Hoger bewustzijn Gemakkelijk Gemaakt

Door: Owen Waters – Nieuwsbrief – 9 Juni 2024

Vraag: Wat maakt hoger bewustzijn moeilijk te verkrijgen?

Antwoord: Alleen het geloof dat het moeilijk kan zijn. Het concept van hoger bewustzijn is verrassend eenvoudig, net als de methode waarmee je hogere staten kunt bereiken.

Je hebt het vermogen om op drie niveaus te denken – de hersenen-geest, de hart-geest en de intuïtie-geest. Het is alsof er een symfonie van frequenties voor je openstaat en je je kunt concentreren op slechts één niveau of je kunt ervoor kiezen om je open te stellen voor alle niveaus van waarneming.

De intellectuele processen van de hersengeest werken op het frequentieniveau van de zonnevlechtchakra. In dat geval wordt je waarneming van de wereld gefilterd door het gezichtspunt van die lens of energiepoort.

Als je van de zonnevlecht naar de hartchakra gaat, wordt je gezichtsveld breder. Grotere kwesties komen in het spel. Niet alleen “Hoe los ik deze uitdaging op?“, maar “Wat zal het effect zijn op andere mensen, op het milieu en op de wereld waarin we leven?”

Zoals ik al aangaf in mijn oorspronkelijke boek uit 2005, De Verschuiving: De Revolutie in Menselijk Bewustzijn en, in een bijgewerkt perspectief in mijn boek uit 2020, Hoger Bewustzijn, zijn er twee niveaus van hartbewustzijn.

Het eerste hart-geest niveau is hart-gecentreerd bewustzijn, waar je gevoelig wordt voor de effecten van je gedachten en handelingen op anderen. De opkomst van empathie dient om de wereld vriendelijker en beter te maken.

Hartgericht bewustzijn is waar je gewend raakt aan het niveau van denken in de hartgeest. Nog een stap verder en je komt in hartkrachtig bewustzijn, waar je minder een nieuwkomer en meer een meester wordt van deze hogere kijk op de werkelijkheid.

Die ene stap van hartgericht naar hartkrachtig bewustzijn lanceert je in de eerste stap van een heel nieuw niveau van bewuste groei. De overgang van het basale, materiële niveau van bewustzijn naar het door het hart aangedreven bewustzijn is een gedenkwaardige verschuiving, een kwantumsprong naar het hoogste niveau van groei in het menselijk bewustzijn.

Voorbij dat stadium van door het hart aangedreven bewustzijn ligt de zetel van de ziel, het rijk van de intuïtie-geest. Terwijl we werken aan het verkrijgen van steeds betere flitsen van intuïtief inzicht, vergroten we op natuurlijke wijze onze toegang tot het hogere niveau van menselijk bewustzijn.

Dit zijn de belangrijkste stadia in de huidige voortdurende mars naar hoger bewustzijn: Hersenen-geest, de twee stadia van hart-geest en de vreugde-genererende staat van intuïtieve afstemming met je ware innerlijke wezen.

Ik bracht mijn boek uit 2020, Hoger Bewustzijn, uit in deze chaotische tijd zodat mensen een duidelijk beeld konden krijgen van manieren om gemakkelijk het pad te bewandelen naar de grenzeloze vreugde, vrede en innerlijke wijsheid die in onze onmiddellijke bestemming ligt.

Owen Waters

Hoger Bewustzijn: Finding Peace and Joy Above the Noise is beschikbaar op:

https://www.infinitebeing.com/ebooks/higher.htm

Nederlandse vertaling: Reinier