De Zin Van Het Leven

 

De Zin Van Het Leven

door: Owen Waters – 8 Januari 2023

Naarmate we vorderen met De Verschuiving – de grootste transformatie in de menselijke geschiedenis – worden steeds meer mysteries van hoger bewustzijn onthuld aan hen die in zichzelf zoeken. De structuur van Gods universum wordt duidelijker dan ooit.

We kunnen nu bijvoorbeeld begrijpen dat er verschillende stadia van bewustzijn zijn waaruit het universum bestaat. Deze lagen van bewustzijn bestaan zodat het Oneindige Wezen – de ultieme staat van Gods bewustzijn – het leven kan verkennen via onze ogen, onze oren en al onze zintuigen.

Oneindig Wezen is het allesomvattende bewustzijn waaruit het universum is ontstaan. Alles in het universum is gemaakt van bewustzijn. Net zoals elk sneeuwvlokje uniek is, is elk mens dat ook.

Je voornaamste doel in het leven is het leven te ervaren vanuit een individueel, uniek gezichtspunt. Je bent een uitdrukking van het Oneindige Wezen zoals het zichzelf ervaart vanuit alle mogelijke gezichtspunten. We zijn allemaal – ieder van ons – aspecten van het Ene zoals het zichzelf ziet vanuit een oneindig aantal gezichtspunten.

Het avontuur dat leven heet, is hoe we, spiritueel geblinddoekt, het theater van het leven verkennen, op zoek naar de verloren schakel die ons terugvoert naar datgene waar we vandaan komen.

Ondanks alle uiterlijke schijn is het leven een spel, een groots spel! Als spel kan het onderzocht en beter begrepen worden. Dan kan het beter gespeeld worden.

Het doel van het spel is te groeien door ervaring. Het eindresultaat van oneindige groei is het realiseren van onze eenheid met de onderliggende bron van alle werkelijkheid – die van het Oneindige Wezen.

Daarom is de zin van het leven groei in bewustzijn.

Leer vervolgens meer over de stadia van bewustzijn die tegenwoordig opkomen in het boek van Owen Waters, Higher Consciousness: Finding Peace and Joy Above the Noise

Owen Waters

Vertaling: wakkeremensen.org