Ze Loopt in Schoonheid

Ze Loopt in Schoonheid

Door: Dreama Vance – 19 Maart 2024

“Ze loopt in schoonheid, zoals de nacht
Van wolkenloze klimaten en sterrenhemels.”

Dit geliefde gedicht van Lord Byron gaat over een mooie vrouw, maar voor mij staat het altijd voor Gaia. Zie je de aarde als ze danst, draaiend langs de sterrenhemel? Zie je haar als ze van donker naar helder gaat?

Het gedicht beschrijft verder haar eigenschappen van goedheid, sereniteit, vrede en kalmte, wat een elegante, vorstelijke aard impliceert. Is dit niet Gaia zelf?

Vele jaren geleden, toen ik Big Bend National Park in Texas bezocht, werd ik op wonderbaarlijke wijze verliefd op de aarde. In dit geïsoleerde gebied werd ik binnen 24 uur helemaal verliefd op haar. Ik huilde alsof mijn hart gebroken was toen ik weer terug moest naar mijn normale dagelijkse leven. Gedurende die korte tijd riep ze me, op mysterieuze wijze, om het schoonheidspad te bewandelen.

Als je verliefd op haar wordt en je hartenwens fluistert om ook het schoonheidspad te bewandelen, zal ze haar geheimen aan je beginnen prijs te geven.

Leraressen zullen naar je toe komen om haar wijsheid te delen. Als je deze wijsheid in je opneemt, zul je merken dat je leven verstrengeld is met haar hart, net als twee geliefden in een omhelzing.

Als je stil genoeg kunt zijn… als je je geest tot rust kunt brengen en je hart kunt openen, zal ze voor je zingen.

Haar lied zal op je innerlijke wezen spelen en je wonderen onthullen. Majesteit en grootsheid die je verbeelding te boven gaan – LIFE altijd levend, vernieuwend. Ze draagt het hart van elk levend wezen in haar eigen kloppende hart.

Als je stil bent, zul je dat hart voelen kloppen. Net als een baby in de baarmoeder, gedragen onder het hart van de moeder, worden we gevoed, vastgehouden in troost en veiligheid. We zijn verbonden als ons hart trilt op het ritme van het hare, waardoor we één hart worden.

Terwijl je in haar armen schuilt, terwijl je voedsel van de Godin tot je neemt, zal ze je het schoonheidspad leren. Je wordt één met haar ritmes, ademt met haar adem en danst met haar goddelijke natuur. Haar wijsheid wordt jouw wijsheid. Haar cycli worden jouw cycli. De diepte van haar geest begint de jouwe te verdiepen. Haar vrede dringt jouw wezen binnen.

Het leven wordt zoveel meer dan ons dagelijks bestaan.

“Ze wandelt in schoonheid,” en jij ook.

Dreama Vance

Nederlandse vertaling: wakkeremensen.org