De Leeuwenpoort 2018 – een diepe versmelting

De Leeuwenpoort 2018 – een diepe versmelting
26 augustus 2018 / Tamara van de Beek

Wat hebben wij een diepe aflijning ervaren tijdens deze leeuwenpoort. De hitte heeft ons geholpen om niet te doen maar te Zijn. In mijn praktijk krijg ik vaak de vraag, hoe ga je om met deze sterke energieën die telkens veranderen?

En het antwoord is simpel: niets doen. Simpelweg waarnemen. Altijd al waren wij onderhevig aan kosmische energieën. Energie is in beweging. Als je aandacht uitgaat naar dat wat continue in beweging is merk je niet op wat altijd onveranderlijk aanwezig IS. Het enige wat je hoeft te doen is de aandacht terug te brengen naar wat IS. En dat is aanwezigheid, of Presence. Zuiver gewaarZijn.

Wat velen doen is interpreteren, analyseren, conclusies trekken etc. Dat is allemaal activiteit van de mind. Dit is identificatie. De aandacht blijft “plakken” aan deze gedachten. En energie (bewustzijn) blijft vastzitten in het denken en is niet vrij. Je bent dan niet open. En energie kan niet vrij stromen.

Wat de huidige energieën tot stand brengen is een diepe versmelting met het veld wat IS. Het wordt steeds pijnlijker als je jezelf verlaat. Met andere woorden: als je aandacht zich vastzet in je denken (het hoofd) en je verlaat je hart (Zijn) dan zul je dit sterk voelen.
Het wordt bijna ondraaglijk. En dan hoor ik, Tamara ik weet het niet meer…. Dat komt omdat je terug wilt grijpen naar dat wat zo bekend voor je is. De psychologische entiteit. De persoon. En dan hoor ik, ik voel me verloren. “Ik voel me verloren” is een gedachte die opkomt. In werkelijkheid ben je thuis aan het komen (en tegelijkertijd ontdek je dat je thuis nooit hebt verlaten).

Met deze veranderende energieën heb je maar 1 ding nodig. Aandacht. Breng de aandacht terug naar degene die dit alles kan waarnemen. Natuurlijk blijf je voelen. Maar een gevoel is onderhevig aan verandering. Je stemming is onderhevig aan verandering. Je gedachten zijn onderhevig aan verandering. Je lichaam is onderhevig aan verandering. Je interpretatie van wat je waarneemt is onderhevig aan verandering. De kosmische energieën zijn onderhevig aan verandering….

Maar dat wat door jouw ogen kijkt, kun je dat opmerken? Alles wordt gezien. En nu kom jij in het veld van Puur Gewaarzijn. En dat IS gewoon. Alles is doordrenkt van dit. Ook de wereld. Er is geen afscheiding tussen binnen wereld en buiten wereld. Alles is doordrenkt van dit. Volledig stil, bewegingsloos. Het is niet nodig om iets te bevechten. Het is niet nodig om iets te helen. Het is niet nodig om te begrijpen. In het niet-weten kun je het ontdekken en ervaren. Alles valt stil en het IS er gewoon. Jij bent er gewoon. Geen afscheiding, Eén.

Maar voor de mind is dit te simpel en een ernstige bedreiging. Want nu ga je iets ontdekken wat jou werkelijk zal bevrijden. Dus zul je merken dat je aangevallen wordt door allerlei gedachten, angsten en interpretaties. Maar als jij je aandacht houdt in dit veld en niets meer geeft aan dit denken dan ben je vrij. Werkelijk vrij. En dan ontdek je dat dit eigenlijk altijd al was en nooit niet kunt zijn. Ik vraag je niet om dit te begrijpen. Ik vraag je juist om je neiging om te willen begrijpen gewoon te laten. Ik vraag je om je niet te identificeren met deze neiging zodat de hypnose verbroken kan worden.

Termen als 5D, 3D en dergelijke betekenen dan niets meer voor jou. Alles IS. Alles is doordrenkt van dit Puur GewaarZijn. Wederom het denken wat “iets” wil maken van “niets”. Dit Zijn valt niet te classificeren in termen als 3D, 4D of iets dergelijks. Bewustzijn is Puur Gewaarzijn. Ondeelbaar. Kijk als Puur GewaarZijn zelf. Wie creëert? Als alles gewoon IS wat zou je dan moeten creeëren? Dat wat IS, is dat niet compleet? Is dat niet heel? Is dat een teleurstelling? Voor de mind, ja een groot probleem….want wat nu? Niets meer te doen, niets meer te bereiken, niets meer te helen, niets meer te willen, niets meer te verwachten.

Blijf met je aandacht in het veld van Puur GewaarZijn. Dit is een innige omarming. Je wordt gedragen vastgehouden in onvoorwaardelijke Liefde. In de armen van de geliefde en één met de geliefde. Verlaat de geliefde niet. Blijf met je aandacht in dit veld van Gratie. De geliefde heeft jou nooit verlaten. En een diepe dankbaarheid komt als vanzelf omhoog.

Dit is de leeuwenpoort. Een diepe versmelting met het veld van Gratie. Moge allen versmelten met het Ene.

Tamara van de Beek
www.dewijsheidvanhethart.nl