De Aard Van De Ziel

De Aard Van De Ziel

door: Owen Waters

Jouw ziel is jouw onsterfelijke innerlijke wezen. Het bestond al voordat de tijd begon en het zal altijd blijven bestaan, zelfs wanneer je weer opgaat in je uiteindelijke spirituele thuis als een bewust aspect van het Oneindige Wezen – de Goddelijke Bron van al het leven.

Uit de 12 niveaus of dichtheidslagen van het bestaan, bevinden wij, in dit fysieke rijk, ons in de 3e dichtheid. De ziel is in de 5e dichtheid, en het Oneindige Wezen is voorbij de 12e dichtheid. Jouw ziel is je geïndividualiseerde spirituele aanwezigheid, die opereert in de 5e dichtheid en die communicatie onderhoudt met de zielen van iedereen met wie je in het dagelijks leven in aanraking komt.

De zielenwereld van de 5e dichtheid is niet-fysiek, onze dichte fysieke wereld bevindt zich in de 3e dichtheid, terwijl de 4e dichtheid – het hiernamaals of de geestenwereld – quasi-fysiek is. De term quasi-fysiek betekent dat de geestenwereld solide is voor zijn bewoners, ook al zijn ze etherisch of geestachtig in vergelijking met onze dichte fysieke structuren. Geesten kunnen elkaar in het geestenrijk tegen het lijf lopen, en doen dat ook, omdat zij ten opzichte van elkaar solide zijn.

Het leven in de geestenwereld lijkt veel op het leven in onze dichte fysieke wereld, behalve dat er bepaalde vrijheden zijn die voortvloeien uit het hebben van een minder dicht lichaam. Het vermogen om te zweven is zo’n vrijheid en, beter nog, geesten kunnen zichzelf bijna onmiddellijk naar een andere plaats projecteren en daar plotseling verschijnen. Je hoeft je alleen maar mentaal te concentreren en – whoosh – ze verschijnen op de plaats van bestemming.

In de geestenwereld zie je geen mensen met een bril, omdat hun gezichtsvermogen werkt als een directe waarneming en niet via hun ogen op de manier waarop wij onze ogen gebruiken. Zij kunnen telescopisch scherpstellen op verafgelegen voorwerpen om ze dichtbij te doen lijken, en zij kunnen microscopisch scherpstellen op een dichtbijgelegen voorwerp, tot aan de atomaire structuur toe. Ook hun gehoor kan scherpgesteld worden om geluiden op grote afstand op te vangen.

Wanneer wij in de fysieke wereld in staat zijn de principes achter ‘astrale projectie’ na te bootsen, zullen ook wij onmiddellijk naar andere plaatsen kunnen reizen. Dan is het bye-bye voor auto’s, vrachtwagens, treinen, vliegtuigen en raketten.

5e dichtheid is het begin van niet-fysiek bestaan, dus je ziel is een niet-fysieke sfeer van bewustzijn. Ze heeft de vrijheid om zich zowel in tijd als ruimte te verplaatsen, maar het grootste deel van haar tijd besteedt ze aan de behoeften van haar fysieke, geïncarneerde zelf.

In de 5e dichtheid, wanneer een ziel een andere ziel ontmoet, herkennen zij elkaar, niet door een fysieke verschijning, maar door hun unieke signatuurtrilling. Elke ziel zendt een unieke kenmerkende toon uit, die een vorm van mentale energie is die wordt waargenomen als een subtiel geluid.

Je ziel is de recorder en de catalogisator van al je ervaringen, terwijl je jouw bijdrage levert aan het enorme scala van menselijke ervaringen op aarde. Een groot deel van je zielsbewustzijn leeft hier in de derde dichtheid bij je, en voorziet in al je spirituele behoeften. Als je innerlijke zelf kent je ziel je beter dan wie dan ook in de wereld, en ze is 24/7 beschikbaar voor consultatie. De beperkende factor is in hoeverre je fysieke geest intuïtieve, door de ziel ingegeven gedachten zal toestaan en accepteren.

Om een leven te leiden dat geïnspireerd is door intuïtieve, innerlijke wijsheid hoef je alleen maar de beslissing te nemen om precies dat te doen. Open je bewustzijn voor de influisteringen van je intuïtieve natuur. Oefen met het volgen van je innerlijke ingevingen. Noteer ze, zodat je er later op terug kunt kijken en zien hoe accuraat ze zijn geworden.

Laat je niet afschrikken als je voorgevoelens tijdens je eerste pogingen onnauwkeurig lijken. Dat gebeurt bij de meeste mensen. Blijf oefenen en heel snel zullen je ingevingen een bron worden die zo waardevol is dat je je zult afvragen wat je zonder hebt gedaan.

Owen Waters

Owen Waters is de auteur van: Higher Consciousness: Finding Peace and Joy Above the Noise.

Vertaling: wakkeremensen.org