn best gedaan. Toen hoorde ik dat we met miljoenen gingen en zakte mijn angst. We delen de verantwoordelijkheid.

Einde droom.

Een droom van 31-10-2001

De wereld vergaat, maar ik blijf staan. Torens, gebouwen, bomen, alles maar dan ook alles gaat ondersteboven. Ook bruggen en rotsen vallen uit elkaar. Het is zo heel erg vreselijk voor de vele onwetenden. Maar ik blijf staan en ik voel totaal geen angst. Want ik weet: ‘Het dient de vernieuwing’. Dan word ik door twee wezens meegenomen. Zij zeggen: ‘Het wordt nu tijd dat Trienke van nieuwe kleren wordt voorzien’. Het oude zootje is afgelegd en we gaan chique winkels in. Wat vreemd dat die wel zijn blijven staan. In de kleedkamer ligt een rol toiletpapier. Die neem ik ook nog even mee, want daar zal straks wel een tekort aan zijn. Ik vraag me af of dit wel gezien wordt, maar dat vind ik niet erg. Ik zie en voel de nieuwe kleding in de tas. Het zijn prachtige gele kleuren en het voelt als de schubbetjes van een slangenhuid. Ik ben klaar voor de vernieuwing.

Einde droom.

Mijn droom blijkt in deze tijd een nachtmerrie te zijn voor velen. Het is nu het voorjaar van 2020 en de wereld staat op zijn kop. Het virus van de angst waart over de aarde en velen raken daardoor ontworteld. Omdat ik de dood als een overgang zie, vertrouw ik er op dat de aarde nu in een overgang zit. Bij deze overgang kunnen wij helpen door eerst onze eigen storende gevoelens, gedachten en andere rotzooi op te ruimen. Want dat proces loopt parallel met het proces waar Moeder Aarde zich nu in bevindt.

Ook jij hebt een rol in deze wereld en in deze bijzondere tijd. Onderschat dat niet: ‘Ook jij bent nodig en heel waardevol.’ Alles kan straks anders blijken te zijn dan je nu in gedachten hebt. Ga daarom met de stroom van deze verandering mee en zwem er niet tegenin. Dat is vechten tegen de bierkaai. Je kunt er zelfs onnodig depressief van worden.

Velen zijn hier op aarde gekomen om handreikingen te geven in persoonlijke processen en niet om persoonlijke meningen of overtuigingen op te dringen. Ik denk dat het juist van het grootste belang is dat een ieder zijn eigenheid mag behouden. Dat is ieders geboorterecht en alleen dat dien je trouw te blijven.

Hoewel ook ik veel nieuwsgaring tot me neem, probeer ik wel zo goed als mogelijk te blijven onderscheiden vanuit welke bron deze informatie komt. Niet elke bron is namelijk al helder en schoon genoeg om de volledige waarheid te kunnen laten zien. Veel bronnen blijken zelfs een persoonlijke beerput te zijn waaruit volop geschept wordt en uitgedeeld.

Ik lees alles wat ik krijg aangereikt zo goed als mogelijk met een open blik, om niet later te hoeven denken of zeggen: ‘Dat wist ik niet,’ terwijl ik het wel had kunnen weten. Voor mij doet het er niet toe als ik niet meteen kan zeggen of iets waar is of onwaar. Ik wil alles alleen maar toetsen aan mijn eigen innerlijk en intuïtie. Ik wil het meten met mijn hart. Maar ook dit is een persoonlijke invalshoek waar niemand het mee eens hoeft te zijn.

De huidige tijd op aarde is te vergelijken met een persoonlijke crisis, waar velen juist in deze tijd nu doorheen kunnen gaan. Velen zien op dit moment, juist door de vele tegenstrijdige berichten, soms door de bomen het bos niet meer. Ook de aarde verkeert in een schijnbaar hopeloze situatie. Maar ik denk dat deze tijd slechts een voorbode is van een overgang naar een nieuwe, eerlijkere en betere vorm van samenleven en samen-delen.

