Wat is er in onze wereld aan de hand?

Wat is er in onze wereld aan de hand?

Een boodschap van Neale Donald Walsch
12 april 2019. / Geplaatst 18 april 2019
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Mijn lieve vrienden…

Er is rondom ons zoveel aan de hand in onze wereld – al het geweld, dood en vernietiging waar wij dagelijks over horen – het vrijgeven van het Mueller-rapport hier in de Verenigde Staten en het belangrijkste waarover ik het wil hebben dat soms het tegendeel hiervan is, dat alles goed gaat. Deze planeet maakt geen einde aan het menselijk leven op haar oppervlak. Zij doet eerder mee met de kosmos aan de ontwikkeling hiervan.

Ik wil hier enkele uittreksels delen van het boek De Storm voor de Stilte dat een paar jaar geleden werd uitgegeven. In dit boek zeg ik…

“Ik heb ervoor gekozen om iets te vertellen over hetgeen er nu op de hele wereld op vele manieren gebeurt. Ik heb dit de “Renovatie van de Mensheid” genoemd en de woorden die ik heb gebruikt om dit fenomeen te beschrijven zijn dramatisch omdat de gebeurtenis dramatisch is.

“Het gaat elk aspect van ons leven beïnvloeden en dit is al aan de gang. Onze regering en politiek, onze economie en financiële stabiliteit, onze commercie en industrie, onze sociale conventies en constructies, onze scholingssystemen en -benaderingen, onze religies en geloven, onze klandizie en tradities – in feite ons gehele Culturele Verhaal.

“Wij kunnen deelnemen aan deze renovatie maar wij kunnen hem niet stoppen, wij kunnen er getuige van zijn maar wij kunnen hem niet tegenhouden.

Dit zouden wij ook niet moeten willen want dit is het grootste dat er ooit met onze soort op de planeet is gebeurd en daarom wil ik deze conversatie nu met jullie hebben…. zodat de mensen op de hele wereld wat duidelijkheid kunnen hebben, wat inzicht, bewustzijn en wat comfort richting de tijden die voor ons liggen die zonder twijfel uitdagend, verstorend en voor velen zelfs beangstigend zullen zijn.

“Ik geloof dat God wil dat wij allemaal weten dat de tijd die voor ons ligt en sommige van de beproevingen waarmee wij te maken krijgen, onze planeet naar een nieuwe en heerlijke plaats zullen brengen als dit proces compleet is geworden…. en dit proces zal in een relatief korte periode compleet zijn. Wij hebben het niet over nog een millennium of zelfs maar een paar eeuwen maar eerder een paar tientallen jaren. Wij zijn aan het einde van de opschudding, niet aan het begin, en wij kunnen helpen om dit einde te bespoedigen als wij daadwerkelijk meedoen aan onze renovatie.”

“Als wij alles aanschouwen dat zich nu voordoet is het redelijk om je af te vragen ”MOET dit gebeuren?” Het antwoord is: Ja, het moet gebeuren want al het leven beweegt zich in cirkels volgens een bepaalde formule.

“Leven is voor altijd functioneel, aanpasbaar, duurzaam. Als de functionaliteit van het leven in welke van zijn manifestaties dan ook, wordt bedreigd, past het zijn manifestaties aan en beweegt het zichzelf naar een nieuwe, duurzame vorm.

“Dit is de reden voor de menselijke ervaring die wij dood noemen. De dood is helemaal niet het einde van het leven maar het voortzetten van het leven door de aanpassing van de manifestatie van een gegeven levensvorm die er aldus voor zorgt dat het leven in een andere vorm duurzaam verder gaat.

“Dit is de waarheid van alles wat bestaat. Niets “gaat dood” en je kunt iets niet “doden!” Helemaal niets! Je kunt een persoon niet doden, je kunt een dier niet doden, je kunt een plant niet doden. Om het eerder genoemde principe te herhalen: Als de mogelijkheid van welke levensuitdrukking dan ook wordt bedreigd, past deze levensvorm zich aan om direct in een andere vorm duurzaam te worden in een nieuwe expressie.

Op deze manier zorgt het leven ervoor dat het oneindig is.

“Er is geen enkele twijfel dat de mogelijkheid van de levensexpressie die wij Aarde noemen (die sommigen Gaia noemen) de mogelijkheid heeft gehad om door te gaan in haar huidige expressie. De condities die leidden tot de bedreigende omstandigheden zijn deels geschapen door de levensvormen die de Aarde bewonen. Deze menselijke levensexpressies zagen op hun beurt hun levensuitdrukkingen bedreigd worden. Kort gezegd kunnen beide levensvormen niet op deze manier verder gaan.

“Maak je geen zorgen, dat zullen zij ook niet!”

“Omdat de grens van de mogelijkheden om duurzaamheid te produceren in de huidige omstandigheden is bereikt speelt de Cirkel van het Leven nu zijn rol en past nu alle levensvormen in dit milieu aan zodat alle levensexpressies hier weer duurzaam kunnen worden.

“Dit is een hoop kosmologisch jargon om gewoon te zeggen dat het leven zich verandert om door te gaan. Dit omvat het menselijk leven en het leven van de planeet zelf.

“Wat is nu het WAAROM van hetgeen er nu aan de hand is?”

Dit is een echt opwindend moment in de geschiedenis van de mensheid. Dit is het moment van onze eigen evolutiesprong. Dit is de tijd – zoals de visionaire Barbara Marx Hubbard zegt – waarin wij onszelf eindelijk geboren laten worden. (Wij hebben een zwangerschapsperiode gehad van duizenden jaren – een oogwenk in kosmische termen) Het viert de kosmische gemeenschap van verlichte en bewuste wezens.

Als jullie je afvragen welke actieve rol wij kunnen spelen in dit evolutieproces, lees dan volgende week. Tot dan, ja?

Liefde en knuffels,

Neale

© 2019 ReCreation Foundation – http://www.cwg.org/ – Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.