De Vreugde Van Spiritualiteit

 

De Vreugde Van Spiritualiteit

Door: Owen Waters – 25 Maart 2023

Spirituele vreugde is een subtiele opwinding.

Vergeleken met de opwinding van de dagelijkse, uiterlijke wereld zouden sommige mensen spirituele vreugde vergelijken met een innerlijke vrede.

Volgens de natuurkunde zijn er twee soorten opwinding. Het ene type verhoogt de activiteit, zoals het verhogen van het volume van een geluid. Het andere type – waar wij het hier over hebben – verhoogt de frequentie.

Spirituele opwinding is de ervaring van een hogere bewustzijnsfrequentie dan normaal.

Een geweldig voorbeeld van deze natuurlijke spiritualiteit zijn, eigenlijk, dolfijnen. Zij hebben een hoog IQ, leven volledig in het Nu, en hebben niet eens het boek van Eckhart Tolle gelezen!

Ze zijn zo leuk om mee om te gaan omdat ze al een vierde-densiteitsbewustzijn bezitten. Hetzelfde vierde-densiteitsbewustzijn waarnaar het menselijk ras evolueert.

Als je dolfijnen in het wild tegenkomt, in de oceaan, en ze richten hun aandacht op jou, verandert er iets. Ineens weet je niet zeker of je droomt of wakker bent. Dit is je eerste grote aanwijzing dat dolfijnen denken en functioneren in de vierde dichtheid in plaats van de gebruikelijke derde dichtheid van het menselijk bewustzijn. Mensen bezoeken het bewustzijn van de vierde dichtheid meestal ’s nachts als ze in de droomtoestand komen.

Droomtoestand, vierde dichtheid, dolfijnen, vreugde, geluk – het is allemaal verbonden. Dolfijnen zien er niet somber en oprecht uit. Ze springen echter wel van vreugde bij elke mogelijke gelegenheid. En ze leven in het Nu.

Dus, als dolfijnen bestaan in het vierde-densiteitsbewustzijn, en dat is waar wij naartoe gaan, waarom dan niet leren van het kant-en-klare voorbeeld dat zomersprongen voor ons uitvoert? Het is niet alleen een speelse houding. Het is een voorbeeld van een zuivere, vierde-densiteit bewustzijnsstroom.

Het is geen toeval dat het volgen van je innerlijke vreugde je naar ervaringen brengt die in overeenstemming zijn met je beoogde bestemming in dit leven. Bestemming is iets dat je plant op het niveau van zielsbewustzijn (vijfde dichtheid) voordat je geboren wordt. Je bestemming is gewoon een plan voor de zaken die je in dit specifieke leven wilt aanpakken.

Je kunt je aan het plan houden en je bestemming prachtig ontvouwen, of je kunt van het spoor afdwalen zoals mensen soms doen en kansen verspillen om te leren van ervaringen die de jouwe hadden kunnen zijn.

Je leven ‘volgens plan’ leiden vereist innerlijk contact – regelmatige meditatiesessies – en de bereidheid om te luisteren en adequaat te reageren op innerlijke ingevingen.

Dat betekent dat regelmatige meditatiesessies bovenaan je prioriteitenlijst van dagelijks te doen dingen moeten staan. Als je eenmaal aan die regelmatige, innerlijke verbindingssessies begint, zul je de vreugde ervaren van afgestemd zijn op en op koers liggen met je levensplan.

Innerlijke vreugde is echt een verfijnde vorm van opwinding.

Het is ook je geboorterecht.

Lees voor meer inspiratie en het avontuur van de ontdekking zeker Liefde, Licht, Lachen: De nieuwe spiritualiteit

Owen Waters.

Vertaling: wakkeremensen.org