Hoe Onvoorwaardelijk Van Jezelf Te Houden

Hoe Onvoorwaardelijk Van Jezelf Te Houden

door: Owen Waters – 31 Oktober 2021

Als er iets is dat je niet leuk vindt aan jezelf – je lichaam, je geest of je gevoelens – is het tijd om die oude bagage eens en voor altijd op te ruimen.

Vertel jezelf een totaal positieve gedachte, zoals:

“Ik hou van alles aan mijn lichaam.”

Luister dan of de innerlijke stem van zelfkritiek binnenkomt en dingen zegt als: “behalve mijn gewicht”, “behalve mijn onhandelbare haar”, enzovoort.

De bedoeling van deze oefening is om meningen en overtuigingen te identificeren die je op een onbewust niveau koestert. Breng ze naar je bewuste geest waar je ze kunt zien en dan kunnen ze aangepakt en geheeld worden met de kracht van Liefde. Dat is Liefde met een grote “L”, zoals in Onvoorwaardelijke Liefde.

Hier is hoe het gedaan wordt, met gebruik van Onvoorwaardelijke Liefde:

Eerst voeg je een zin toe aan het einde van de kritiek. Die zin is, “en ik hou toch van mezelf.” Dus, als je je innerlijke stem hoort zeggen, “behalve mijn gewicht,” voeg je toe, “en ik hou toch van mezelf” helemaal op het einde.

In het voorbeeld van het gewicht als probleem, is dit de volgorde van de gebeurtenissen:

1) Je verklaarde: “Ik hou van alles aan mijn lichaam.”

2) De gedachte, “behalve mijn gewicht” kwam op, waardoor het bestaan ervan duidelijk werd.

3) Je antwoordt dan, “en ik hou toch van mezelf.”

Nu, hier komen we bij het magische gedeelte. Door de kracht van Liefde kun je de beperkende overtuiging, “behalve voor mijn gewicht”, transformeren en helen.

Stel je de gedachte voor “en ik hou toch van mezelf” als een klein bolletje mentale energie en stuur het naar het energiecentrum van je hart, dat buiten je lichaam ligt, net voor je borstbeen. Voel hoe je hartenergie de zin “en ik hou toch van mezelf” in zijn warmte baadt, terwijl je het mentaal herhaalt terwijl je je concentreert op dat energiecentrum.

Herhaal dan de positieve uitspraak, “Ik hou van alles aan mijn lichaam,” en wacht weer op de stem van de innerlijke criticus. Misschien merk je dat de oude overtuiging bij de eerste poging is opgelost. Waarschijnlijker is echter dat je zult merken dat het gewoon minder is geworden – dat het met een minder intens negatief gevoel komt.

Dit is de sleutel tot het oplossen van negatieve gevoelens: Herhaal het proces een paar keer en merk hoe de kracht van het negatieve gevoel verdwijnt bij elke uitvoering van deze helende techniek. Herhaal dit totdat het een non-issue wordt.

Gebruik nu deze techniek om andere negatieve ideeën te helen. Gebruik een andere totaal positieve uitspraak, zoals:

“Ik voel me geweldig over mezelf.”

Dit zal negatieve emoties en zelfkritiek van niet-fysieke aard aan het licht brengen. Gebruik opnieuw onvoorwaardelijke liefde:

Voeg, “en ik hou toch van mezelf” toe aan het eind van de eerste kritiek die opkomt.

Stel je die gedachte voor als een klein bolletje mentale energie en stuur het naar het energiecentrum van je hart, vlak voor je borstbeen. Voel hoe je hartenergie de zin “en ik hou toch van mezelf,” in zijn warmte baadt.

Herhaal deze positieve uitspraak en blijf de techniek herhalen totdat de kritiek is vervaagd tot stilte of een niet-actieve emotionele toestand.

Angsten zijn een ander soort barrière voor hoger bewustzijn. Angst is het tegenovergestelde van liefde. Liefde lost angst op, net zoals angst liefde kan verdrijven.

Er is geen angst die niet kan worden opgelost door de toepassing van liefdesenergie.

Om verborgen, innerlijke angsten te onthullen, gebruik je de uitspraak:

“Ik voel me veilig, altijd en overal.”

Je kunt ontdekken, of je herinneren, dat je angst hebt voor water, voor hoogtes, voor vliegen, die allemaal kunnen worden losgelaten met onvoorwaardelijke liefde.

Zodra je emotionele blokkades voor onvoorwaardelijke liefde hebt opgeruimd, ben je klaar om verder te gaan en een glimp op te vangen van het volgende avontuur in hoger bewustzijn: De diepe, intuïtieve inspiratie van het zielsbewustzijn.

******

*Owen Waters is de auteur van Higher Consciousness: Finding Peace and Joy Above the Noise, nu verkrijgbaar op:

https://www.infinitebeing.com/ebooks/higher.htm

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org