De Transformatieve Kracht van Liefde

De Transformatieve Kracht van Liefde

Door: Owen Waters – 23 Juni 2024

Omdat de energie van Onvoorwaardelijke Liefde van de Schepper het universum vult, kan het je krachtigste bron voor transformatie zijn.

Als je voor een grote uitdaging in het leven staat, weet je al wat er moet worden getransformeerd, maar wat als je iets belangrijks niet weet dat je tegenhoudt?

Hier is een gemakkelijke manier om de meest verborgen beperkende overtuigingen uit de diepten van je onderbewustzijn te verwijderen en ze naar je bewuste bewustzijn te brengen, waar je een eenvoudige transformatietechniek kunt toepassen. Het resultaat? Grotere vrijheid en innerlijke vreugde vanuit één simpele maar effectieve stap. Hier is hoe het gedaan is…

Breng eerst eventuele beperkende gedachten naar de oppervlakte door een bewering te doen die als schandalig kan worden beschouwd. Nou ja, het zal niet schandalig zijn als de wereld hartgericht wordt en iedereen elkaar steunt, maar voorlopig zegt de traditie dat het misschien schandalig lijkt.

Breng jezelf eerst in een rustige, reflectieve staat en zeg dan mentaal tegen jezelf: “Ik ben briljant, prachtig en fantastisch!”

Wat gebeurt er dan? De kans is groot dat je, vanwege de sociale omgeving waarin de meesten van ons zijn opgegroeid, hebt geleerd om nooit zulke beweringen te doen, omdat er iets mis zou zijn met die manier van denken.

Zeker, als een kind het risico loopt een razende, ongezellige egomane te worden, dan is er iets mis met die manier van denken. Maar als volwassene met een zich ontwikkelend gevoel van spiritueel bewustzijn zijn egokwesties niet langer het punt.

In de Nieuwe Realiteit gaat het erom je potentieel te ontwikkelen en alles te worden wat je kunt zijn.

In een gezonde, op het hart gerichte samenleving zal iedereen óf al briljant, schitterend en fantastisch zijn óf goed op weg zijn om dat te worden. En de rest van de samenleving zal hen steunen bij elke poging die zij ondernemen om hun leven te verbeteren. Zou je tenslotte niet liever leven tussen mensen die briljant, prachtig, fantastisch en ondersteunend zijn dan tussen mensen die jaloers, kleingeestig en competitief zijn?

Zoals je waarschijnlijk net bij deze oefening hebt opgemerkt, zullen er waarschijnlijk blokkades ontstaan als je prachtige dingen over jezelf zegt. Als je zegt: “Ik ben briljant, prachtig en fantastisch!” welke gedachten komen naar de oppervlakte van je geest?

Waarschijnlijk veel ‘Ja, maar ik heb niet het gevoel…’-uitspraken. Dat zijn jouw blokkades, of beperkende overtuigingen. Hier leest je hoe je ze kunt oplossen, zodat ze jouw geluk niet langer beperken.

Nadat je een blokkade hebt geïdentificeerd en deze naar buiten hebt gebracht waar je aan kunt werken, kun je energiewerk toepassen om deze voor eens en voor altijd uit je leven te transformeren.

Je hart heeft een wonderbaarlijk vermogen om beperkende overtuigingen te transformeren door de toepassing van zijn natuurlijke bewustzijnsfrequentie, namelijk die van onvoorwaardelijke liefde.

Terwijl je fysieke hart achter je ribbenkast ligt, bevindt het energiecentrum van je hart zich buiten je lichaam, vlak voor je borstbeen. Het is hier dat de frequentie van hart-gecentreerd bewustzijn gefocust is. Visualiseer dit energiecentrum als een kleine bol van helder wit licht, tien centimeter voor het midden van je borst.

Stel je voor dat de lucht gevuld is met vitale levensenergie, als een witte mist die de ruimte om je heen vult. De lucht is feitelijk gevuld met zulke vitale levensenergie, en het doel van de oefening is om extra hoeveelheden van deze energie naar binnen te halen om extra kracht toe te voegen aan het energiecentrum van je hart.

Nu het energiecentrum van je hart is opgeladen met intense levensenergie, gebruik je de natuurlijke frequentie van onvoorwaardelijke liefde om elke blokkade op zijn beurt te transformeren. Welke blokkade je ook hebt geïdentificeerd, zeg mentaal tegen jezelf:

Ik laat de overtuiging los [de blokkadeverklaring] en transformeer deze nu naar het licht. Ik vervang die oude overtuiging door het weten dat er van mij gehouden wordt en dat ik Liefde ben.”

Bijvoorbeeld: “Ik laat de overtuiging los dat geld slecht is en transformeer het nu in het licht. Ik vervang die oude overtuiging door het weten dat er van mij gehouden wordt en dat ik Liefde ben.”

Merk op dat je niet het tegenovergestelde van de oude overtuiging hoeft te zeggen. Je transformeert het gewoon en laat het los met behulp van de energie van onvoorwaardelijke liefde als transformerende kracht.

Dit is wat er gebeurt. Het loslaten van de oude overtuiging creëert een afwezigheid, of een vacuüm, dat opgevuld wil worden. De natuur verafschuwt een vacuüm, dus vervang je het oude geloof door de pure onvoorwaardelijke liefde die door het universum stroomt en vul je dit vacuüm met positieve energie.

De uitspraak ‘weten dat er van mij gehouden wordt’ is een bevestiging van je besef dat het universum gevuld is met de liefde van God en dat je je alleen maar op deze liefde hoeft af te stemmen om de kracht en eeuwige steun ervan te voelen.

Alles en iedereen bestaat in een universum vol onvoorwaardelijke liefde. Het is de manier waarop het universum is ontworpen.

Noot van de auteur: Deze techniek werd voor het eerst vrijgegeven in mijn boek over de volgende fase van spiritueel ontwaken in de wereld, https://www.infinitebeing.com/ebooks/love.htm

Owen Waters

Nederlandse vertaling: wakkeremensen.org