Waar gaat jouw aandacht naar uit?

Waar gaat jouw aandacht naar uit?
6 juli 2018 / Tamara van de Beek

Waar gaat jouw aandacht naar uit? Naar heling? Er mag iets in jou geheeld worden? Richt de aandacht op de wat altijd heel is. Dat wat al hier IS. Ontdek en voel of DAT heling nodig heeft.

Alles wat komt en weer gaat is niet stabiel. Er is iets wat altijd op de achtergrond aanwezig is. Richt de aandacht daarop.

Visualisatie of affirmaties? Dit impliceert dat er nu iets ontbreekt. Een voorstelling maken van iets wat je graag wenst (en dus iets wat je afwijst = verzet).

Richt je aandacht op dat wat nu hier is. Ontbreekt er iets? Moet je daar iets aan toevoegen of weghalen? Is dat een teleurstelling als je ontdekt wat nu hier is? Wil je dan nog steeds ergens vanaf? Is het dan nog steeds nodig om iets toe te voegen of te visualiseren? Is dat een teleurstelling als je ontdekt wat nu hier is? Als jij bewustzijn bent – tijdloos, stralend en eeuwig -, dan wie is het die visualiseert en affirmeert?

Werken aan persoonlijke groei? Dat kan, als je denkt dat je een persoon bent. Dan heb je een lange to-do lijst en een taak voor het leven om iets te laten groeien wat je in eerste instantie niet bent (namelijk een afgescheiden persoon). Waarschijnlijk is er ook van alles mis of niet goed aan die persoon. Anders werk je niet aan persoonlijke groei. Breng de aandacht voorbij het verhaal van je leven. Geef aandacht aan degene die dit allemaal kan zien. Er was altijd al een “Ik ben” gevoel, ja toch? Is dat een persoon?

Hard werken aan groeien in bewustzijn? Dan ben je een persoon die bewust wil worden. De psychologische entiteit (het ego) is gericht op zelfbehoud. Het kan, het is een pad en een goed vertrek punt. Maar uiteindelijk ben je geen persoon maar bewustzijn. Bovendien is het hard werken, het kost je veel kostbare tijd en energie. Breng de aandacht naar dat wat er al is, dat wat moeiteloos aanwezig is. Sommige noemen dit flow. 

Het grappige is dat je niet iets hoeft te doen om in de flow te zijn. Dat is moeiteloos. Dat is namelijk wat je bent. Je aandacht gaat uit naar het denken, naar interpreteren, naar willen helen, naar afwijzen en afkeuren, naar verzet dus is er lijden. En weg is de flow….

Maar als je de aandacht terug brengt naar het Hart, naar Zijn, naar wat IS ontdek je daar de altijd aanwezige flow. Dat is toch geen hard werken? Bewustzijn IS. Dat groeit niet en krimpt niet. De persoon snapt dit. Dat is dan een bewuste persoon. Maar nog steeds een persoon. Kijk niet als een bewuste persoon, kijk als bewustZijn. De mind zal proberen je met gedachten terug te trekken in het denken, in de persoonlijkheid. Maar ook dit kun jij zien. Laat de aandacht niet verstrengelen met het denken. Ga terug naar je hart.

Daar waar je aandacht naar uitgaat, dat zal jouw ervaring zijn!

Aandacht = geen bewustzijn. Bewustzijn kan zien waar de aandacht naar uit gaat. Dit is een power tool. Iedereen kan dit met de juiste aanwijzingen. Use it well.

Gebruik het vermogen om de aandacht te richten op het waarnemen zelf. En vertel mij dan wat blijft er over? Is er iets “te doen” om iets “te bereiken”? Dit antwoord is geen “ik snap het antwoord”. Dit is een antwoord wat je alleen maar kunt ontdekken en ervaren. Om dit te ontdekken is er 1 voorwaarde: je moet bereid zijn om alles wat je weet, hebt geleerd en denkt te zijn laten varen…..Leeg.

Tamara van de Beek
www.dewijsheidvanhethart.nl