Seks En Spiritualiteit

Seks En Spiritualiteit

Door: Neal D. Walsch – 9 Augustus 2022

Veel mensen hebben te horen gekregen dat Wat God wil, is dat de seksuele vereniging alleen met de echtgenoot beleefd mag worden, met het oog op de voortplanting en de uiting van liefde.

Eén resultaat van deze leer: miljoenen mensen geloven dat seks absoluut nooit beleefd mag worden op een manier die opzettelijk bevruchting verhindert, en dat, hoewel seks heerlijk is, het beleven van seks louter voor het genot zonder mogelijkheid tot voortplanting tegen de wil van God is en daarom “onnatuurlijk”, immoreel, beschamend en een toegeven aan lagere instincten.

De combinatie van genot en schaamte in deze constructie heeft een chronische emotionele verwarring veroorzaakt: verwondering, opwinding en hartstocht, maar ook verlegenheid, angst en schuldgevoelens, over seksuele verlangens en ervaringen.

In de meeste culturen worden de seksuele delen van het menselijk lichaam niet eens bij de naam genoemd. De woorden vagina en penis mogen niet in het openbaar gebruikt worden (behalve als het absoluut noodzakelijk is in een zuiver klinische omgeving), en nooit met kleine kinderen. De woorden piemel, plasser of kontje mogen vrijelijk worden gebruikt. Kortom, de menselijke cultuur is het erover eens dat de eigenlijke namen van bepaalde lichaamsdelen beschamend en gênant zijn en zoveel mogelijk vermeden moeten worden.

En als men niet over bepaalde lichaamsdelen mag spreken, mag men ze natuurlijk ook zeker niet laten zien. Veel mensen vinden dat bepaalde lichaamsdelen bedekt en verborgen moeten worden, omdat ze te opwindend of te beschamend geacht worden, of allebei. Dat die delen niet bedekt zijn, is onjuist en onaanvaardbaar. Op veel plaatsen is het zelfs illegaal, met civielrechtelijke straffen voor wie niet gehoorzaamt.

Veel mensen geloven dat seks die op bepaalde manieren beleefd wordt, zelfs tussen man en vrouw, “onnatuurlijk” en dus immoreel is. En nogmaals, in vele tijden en plaatsen zijn sommige ervaringen, hoewel tussen instemmende volwassenen, in feite illegaal gemaakt. Degenen die zulke wetgeving schreven, zeiden dat zij begrepen dat God niet wil dat bepaalde seksuele ervaringen voorkomen. God stuurt mensen daarvoor naar de hel.

Mensen geloven ook dat intens grafische afbeeldingen van seksuele activiteit op foto’s, tekeningen, stripboeken, videospelletjes, televisie en speelfilms onsmakelijk, weerzinwekkend, walgelijk en onaanvaardbaar zijn. Intensieve grafische voorstellingen van extreem lichamelijk geweld en moord zijn echter volkomen aanvaardbaar.

Miljoenen mensen geloven dat seksuele energie en geestelijke energie niet samengaan. Men heeft hen verteld dat seksuele energie een “lagere chakra” energie is, en dat seksuele activiteit en geestelijke helderheid in wezen tegenover elkaar staan. Personen die spiritueel meesterschap willen bereiken wordt daarom afgeraden om seksuele ervaringen aan te gaan. Sommigen worden zelfs verplicht zich te onthouden.

Dit is, zo geloven velen van de wereldbevolking, wat God wil.

Nu komt de Nieuwe Spiritualiteit, en die spreekt anders over seks. Mensen die de Nieuwe Spiritualiteit omhelzen begrijpen dat seksuele vereniging een glorieuze en prachtige uitdrukking is van de Eenheid van het Zijn, een buitengewoon krachtige en diep betekenisvolle ervaring van de meest intieme fysieke, emotionele, psychologische en spirituele aspecten van het zelf die twee mensen kunnen delen, en een viering van liefde en leven die geen gelijke heeft in fysieke vorm.

Zij zien ook duidelijk dat seks niet beladen is met taboes, do’s of don’t’s, maar bedoeld is om vreugdevol beleefd te worden door twee toestemmende volwassenen, op welke manier dan ook die plezier brengt en de grenzen, verlangens en afspraken van beiden respecteert.

Zij begrijpen ook dat het menselijk lichaam heilig is, en niet gênant, en dat geen enkel deel van het lichaam iets anders is dan volkomen mooi, en daarom zonder schaamte getoond en gezien mag worden.

Eén resultaat van deze nieuwe leer: In de toekomst zullen seksuele schuld en seksuele schaamte vrijwel uit het menselijk gezin verdwijnen. Zo zal ook seksuele mishandeling verdwijnen. Seksuele expressie zal verheven worden tot het niveau van het diepzinnige, nooit meer verlaagd worden tot het niveau van het profane, en er zal niet meer gedacht worden dat geestelijke energie en seksuele energie niet samengaan, maar er zal juist geleerd worden dat seksuele energie een prachtige expressie is van geestelijke energie in fysieke vorm.

Verzonden met Zuivere Liefde,

Neal!

Vertaling: Reinier