Jouw Innerlijke Wezen Als Jouw Grootste Hulpbron

Jouw Innerlijke Wezen Als Jouw Grootste Hulpbron

door: Owen Waters

Jouw innerlijke wezen – je ziel of hogere zelf – is niet iets dat je hebt. Het is wat je bent.

Je volledige bewustzijn is jouw innerlijke wezen. Alle zogenaamde delen van je geest – de bewuste, de onbewuste en de bovenbewuste delen – zijn allemaal facetten van jouw ene, volledige bewustzijn, je innerlijke wezen.

Je bewuste geest is het resultaat van je innerlijke wezen dat zijn aandacht richt op de buitenwereld via je fysieke hersenen en zintuigen. Wanneer je in plaats daarvan je aandacht van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld richt, krijg je toegang tot de hulpbronnen van je innerlijke wezen.

Je innerlijke wezen bezit alle wijsheid, begrip en kracht die je ooit nodig zult hebben. Het is jouw ultieme, persoonlijke bron. Je innerlijke wezen is ook jouw link met het universum en met het bewustzijn achter al het leven, het Oneindige Wezen.

Als je jezelf ziet als een artiest op een podium, dan is je innerlijke wezen als de technicus achter het podium die ervoor zorgt dat je optreden alle steun krijgt die het nodig heeft om alles op het juiste moment te laten gebeuren.

De hoeveelheid kennis en wijsheid die in je beschikbaar is, is onbeperkt. Om er toegang toe te krijgen, hoef je alleen maar de intentie te maken om naar binnen te gaan en het te vinden.

Jouw onderbewustzijn bestuurt al jouw biologische systemen zonder bewuste inspanning van jouw kant. In feite, als je erover nadenkt, weet het onderbewustzijn van een mier meer over biochemie dan de toonaangevende wetenschappers van vandaag.

Je innerlijke wezen weet zelfs nog meer; in feite alles over alles waar je ook maar iets over wilt weten. De truc is om de vraag te stellen en dan je bewuste geest voldoende tot zwijgen te brengen om het antwoord te horen.

Wanneer je je bewust wordt van de ware aard van je innerlijke wezen en zijn bronnen van wijsheid, begrip en kracht, begin je veel van de vroegere beperkingen van je groei op te lossen.

De sleutel tot het tot uitdrukking brengen van jouw menselijk potentieel is te weten dat alle potentieel in jou ligt en dat je alleen maar een extern kanaal hoeft te openen om te beginnen dat onbeperkte potentieel in de wereld te laten stromen.

De kracht zit van binnen. Om bekrachtigd te worden, hoef je niet iets nieuws te worden. Je hoeft je alleen maar te realiseren dat je die kracht al in je hebt, en dan dat oneindige innerlijke potentieel in je leven te laten stromen.

Om je gevoel van bewust contact met jouw innerlijke wezen te ontwikkelen, zie het als een manier voor jou om een partnerschap te hebben in het project van het Leven. Wees bereid om je innerlijke wezen om feedback te vragen over alledaagse beslissingen. Het heeft een bredere kijk op de energieën van het leven dan jouw fysieke geest heeft, dus dit is een partnerschap dat enorme voordelen oplevert voor gelukkige, veilige en productieve ervaringen.

Owen Waters

Vertaling: Martien/ voor wakkeremensen.org