OM en AUM – Heilige Mantra Geheimen

 

OM en AUM – Heilige Mantra Geheimen

Door: Owen Waters

Sommige mensen spreken de heilige mantra’s OM en AUM allebei hetzelfde uit. Eigenlijk zijn de twee heel verschillend, en terwijl OM een Sanskriet woord is, is de A-U-M mantra een set van drie klanken, geen woord.

A-U-M Is De Klank Van De Schepping

Gevorderde mystici door de eeuwen heen hebben gemeld dat zij, in de meer gevorderde staten van meditatie, een etherisch geluid horen dat de lucht vult. Het is afkomstig van de Zon en het is een geluid dat zich blijft herhalen – het geluid van A, gevolgd door U, gevolgd door M.

De effecten van deze componenten van de Klank van Creatie kunnen als volgt worden gedefinieerd:

A – Schepping, Gedachte, of Uitbreiding
U – Behoud, Gevoel, of Harmonie
M – Manifestatie, Beweging, of Licht.

De Zon gebruikt deze creatieve drie-eenheid om ons zonnestelsel te vullen met alle niveaus van de energieën die nodig zijn om leven te ondersteunen.

Het Geheim Van OM

De heilige mantra OM heeft een heel andere betekenis.

OM is het oorspronkelijke Sanskriet woord dat “IK BEN” betekent.

Het wordt niet gebruikt als een verklaring van wie je bent vanuit het perspectief van je persoonlijkheid. Het is een bevestiging van verbinding met de grote “ IK BEN” Aanwezigheid of Oneindig Wezen, die de grondstaat van bewustzijn is achter alle dingen.

Alle Sanskriet woorden zijn ontworpen om de energie van hun betekenis voort te brengen. Het woord OM creëert een resonantie met de meest heilige Bron van alle Schepping.

De Creatie van Vredes Energie

Wanneer OM voor een ander woord wordt geplaatst, wordt dat woord geheiligd. Bijvoorbeeld, het Sanskriet woord SHANTI betekent gewoon VREDE.

Maar als je de mantra OM voor SHANTI plaatst, verandert de betekenis in een heilige, die van GROTE VREDE.

Uit eerbied voor de drie-eenheid van de scheppingskracht herhaalt de traditionele mantra voor het scheppen van Grote Vrede het sleutelwoord drie keer, zoals:

OM SHANTI SHANTI SHANTI

Het herhalen van deze mantra brengt grote vrede van binnen en voegt daardoor meer vredesenergie toe aan de wereldwijde geest atmosfeer.

*Voor meer inzichten, zie het e-boek van Owen Waters, Hoger Bewustzijn: Finding Peace and Joy Above the Noise.

Owen Waters

Vertaling: wakkeremensen.org