Vertrouwen Wanneer Niets Zin Heeft

Vertrouwen Wanneer Niets Zin Heeft

Door: Hope Fitzgerald  – 31 Mei 2022

Gegroet, Stralend Mens!

Ik moet toegeven dat ik bijna niet uit mijn woorden kom… heb geduld met me als ik hier doorheen strompel.

Deze maand hebben we gekeken naar Vertrouwen in de natuurlijke wereld, in onszelf, in elkaar en in onze ongeziene helpers.

Vandaag zou ik het hebben over Vertrouwen in Actie, maar met het zware nieuws van dit moment, vind ik dat ik het moet hebben over wat we moeten doen als ons Vertrouwen tot op het bot wordt geschokt door de daden van anderen, in dit geval een ongelukkige, misleide jongen.

Terwijl ik dit schrijf, waait er een zacht lentebriesje over me heen en hoor ik de trekvogels op de achtergrond een serenade brengen. Ik doe mijn best om mijn gebroken hart te kalmeren over deze gebeurtenissen.

Ik ben er vrij zeker van dat jij je net zo voelt.

Hoe gaan we om met kinderen die kinderen vermoorden? En de repercussies van die zinloze daad?

Gebroken harten kunnen dodelijk zijn, zoals we nu zien bij de plotselinge dood van de echtgenoot van de gedode lerares.

Voor mij is de vraag: hoe helen we onze gebroken harten, zodat we het hoogste goed kunnen dienen?

De truc is niet om de gevoelens van verdriet en verontwaardiging te ontkennen, maar om ze te erkennen en dan op gepaste wijze snel in een hogere trilling van gelijkmoedigheid en mededogen te komen. Het gebruik van de Golf van  Oneindigheid kan hierbij enorm helpen.

Nogmaals, ik keer terug naar Victor Frankl (Man’s Search for Meaning), die tijdens zijn concentratiekamp ervaring leerde zich te concentreren op wat het leven betekenis geeft om de verschrikkingen die hij moest doorstaan te overleven. In zijn geval was het de intentie om zijn vrouw weer te zien die hem bereid hield de ellende te boven te komen.

Stap één is dus: vind tenminste één ding dat het leven de moeite waard maakt en houd dat hartstochtelijk in je hart.

Stap twee: Denk aan het bewijs. Als ik terugdenk aan al het bewijs in mijn leven dat het goede niet alleen bestaat, maar ook blijft bestaan, ondanks alle krachten (sommigen noemen het kwaad) die het ten val willen brengen, voel ik me beter. Die herinneringen zijn echt, waar en onbetwistbaar. Hebben we niet allemaal ontelbare voorbeelden van Liefde uit ons eigen leven om te bewijzen dat het inderdaad overal om ons heen is? Daar kunnen we op leunen – hard.

Stap drie: Ik denk na over wat ik kan doen om iemand te helpen die het moeilijker heeft dan ik – door dat te doen verlicht ik niet alleen mijn eigen verdriet door me op een ander te richten, maar het herstelt ook mijn vertrouwen in mijn vermogen om lief te hebben en van dienst te zijn, wat er ook gebeurt.

Stap vier: Te midden van dit alles, weet ik dat ik de vreugde in het leven moet vinden waar ik kan. Grijp naar humor of zelfs een domme kattenvideo om de geesten op te vrolijken. Zoals onze gidsen ons vaak hebben verteld, geneest een licht hart sneller dan een zwaar hart. Deze passage uit Filippenzen 4:8-9 zegt het goed:

“Wat waar is, wat edel is, wat juist is, wat zuiver is, wat lieflijk is, wat bewonderenswaardig is – als er iets uitmuntends of lofwaardigs is – denk dan aan zulke dingen… en de God van vrede zal met u zijn.”

Stap Vijf: Ik vertrouw erop dat de natuur altijd klaar staat om te helpen bij mijn genezing, en me er door haar betrouwbare cycli aan herinnert dat “ook dit voorbij zal gaan”. Op een boom leunen voor troost en steun brengt meestal een herstel van kalmte.

Stap Zes: Golf, golf, golf… Ik breng de Golf van oneindigheid in mijn hart en naar de aarde om te aarden. Dan stuur ik het uit naar allen die lijden, niet alleen in Uvalde, maar over de hele wereld. (Deze stap kan op elk moment worden toegepast.)

En tenslotte, samenkomen met gelijkgestemde, hart-gecentreerde zielen is een balsem voor de ziel, dus ik hoop je morgenavond te zien voor de Maandag Meditatie om 7:30 EDT.

Een fijn Herdenkingsweekend voor degenen in de VS!

Nu moet ik een boom gaan zoeken…

Veel liefde en oneindige zegeningen,

Hope

Bron

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org