Gedachtesnelheid: De Snelheid van Denken in de Vrije Ruimte

Gedachtesnelheid: De Snelheid van Denken in de Vrije Ruimte

Door: Owen Waters – 3 April 2022

Oude ideeën maken plaats voor nieuwe. Oude barrières brokkelen vroeg of laat af en vervagen.

Eén idee dat vandaag afbrokkelt is het idee dat niets in het universum sneller kan gaan dan lichtsnelheid. Daarvoor in de plaats komt het inzicht dat gedachten vele duizenden malen sneller reizen dan lichtsnelheid – met de snelheid van gedachten in de vrije ruimte, oftewel denksnelheid.

In de vroege Star Trek serie op televisie was de missie van de Starship Enterprise om het universum te verkennen en moedig te gaan waar nog nooit iemand is geweest. De Enterprise was in staat de lichtsnelheid te overschrijden; behoorlijk, zo lijkt het, want het zou in slechts een paar uur naar de rand van het Melkwegstelsel zijn gereisd. De kruissnelheid die in werkelijkheid nodig is voor zo’n snelle reis is miljoenen keren de lichtsnelheid.

Science fiction is vaak een medium voor het denken in mogelijkheden. De mogelijkheid dat mensen door het heelal en verder reizen lijkt heel redelijk. Per slot van rekening is het menselijk potentieel, door ontwerp, onbeperkt. Het universum kan op geen enkele manier slechts een verzameling mooie lichtjes zijn die we nooit zullen kunnen verkennen!

Vandaag de dag is de verschuiving naar het erkennen van de denksnelheid nog maar net begonnen. Sneller-dan-licht fenomenen worden waargenomen door hedendaagse natuurkundigen wanneer zij de effecten zien van subatomaire deeltjes die met elkaar communiceren. Wanneer een subatomair deeltje op een ander botst, worden zij “vrienden” en blijven zij met elkaar communiceren. Het feit dat zij vervolgens miljoenen kilometers van elkaar verwijderd raken, vermindert niet hun bereidheid om met elkaar te communiceren. Wanneer er iets gebeurt met het ene deeltje, laat het dat weten aan het andere deeltje en, in pure empathie, reageert het op dezelfde manier.

Uit het werk van inzichthebbende pioniers zoals de bioloog Rupert Sheldrake weten we dat telepathie werkt, maar hoe snel werkt het? Aangezien gedachten niet-fysiek zijn, worden zij zeker niet beperkt door lichtsnelheid. De vraag is, hoeveel sneller dan het licht is de snelheid van gedachten in de vrije ruimte? Het is waarschijnlijk duizenden keren, en mogelijk miljoenen keren, sneller.

In 2013 hebben wetenschappers de nieuwste hogesnelheidsmeetapparatuur gebruikt om een idee te krijgen van hoe snel energiedeeltjes met elkaar communiceren over een afstand van 15 km (9 mijl). De apparatuur is nog niet verfijnd genoeg om een definitief cijfer te geven, maar ze hebben wel vastgesteld dat de snelheid van de deeltjescommunicatie minstens 10.000 keer sneller is dan de lichtsnelheid.

Wat is het volgende? Deeltjes over echt lange afstanden sturen… zoals naar de maan? Als een aardgebonden deeltje dan met gedachtesnelheid reageert op de verandering van toestand van zijn vriend als het de maan bereikt, zou je een veel beter idee hebben van de werkelijke snelheid van denken in de vrije ruimte.

In de jaren veertig van de vorige eeuw waren vliegtuigen beperkt tot de geluidssnelheid totdat zij een weg door de geluidsbarrière vonden en daarna in staat waren supersonische snelheden te bereiken. Op een dag, wanneer onze ruimteschipaandrijvingen in staat zijn schepen tot lichtsnelheid te versnellen, zullen we een manier vinden om de lichtbarrière te doorbreken.

Dan zullen we niet meer alleen naar de nachtelijke hemel kijken. We zullen er doorheen vliegen en gaan waar nog nooit iemand is geweest.

*Owen Waters is de auteur van Freedom of the Spirit: Vier Krachtige Stappen naar Spirituele Vrijheid.

Owen Waters

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org