Precies zoals een mens zichzelf als herboren kan voelen na een persoonlijk doorstane ziekte of crisis, kan ook Moeder Aarde opnieuw geboren worden. Maar als datgene wat zich heden ten dage aandient niet kan worden gezien als voorbode voor het nieuwe dan kan men in de put geraken en ervan overtuigd zijn er nooit meer uit te kunnen komen. Dan is de beste oplossing naar mijn idee om diep in jezelf te schouwen om daar de oplossing te kunnen vinden voor wat jou nu nog onduidelijk lijkt. Onderzoek in de eerste plaats waar jij jezelf mee bevuilt voordat je je pijlen op de buitenwereld richt.

Wat betreft vaccinaties: Ik ben beslist niet tegen vaccinaties als die het immuunsysteem van de mens bevorderen. Ik ben wel tegen de macht om de vrije wil van de mens te onderdrukken. Die macht lijkt tegenwoordig toch wel ietwat de boventoon gaan voeren. Stel je voor dat een biologische tuinder opgelegd krijgt dat hij zijn producten MOET bespuiten en kunstmest MOET gebruiken. Dat is tegen zijn natuur en ook tegen de natuurlijke toestand van de aarde. Uiteraard zijn er voor- en tegenstanders. Discussies worden hierover al meer dan genoeg gevoerd. Zou volwaardig voedsel ook de weerstand van de mens kunnen verhogen? Kan men ook op die manier voldoende gewapend zijn tegen ziektekiemen? Duizenden kinderen sterven er elke dag door de honger. Hoe kan dat? Ik zie ondervoede kinderen, in plaats van voedsel wordt er iets anders toegediend. Is dat wel de enige of de beste oplossing? Ik ben er voorstander van om kracht door middel van goed voedsel te geven in plaats van macht en overheersing te gebruiken. Op die manier wordt ook nog eens de vrije wil van de mensen aan banden gelegd. Maar ook dit is een persoonlijke mening die niemand met mij hoeft de delen.

Dat geldt ook voor het overtuigen van anderen met waarheden die je klakkeloos hebt aangenomen zonder deze eerst aan de waarheid van je eigen hart te toetsen. Dat is eerder vermoeiend dan opbouwend. Dan ben je eerder een naprater dan dat je praat vanuit je eigen unieke wezen. Onderscheiden vanuit je eigen unieke wezen en je intuïtie gebruiken betekent: thuiskomen bij jezelf en van daaruit handelen en praten. Dat is voor velen al moeilijk genoeg in een tijd waar zoveel afleiding en misleiding is. Velen zijn afgedwaald en sommigen zijn totaal de weg kwijt. Macht uitoefenen of het beter denken te weten voor of dan een ander, maakt de mens eerder afhankelijk van de ander dan dat hij bij zijn eigen kracht komt.

Alles is energie en alles is trilling. Wil ik dus mijzelf in bewustzijn verruimen dan zal ik alleen maar mijn eigen trilling hoeven te verhogen om zaken vanaf een hoger plan te kunnen overzien. Vanaf dat plan kan ik dus ook zaken ondergeschikt aan mijzelf maken en zelfs oplossend te werk gaan. Velen vragen zich af: ‘Hoe doe ik dat?’ Ik doe dat op een simpele en creatieve manier en misschien kun je dit als handreiking zien: Teken een energiegolf en laat daarin al jouw eigen storende zaken mee stromen. Onderzoek wat je erbij voelt. Daarna teken je er een fijnere golf boven en eronder. Richt je dan vanaf dat moment op de fijnere golven en weet dat die golven, vooral als je ze laat vergezellen met de kracht van jouw liefde, veel onaangenaams ongedaan kan maken. Verbeter de wereld door bij en met jezelf te beginnen.

Ik vroeg mezelf af of ik eigenlijk wel iemands waarheid moet verdedigen of achter iemand anders zijn waarheid moet gaan staan. Op die vraag kwam slechts één antwoord, direct uit mijn hart: Blijf staan voor je eigen waarheid, dan staat ‘De Waarheid’ achter jou.

veranderen voor waarheid