Hoe Je Van De Wereld Een Betere Plek Maakt

Hoe Je Van De Wereld Een Betere Plek Maakt

Door: Owen Waters – 24 Oktober 2021

Een van de mysteries van de kwantumfysica is tegenwoordig het feit dat subatomaire deeltjes met elkaar communiceren met snelheden die veel groter zijn dan de lichtsnelheid. Blijkbaar luisterden ze niet naar Einstein toen hij zei dat ze dat niet zouden moeten kunnen.

Dit verschijnsel kwam aan het licht in 1982 aan de universiteit van Parijs, waar werd aangetoond dat verwante fotonen in staat zijn ogenblikkelijk met elkaar te communiceren, ongeacht de afstand die hen scheidt. Het maakt niet uit of ze een halve meter of een miljard kilometer van elkaar verwijderd zijn, zeggen ze. Op de een of andere manier lijkt elk deeltje altijd onmiddellijk te weten wat het andere aan het doen is.

Metafysica – de wetenschap van energieën buiten het fysieke – geeft het antwoord omdat zij het bestaan van mentale energieën erkent. Zij erkent ook dat alle dingen bewust zijn, dus laten we het experiment van 1982 herformuleren in metafysische termen:

Twee fotonen ontmoeten elkaar en, als twee normale, gezonde, bewuste entiteiten, vallen ze op elkaar. Hoewel de ene op een lange reis wordt gestuurd en de andere in de buurt wordt gehouden om te observeren, blijven ze contact houden. Het zijn tenslotte vrienden. Als er iets met de een gebeurt, gebeurt dat onmiddellijk met de ander als een sympathieke reactie. Omdat mentale energie met miljoenen keren de snelheid van het licht reist, is hun communicatiesnelheid vrijwel onmiddellijk. En, nog een mysterie is opgelost door de moderne metafysica.

Mentale energie is een van de niet-fysieke energieën in de Schepping. Het kan worden gebruikt als een overkoepelende term om de energieën van zowel rationeel denken als emotioneel voelen te omvatten. Het bestaan van bewegende mentale energie zou geen verrassing moeten zijn, omdat het universum is geschapen door het Oorspronkelijke Denken en Oorspronkelijke Gevoel in beweging te zetten.

Elke seconde van elke dag zenden en ontvangen jullie fysieke hersenen mentale energie van en naar de mentale atmosfeer die deze planeet omgeeft. Deze wereldwijd gedeelde geestengordel is het medium waardoor ontdekkingen en uitvindingen tegelijkertijd kunnen plaatsvinden door mensen die niet in fysiek contact met elkaar staan. Zo werd bijvoorbeeld de ontdekking van zuurstof niet door één onderzoeker gedaan, maar door drie verschillende in drie verschillende landen op hetzelfde moment. Wiskundige calculus was een ander voorbeeld. Het werd tegelijkertijd bedacht door Newton in Engeland en Liebnitz in Duitsland, wat leidde tot jaren van vermakelijke rivaliteit.

Heb je ooit een idee gehad en vervolgens andere mensen datzelfde idee zien uitdrukken of gebruiken? Je hebt waarschijnlijk gezegd, “Hé! Ik dacht daar het eerst aan!” Nou, dat is precies hoe de mind gordel werkt. Het is een sfeer die je deelt met alle andere voelende wezens, maar je stemt je speciaal af op de onderwerpen en frequenties van de geest die jou het meest interesseren.

Gedurende je hele leven draag je bij aan de energieën van de geestengordel en draag je je steentje bij om de wereld te maken tot wat hij nu is. Als spiritueel ingestelde persoon verhef je de geestengordel omdat de frequentie van het hartgerichte bewustzijn veel hoger is dan de egocentrische gedachten van de statistisch gemiddelde mens over de hele aardbol. Op dit punt vraag je je misschien af hoe spirituele mensen – een kleiner deel van de huidige bevolking – veel goeds kunnen doen in een wereld die te lijden heeft onder veel materialistisch en depressief denken. Het antwoord zal u misschien verrassen.

