Volle maan 5 februari 2023 om 19:28 uur

Volle maan 5 februari 2023 om 19:28 uur

31 januari 2023 / Door Petra Stam


Onder deze volle IJsmaan vriest het niet per se, maar het is vaak nog wel ijskoud. In de natuur heersen nog rust en stilte, hoewel sommige bolgewassen zich al laten zien. Het leven dat in de lente zal opbloeien, is nog beschermd en weggestoken. Als de tijd daar is, zal het leven weer opbloeien. Hetzelfde kan voor ons gelden: wat sluimert er in jou, wat wil jij vormgeven de komende tijd? Had je voornemens en passen die nog bij je wensen? In hoeverre houd je rekening met je omgeving (als die ijskoud of juist warm reageert)? Ligt er een verborgen wens in jou? Langzaam bewegen we ons naar de lichte kant van het jaar. Welke eerste activiteiten zijn al nodig om in de lente bloei te kunnen ervaren? Onderzoek en vertrouw je hart – onderschat niet hoeveel het opvangt aan subtiele informatie en hoe groot het magnetisch veld is. Maak regelmatig tijd om als het ware even uit de hectische wereld te stappen om te voelen wat je hart zegt. Wees trouw aan jou, aan jouw unieke zelf, jouw talenten en jouw licht. Door je innerlijk licht te kennen en uit te zenden, wordt het lichter en lichter in de wereld.

De volle maan in Leeuw heeft alles te maken met het volgen van je passie, voelen waarover je enthousiast en optimistisch bent. Niet voor niets wordt met een leeuwenhart bedoeld dat je grootmoedig, hartelijk, hartstochtelijk en ook strijdbaar bent. Toch kan dit overslaan naar overdrevenheid en zelfoverschatting. Het thema bij de volle maan is ‘zuivering en diepgang’. Ken jezelf, leef je vuur en wees bescheiden tegelijk. De invloed van Uranus op de Maan kan namelijk impulsief maken, plots wilde verlangens wekken en maken dat je je nergens op vastlegt. Vrijheid, vrije wil en onafhankelijkheid zijn een mooi streven, maar als je er overspannen van raakt, stel je doelen dan een beetje bij. De Uranische invloed kan ook onverwacht nieuws brengen, zowel mondiaal als uit je onderbewuste. Denk bijvoorbeeld aan een inzicht dat ineens heel duidelijk maakt dat en hoe je iets anders wilt gaan doen in je leven. Waarop je licht schijnt, daarvan word je je bewust. Dus zie, luister en onderzoek, zodat je meer vrije wil ervaart in de keuzes die je maakt.

De ster Sualocin staat op dezelfde graad als de volle maan en in het sterrenbeeld Dolfijn. Dit stimuleert speelsheid, zelfvertrouwen en bewustzijn van jouw talent. Je kunt ineens beseffen welke hobby, creativiteit of kunde je (meer) in je werk wilt betrekken. Nieuwsgierigheid krijgt meer ruimte, luisteren naar en handelen volgens je intuïtie gaat gemakkelijker. Voel wat jou energie geeft, wat je leuk vindt én waar je goed in bent, en onderzoek op een speelse manier hoe je dit meer ruimte kunt geven in je leven.

Mijn teksten en afbeeldingen alleen delen mvv deze website.

Alles weten over en zelf verbinden met krachtdier Leeuw en Dolfijn? In plaats van een hele jaarcursus staan inmiddels 6 van de 10 losse cursusonderdelen online!

Ieder onderdeel bevat ongeveer 4 uur materiaal: uitleg in woord en beeld, meditaties, een thema om bij stil te staan en een creatief-idee om zelf te doen. Na betaling heb je twee maanden toegang.

In februari verschijnt de 2e druk van mijn boek Krachtdieren en in maart de 3e druk van de Krachtdierenkaarten (1) Wil je hiervan op de hoogte blijven, stuur me dan een mail: info@petrastam.nl
Al mijn boeken en kaarten worden uitgegeven door A3 boeken.

https://petrastam.com/