Reis naar de Oneindige IK

Reis naar de Oneindige IK

door: Dreama Vance – 26 September 2021

Je bent niet je lichaam. Als je dat was, waar zou je dan zijn? Je hersenen, je hart, een oog? Je arm, of been? Nee.

Zit in de stilte en besef dat je niet je lichaam bent.

Zet de geest stil. Je bent niet je geest. Je bent niet een gedachte die komt en gaat, of een emotie. Je bent de waarnemer van al deze dingen. Jij bent het Ik, het Ik dat bestaat voorbij het fysieke lichaam, voorbij de geest. Jij bent het Ik dat Is. Wanneer het fysieke weg is, blijft het Ik over… het Oneindige Ik.

Dus, de eerste realisatie is dat ik, het Oneindige Ik, heerschappij heb over mijn geest en mijn lichaam. Ik heb heerschappij.

Oefen dit besef. Ik stuur het lichaam naar perfecte gezondheid, schoonheid, jeugdigheid, kracht, harmonie, evenwicht, heelheid.

Ik, het Oneindige Ik, bestuur het emotionele lichaam. Wat verwacht de Ikheid, het Oneindige Ik, van het emotionele lichaam? Vreugde, gelukzaligheid, eenzaamheid, vrede.

Ik heb heerschappij over het emotionele lichaam. Ik heb gezag over de emoties. Oefen dit besef. Ik leid de emoties. Ik kies kalmte, rust.

Ik heb heerschappij over de geest. Wees stil en weet dat Ik Ben.

Oefen deze realisatie. Ik Ben. Wees stil. Ik ben wijsheid… Ik ben kennis… Ik ben de Waarheid.

Claim deze Waarheid door je er van bewust te worden. Onthoud het:

Ik ben hier nu. Ik ben altijd hier geweest. De enige reis is naar realisatie. Ik ben altijd geweest… en zal altijd zijn, Oneindige Ik.

Dreama Vance

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org