Waarom Gebeden Kunnen Falen

Door: Owen Waters – 28 April 2024

De wereld zit vol met redenen waarom mensen zouden kunnen bidden om hulp van een hogere bron. Van de oorlogsdreiging tot een exploderende gezondheidscrisis tot de druk van een instortende economie, je moet je afvragen waarom de Schepper dit allemaal toelaat. Een uitdaging brengt immers altijd persoonlijke groei met zich mee, maar de versnellende snelheid waarmee alles vandaag de dag verandert, is als een kosmische wake-up call. Maar, kunnen we ons afvragen, wakker worden tot wat?

De waarheid is dat we vonken van het Goddelijke zijn, bekrachtigd met een vrije wil zodat we een pad terug naar het goddelijke bewustzijn kunnen smeden door middel van de drie C’s – de eigenschappen die we geërfd hebben van onze goddelijke oorsprong – nieuwsgierigheid, creativiteit en constructieve actie. Hiermee zouden we alles aan moeten kunnen, maar toch zou een beetje hulp van bovenaf meer dan welkom zijn in deze gekke dagen van snelle verandering.

Volgens de traditie bid je tot God om gunsten en bied je soms iets in ruil aan, zoals bijvoorbeeld een belofte om je regelmatiger tot God te wenden. Maar in deze tijd van kosmologie is het steeds moeilijker voor te stellen dat de Schepper van miljarden sterrenstelsels, elk met miljarden zonnen, problemen op één kleine planeet zou micromanagen. Dus misschien is het veel logischer om aandacht te zoeken bij een aspect van de goddelijke hiërarchie dat meer gericht is op mensen.

Alle bestaansniveaus in het universum bestaan binnen het bewustzijn van de Schepper. Binnen dat omhulsel van bewustzijn waarin het universum leeft, is het hoogste bewustzijnsgebied de negende dichtheid, die de thuisbasis is van de ziele-essenties van sterrenstelsels. Elk sterrenstelsel is verantwoordelijk voor de functies van de Schepper binnen zijn bewustzijnsveld. Op dezelfde manier is elke zon verantwoordelijk voor de schepping van haar planeten en elke planeet ontwikkelt en onderhoudt de systemen van leven binnen haar rijk. Tegenwoordig bidden niet al te veel mensen tot de Zon of Moeder Aarde, maar je kunt een enorme spirituele groei doormaken door regelmatig gedachten van dankbaarheid naar deze kosmische wezens te sturen. De inspirerende energie feedback van zulke verheven wezens is fenomenaal.

Het volgende niveau lager in de goddelijke hiërarchie van bewustzijn is het zesde dichtheidsrijk van aartsengelen en engelen. Dit is waar een van de meest aangeroepen hogere wezens is gevestigd, en om een goede reden. Jezus opereert als een alles doordringende geest met een wereldwijd bereik binnen alle rijken van het bestaan op aarde. Wanneer iemand Jezus om hulp vraagt, detecteert zijn aanwezigheid als wereldgeest die roep en richt de aandacht op die persoon, klaar om troost, hoop, inspiratie en genezing te bieden.

Naast het aanroepen van wereldavatars voor hulp zijn er verschillende andere opties, die qua frequentie misschien dichter bij ons fysieke thuis van de derde dichtheid liggen. Iedereen heeft spirituele gidsen en ook engelen die over hen waken. Iedereen heeft ook zijn ziel of hogere zelf, die zich in de vijfde dichtheid bevindt, klaar om wijsheid te geven die perfect is afgestemd op jouw unieke situatie. Je bidt niet echt tot je ziel of hogere zelf omdat je deel uitmaakt van zijn bewustzijnsveld, maar je kunt elke dag eerst in contact komen met je innerlijke wezen door een rustige meditatie en zo profiteren van persoonlijke begeleiding op elk moment dat je die nodig hebt.

Of je je nu het meest op je gemak voelt bij het ontwikkelen van een innerlijke verbinding met je ziel of bij het vragen om hulp van een hogere bron, het is belangrijk om je bewust te zijn van de kracht die je al bezit als schepping van het goddelijke.

Verbeelding is je creatieve vermogen. Wees moedig. Stel je een beter leven voor en accepteer nooit ideeën die je de weg versperren.

Merk op hoe je goddelijke eigenschappen Nieuwsgierigheid, Creativiteit en Constructieve actie het woord ‘actie’ bevatten. Dit is de grote reden waarom gebeden soms niet werken. Als iemand vraagt om zijn leven te veranderen, dan zal er op de een of andere manier actie nodig zijn van hemzelf en mogelijk van andere mensen. Actie maakt manifest, zelfs als het zo subtiel is als een bewuste verschuiving in een overtuiging die je voorheen tegenhield. Begeleiding zal herhaaldelijk in je geest opduiken, aan de deur kloppen en vragen om herkend en opgevolgd te worden.

Gebrek aan actie na het vragen om hulp en begeleiding is de belangrijkste reden waarom bidden kan mislukken, en het is hetzelfde met de Wet van Aantrekking, die soms wordt afgeschilderd als een grote magneet die het universum energie geeft in de richting van je gewenste doel. Ja, dat doet het, maar de Wet van Aantrekking is als de magneet in een elektrische generator die wacht om te worden aangezwengeld zodat de elektriciteit kan gaan stromen. Als je de hendel niet aanzwengelt en beweging toevoegt aan de situatie, stroomt er geen energie en verschijnen er geen resultaten.

Mijn recente e-boek, Soul Inspiration: Unleash the Power of Your Higher Consciousness to Dissolve Problems and Create a Better Life, gaat dieper in op het onderwerp en onthult manieren om de helderheid van de begeleiding die je kunt ontvangen te vergroten en ook om te bepalen welke richting je actie op elk moment moet nemen om je wensen uit te laten komen.

Owen Waters

Nederlandse vertaling: wakkeremensen.org