Hogere Zelf vs Ego

Hogere Zelf vs Ego

Door: Teri Wade – 11 Maart 2023

 

Ons Hoger Zelf heeft altijd het beste met ons voor, maar soms wordt het overstemd door de stem van het ego. Het ego is erg bezorgd over materiële zaken, succes en hoe anderen ons zien. Maar het Hogere Zelf is in niets van dat alles geïnteresseerd.

Je Hogere Zelf wil dat je je herinnert dat je precies bent waar je hoort te zijn. De fouten die je hebt gemaakt waren slechts lessen om je te brengen waar je hoort te zijn. Die fouten waren vitale stappen en waren noodzakelijk.

Je Hogere Zelf wil dat je je herinnert dat het huidige moment het enige moment is dat je kunt veranderen. Het ego staat vaak stil bij het verleden en wat daar gebeurd is. Het ego brengt ook graag tijd door met nadenken over wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. Maar op geen van die plaatsen kun je echte veranderingen aanbrengen. Je moet verdergaan.

Je Hogere Zelf wil dat je je herinnert dat je alles wat je nodig hebt in je hebt. Leren over jezelf en je waarde is zo belangrijk voor je bewustzijn. Jij bent de enige echte beoordelaar van je eigenwaarde.

Het ego is zeer begaan met uiterlijke schijn, het zoekt bevestiging van uiterlijke tekenen geld, succes, status en roem. Geen van deze dingen zijn een afspiegeling van je werkelijke waarde. Je zult nooit je ware doel bereiken als je voortdurend probeert anderen te behagen.

Je Hogere Zelf wil dat je je herinnert dat je je laat leiden door liefde, niet door angst. Het ego wordt geleid door angst. Het ego vreest niet genoeg te hebben en niet genoeg te zijn. De enige gids die je Hoger Zelf volgt is liefde, de hoogste frequentie. Het ego wordt geleid door angst, de laagste frequentie.

Je Hogere Zelf wil dat je je herinnert dat onze veiligheid ligt in acceptatie, niet in controle. Als mensen streven we naar zekerheid, wat betekent dat we het leven graag onder controle hebben, maar we kunnen echt niet alles controleren, dus leren meegaan met de stroom helpt ons om meer te accepteren in plaats van te controleren. Vertrouw op je plan…

Een dagelijkse strijd in de mens is te denken dat de dingen op een bepaalde manier zouden moeten gaan in plaats van de realiteit te accepteren zoals ze is. We zijn hier niet om anderen te beoordelen, we zijn hier om het beste te doen wat we kunnen in dit leven en binnen deze incarnatie. Je missie, toen je geboren werd, is je individuele missie, het is aan jou om die te vervullen, niemand anders.

Je Hogere Zelf wil dat je je herinnert dat je niets hoeft te verbeteren. Je bent goed genoeg zoals je bent. Spirituele groei komt niet van het verbeteren van jezelf, maar van het accepteren van jezelf. Wanneer je jezelf volledig accepteert, beginnen ongezonde denkpatronen te verdwijnen. Wanneer je je afstemt op de leiding van je Hogere Zelf, zul je je herinneren wat je ware doel is… opnieuw is zelfbewustzijn de sleutel! Als je je afstemt op dat bewustzijn om je heen en die communicatie bedoelt, ben je op weg.

Teri Wade

Vertaling: wakkeremensen.org