Spiritueel Vertrouwen

Spiritueel Vertrouwen

door:  Owen Waters – 29 Augustus 2021

Met spiritueel vertrouwen openen je hart en geest zich en leiden ze je in je zoektocht naar persoonlijke waarheid. Vertrouwen in de spiritualiteit van het leven is wat jouw spirituele pad mogelijk maakt.

Vertrouwen klinkt misschien als een vorm van geloof, maar geloof is eigenlijk een fixatie op een versie van de waarheid. Wanneer een geloof verstard raakt, zijn zoeken en groei niet mogelijk. De grootste uitdaging waar de kwantumfysica vandaag de dag voor staat is bijvoorbeeld de enorme verschuiving die nodig is ten opzichte van eerdere overtuigingen over de aard van de werkelijkheid. Onderzoekers moeten overstappen op een nieuwe zienswijze waarin tijd, ruimte en lichamelijkheid worden bevrijd van de beperkingen die men voorheen meende te hebben.

Als u gelooft dat u op een vaste plaats in de ruimte bestaat en dat de tijd altijd als een uurwerk aan u voorbij moet gaan, denk dan nog eens na. Subatomaire deeltjes delen uw opvattingen over tijd en ruimte niet. Zij hebben een veel vrijere kijk. Subatomaire deeltjes springen miljoenen keren per seconde in en uit de fysieke manifestatie, gewoon waar en wanneer ze daar zin in hebben. Hun minachting voor tijd is op zijn zachtst gezegd verbijsterend, omdat zij onmiddellijk reageren op gebeurtenissen in hun toekomst en zelfs terug in de tijd reizen om hun verleden te veranderen als hen dat uitkomt.

Nu kunnen we ons allemaal wel vinden in het idee om een andere toekomst te creëren op basis van beslissingen die we nu nemen, maar een ander verleden creëren? Nou, dat is wat subatomaire deeltjes doen, daar in het lab. In de wiskunde van de kwantumfysica is negatieve tijd dan ook een van de noodzakelijke hulpmiddelen – het vermogen van een deeltje om een bericht naar zijn verleden te sturen en zo zijn eigen geschiedenis te veranderen.

Subatomaire deeltjes zijn van nature vriendelijk. Wanneer zij een ander deeltje tegenkomen dat zij leuk vinden, en zij lijken ze allemaal leuk te vinden, worden zij vrienden en blijven zij met elkaar communiceren, voor altijd. Het feit dat zij miljoenen kilometers van elkaar verwijderd kunnen zijn, vermindert niet hun bereidheid om te communiceren.

De snelheid van hun communicatie komt als een verrassing. Einstein zei dat niets de lichtsnelheid overtreft, maar blijkbaar luisterden subatomaire deeltjes niet toen hij dat zei. Zij communiceren over enorme afstanden vrijwel ogenblikkelijk. Als er een grens is aan de snelheid van verzonden gedachten, dan moet die gedachtesnelheid miljoenen malen sneller zijn dan de lichtsnelheid.

Subatomaire deeltjes dienen, juist door hun vrijheid, om ons te herinneren aan ons ware potentieel als bewuste wezens in een bewust universum. We worden alleen beperkt door onze persoonlijke verzameling overtuigingen, ons geloofssysteem. We delen ook ons deel van een groter, maatschappelijk geloofssysteem, de consensus-realiteit.

Vertrouwen in de spiritualiteit van het leven is wat je spirituele pad mogelijk maakt.

Met spiritueel vertrouwen – een open hart en een open geest – kunnen we meer ontdekken over de Nieuwe Realiteit van vandaag en wat die voor de mensheid betekent. Meer ontdekken over het leven verruimt onze kijk op de werkelijkheid en evolueert onze geloofssystemen.

Bovendien, en dit is wat echt telt, het is leuk!

Owen Waters

*Owen Waters is auteur van Higher Consciousness: Finding Peace and Joy Above the Noise, nu beschikbaar op

https://infinitebeing.com/ebooks/higher.htm

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org