Het is bijna alsof de Schepper de kaarten in het voordeel van spirituele evolutie heeft gestapeld. Als spiritueel ingestelde persoon hebben je gedachten van een hogere frequentie exponentieel meer kracht en invloed dan gedachten van een lagere frequentie. Per definitie heeft minstens 80% van de bevolking een gemiddeld effect op de geestengordel. Jij hebt echter een frequentievoordeel waardoor jouw invloed in de wereld veel groter is dan je je misschien hebt gerealiseerd.

Onderzoeker David Hawkins heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de effecten van het hele frequentiebereik van het menselijk bewustzijn en kwam tot een verbazingwekkende ontdekking. Als spiritueel-bewuste persoon is de invloed van je bewustzijn gelijk aan honderdduizenden statistisch gemiddelde mensen! Dit verrassende feit biedt ons een ongelooflijke mogelijkheid om anderen te helpen en een zeer positief verschil te maken in de wereld.

Zijn werkelijke cijfer was dat het bewustzijn van een persoon op het beginniveau van spiritueel gewaarzijn het effect van de gedachten verheft van 800.000 mensen van gemiddeld bewustzijn over de hele wereld compenseert! Stel je voor wat er gebeurt als je verder gaat dan het beginniveau en elke dag aan je eigen spirituele groei werkt. Voor je het weet, help je tientallen miljoenen mensen op te beuren en maak je van de wereld een duidelijk betere plaats dan die zou zijn geweest zonder het voordeel van je aanwezigheid.

Naarmate je je bewustzijn verhoogt, draag je exponentieel meer bij aan de spirituele kwaliteit van de wereldgeest. Daarom is, paradoxaal genoeg, jullie grootste dienst aan de mensheid dat jullie je concentreren op jullie eigen spirituele groei. Dit prachtige niveau van dienstbaarheid aan de mensheid ontstaat als een direct effect van jullie bewustzijn op een wereld die zo lang is uitgehongerd van spirituele gedachten en spirituele energie.

Ondertussen, naarmate je steeds hogere niveaus van bewustzijn ontwikkelt, raak je meer afgestemd op het zielsaspect van je bewustzijn. Als je net boven het hart-gecentreerde bewustzijnsniveau opereert, heeft je ziel de vrijheid om voorbij de beperkingen van ruimte en tijd te kijken.

Je ziel, als het hogere deel van je geest, kent de exacte details van je levensplan en de huidige status ervan. Terwijl je fysieke brein ’s nachts rust, stijgt je actieve bewustzijn naar dit hogere niveau om je leven voortdurend te herzien.

De sleutel om elke dag op koers te blijven met je beoogde levenspad is het ontwikkelen van zielsbewustzijn als je intuïtieve steun voor de doelen en uitdagingen waar je in je fysieke leven voor staat.

Neem een besluit om jouw spirituele groei op een dagelijkse basis te ontwikkelen. Kies elke dag een moment voor bezinning en spirituele oefeningen. Besteed die tijd aan het verhogen van je bewustzijnsfrequentie door je bezig te houden met meditatie, spirituele studie, energiewerk, reflectie, en het gebruik van heilige essentiële oliën.

Naarmate je jouw spirituele kennis en helend vermogen ontwikkelt, ben je in staat om te vertellen hoe anderen hun leven kunnen versterken en spirituele vrijheid kunnen bereiken. Met een meer ontwikkeld gevoel van intuïtie, leer je al snel hoe je betere keuzes kunt maken op basis van een groeiend gevoel van je diepste vreugde. Het leven wordt een geïnspireerde droomfabriek waar je hoogste visies voor een betere wereld zich beginnen te manifesteren in de fysieke realiteit om je heen.

Owen Waters

*Het laatste boek van Owen Waters is  Higher Consciousness: Finding Peace and Joy Above the Noise.

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org

♥  ♥  ♥

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien