Wees Jouw Eigen Autoriteit

Wees Jouw Eigen Autoriteit

Door: Owen Waters – 24 Juli 2022

In de jaren zestig klaagden ouders en leraren erover dat de jongere generatie minder respect had voor gezag dan toen zij die leeftijd hadden. In de jaren tachtig klaagden ouders en leraren dat de jongere generatie minder respect had voor gezag dan toen ze zelf die leeftijd hadden. In de jaren 2000, nou ja, je krijgt het beeld. Elke generatie is meer in dezelfde richting vooruitgegaan omdat de kosmische energieën van De Verschuiving de oude gewoonte van onderwerping aan gezag aan het oplossen zijn.

Traditioneel werden organisaties geleid door hiërarchieën van autoriteit. Om binnen een hiërarchie te kunnen werken, werd van je verwacht dat je je bereidheid om voor jezelf te denken opgaf en, in plaats daarvan, zonder vragen bevelen gehoorzaamde. Menselijke creativiteit werd onderdrukt terwijl een dergelijke structuur mensen aanmoedigde om gesloten te zijn wanneer ze werden blootgesteld aan nieuwe informatie of ideeën.

Mensen met een open geest daarentegen, kunnen voor zichzelf denken en worden daardoor hun eigen autoriteiten. Omdat ze openstaan voor nieuwe ideeën, kunnen ze creatieve, nieuwe oplossingen bedenken voor uitdagingen in hun werk en in hun leven.

Zodra de menselijke geest vrij is om voor zichzelf te denken, kunnen deze nieuwe ideeën en oplossingen worden verkregen uit de drie hoofdfasen van gericht bewustzijn. Deze zijn:

  1. Concentratie. Dit wordt gebruikt om een studie en rationele analyse te maken van al het beschikbare materiaal.
  2. Reflectie. Dit is het proces van het verteren van informatie, er een nachtje over slapen, en er meer dan eens over nadenken. Het opent het probleem naar meer niveaus van bewustzijn dan alleen het dagelijkse, wakende bewustzijn. Elke keer dat de situatie wordt onderzocht, wordt een inzichtelijker overzicht verkregen, wat leidt tot diepere en langduriger oplossingen.
  3. Meditatie. In deze staat van alert bewustzijn kan de volledige kracht van je intuïtieve inzicht worden aangesproken. In deze staat voelt je intuïtie de hele werkelijkheid van de situatie aan en levert informatie die op geen enkele andere manier te verkrijgen zou zijn. Hoe dieper de meditatieve staat, hoe duidelijker het wordt wat de beste oplossing kan zijn.

Zoals alle vaardigheden vereist meditatie regelmatige oefening om werkelijk effectief te worden. Een plotselinge crisis in het leven kan de pogingen van een beginner om een diep niveau van bewustzijn te vinden, verstoren. Een ervaren mediteerder zal echter de ervaring hebben opgedaan om de emotionele turbulentie te omzeilen en toch de gewenste, diepe niveaus van inzicht te bereiken om de meest elegante oplossing te vinden.

Het is heel eenvoudig om een ervaren beoefenaar van de meditatie te worden. Maak van meditatie je nummer één prioriteit, elke dag. De Oneindig Wezen meditatietechniek is een van de vele meditatietechnieken die je kunt gebruiken, en het is een zeer krachtige. Het kan gevonden worden op:

https://www.infinitebeing.com/now/meditation/

Terwijl we door De Verschuiving naar de Nieuwe Realiteit gaan, leren we om zelf-empowerment toe te passen op alle facetten van het leven. Zelf-educatie en reflectie betekenen dat je kunt vertrouwen op je eigen perceptie over wat het beste voor je is.

Traditioneel is de medische wereld de autoriteit geweest over wat het beste is voor je gezondheid. Sinds vele jaren wordt dit vervangen door zelfeducatie in voeding en “alternatieve,” of natuurlijke, gezondheidszorg.

Religieuze autoriteiten worden genegeerd ten gunste van spirituele zelfeducatie. Politieke autoriteiten verkeren al zoveel jaren in een crisis van wantrouwen dat er een volledige opleving van normen en ethiek nodig zal zijn om de waarde van politieke vertegenwoordiging te redden.

Als het op gezag aankomt, onthoud dan: het is beter om je eigen gezag te zijn dan de massa te volgen, waar die massa ook naartoe geleid wordt.

In jouw zit al het inzicht dat je ooit nodig zult hebben om tot verstandige beslissingen te komen over elke uitdaging waarvoor je ooit komt te staan. Niemand op de planeet weet meer dan jij over je behoeften, je situatie en je mogelijkheden om vreugde te vinden in alle aspecten van je leven.

In feite komt het allemaal neer op deze vier woorden:

Wees je eigen autoriteit.

Dit artikel is geschreven door Owen Waters, auteur van “The Shift: De Revolutie in het Menselijk Bewustzijn”

Verkrijgbaar in paperback of via onmiddellijke download op:

https://www.infinitebeing.com/ebooks/theshift.htm

Owen Waters

Vertaling: wakkeremensen.org

♥  ♥  ♥

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien