Jullie Innerlijke Kompas

Jullie Innerlijke Kompas

Door: Owen Waters – 11 februari 2024

De aard van verandering

Eén constante in het leven waarop je kunt rekenen, is verandering.

Verandering bestaat omdat het leven in beweging is, en beweging is een van de drie aspecten van het oorspronkelijke bewustzijn dat ten grondslag ligt aan de hele schepping. Alles in het universum komt voort uit twee complementaire aspecten van bewustzijn – denken en voelen – die in beweging worden gebracht.

Het bestaan van beweging als een van de fundamentele componenten van de schepping garandeert dat verandering continu is. De zin van het leven is het ervaren van oneindige variaties in de expressie van het ene onderliggende bewustzijn, het Oneindige Zijn.

Veranderingen in je leven

Grote veranderingen in het leven zijn zelden gemakkelijk, maar onze bestaansreden is het verwerken van veranderingen en ervaringen in het leven.

Tegenwoordig worden de veranderingen versneld doordat we deel uitmaken van de mondiale transformatie die The Shift wordt genoemd. Velen zouden zeggen dat de veranderingen van vandaag zo intens zijn dat ze chaotisch worden. In de natuurkunde is chaos een tijdelijke fase tussen een natuurlijke staat van harmonie en de transformatie ervan naar een hogere vorm. De overgangsfase tussen de twee toestanden wordt zeer schokkerig totdat de hogere vorm wordt bereikt.

Vandaag bevinden we ons in de storm vóór de stilte.

We worden zo geteisterd door veranderingen dat het moeilijk kan worden om te onderscheiden welke veranderingen belangrijk zijn en welke veranderingen slechts maatschappelijk lawaai zijn dat weinig invloed heeft op de werkelijke paden die we door het leven moeten gaan. Het is hier dat een gevoel van innerlijke leiding een voortreffelijk bezit wordt.

Navigatie door het leven

Soms lijkt je eigen doel in het leven een zich steeds ontvouwend verhaal. Net als een reis over de zeeën per boot, wordt je reis door het leven veilig en direct gemaakt door het gebruik van een kompas. Tijdens deze reis heb je een ingebouwd kompas dat je helpt in de meest geschikte richting te navigeren.

Dat kompas is je gevoel van innerlijke vreugde. Als uitdrukking van je innerlijke wezen, als een kompas, wijst je diepste vreugde de weg. Als je nadenkt over de enige actie die je nu zou kunnen ondernemen en die je naar de innerlijke vreugde op de lange termijn zou brengen, zie je die handelwijze die het meest verbonden is met je innerlijke wezen.

Omdat bestemmingen in het leven in stappen of fasen worden bereikt, kan je innerlijke kompas op verschillende dagen in schijnbaar verschillende richtingen wijzen. Het belangrijkste is dat jij je realiseert dat de enige taak die je op een bepaald moment het beste kunt aanpakken, de taak is die het meest aansluit bij jouw diepste vreugde.

Elke stap op een reis is anders; toch leiden alle stappen naar de eindbestemming. Als je geïnspireerd bent om vandaag één ding te doen en morgen iets anders te doen, komt dat omdat deze taken beide stappen zijn op weg naar de gewenste bestemming. Vertrouw op de timing van je innerlijke leiding. De wijsheid komt van het deel van jou dat jouw verbinding is met het universum en met het Oneindige Zijn.

Wees alert op je inspiratie en de ideeën die deze met zich meebrengt. Noteer deze ideeën zodra ze zich voordoen en achteraf zul je versteld staan van hoe inzichtelijk ze waren.

*Voor diepere informatie over hoe je beter kunt afstemmen op het alwetende bewustzijn binnenin, zie het nieuwe boek van Owen Waters, “Soul Inspiration: Unleash the Power of Your Higher Consciousness to Dissolve Problems and Create a Better Life.”

Owen Waters

Nederlandse vertaling: wakkeremensen.org

♥ ♥ ♥ ♥

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien