Onderdruk Boosheid Nooit.

Onderdruk Boosheid Nooit.

Een boodschap van Neale Donald Walsch
22 februari 2019 / Geplaatst 9 maart 2019
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Mijn lieve vrienden…

Wij bespreken de vijf natuurlijke emoties: Verdriet, Boosheid, Jaloezie, Angst en Liefde. Deze emoties zijn ons door God geschonken geschenken voor een beter leven.

Nu zou je kunnen vragen hoe boosheid een beter leven kan scheppen.

Boosheid is een natuurlijke emotie. Het is gewoon het vrijlaten van energie. Het is het “loslaten” van een negatieve “aanval.” Het is onze manier om te zeggen: “Nee, dank je!” Het is helemaal in orde om boos te zijn en iemand die jou vertelt dat dit niet zo is begrijpt de natuur van de menselijke conditie niet – en hoe genezend boosheid kan zijn.

Boosheid is onze manier om te zeggen: “Ik ben het daar niet mee eens – en ik sta daar helemaal achter!” Het is ook een manier om te zeggen: “Stop hiermee! Ophouden!” Het is ook onze manier om gewoon “NEE” te zeggen.

Velen van ons werd als kind al geleerd dat het niet goed is om je boosheid uit te drukken. Als wij dit deden werden wij naar onze kamers gestuurd. Dit is jammer omdat wij dan werden gedwongen om boosheid als iets slechts te zien en dat wij dit moeten zien te vermijden.

Boosheid is niet slecht; boosheid is goed. Het gaat erom wat wij DOEN met onze boosheid en dat kan wel of niet in ons voordeel zijn. Het is dus de kunst om onze boosheid als gereedschap te gebruiken, als een apparaat waarmee wij dingen voor elkaar krijgen.

Het is uitermate behulpzaam om onze gereedschappen van boosheid te gebruiken en oplossingen door boosheid te gebruiken. Dit is niet hetzelfde als iemands boosheid controleren, of het zogenaamde “boosheid-management.” Het gaat er niet om iemands boosheid te “managen” maar om die VOLLEDIG UIT TE DRUKKEN!” En ook om dit op een dusdanige manier te doen dat dit voor jezelf en anderen voordelig is.

Een manier om onze angst uit te drukken op een manier die voor jezelf en anderen voordelig is, is om de waarheid te vertellen. Het vertellen van de waarheid is krachtig en laat enorm veel energie los als het gaat om iets waarover iemand zich boos voelt. Toch komt het hierop aan: Spreek de waarheid maar doe dit met “zachte” woorden.

De woorden uitschreeuwen is een andere manier om boosheid los te laten – maar bij voorkeur niet met of tegen een ander iemand. Schreeuwen in een auto is ook een manier om verbaal boosheid kwijt te raken – maar alleen voor een stoplicht of als de auto stilstaat. (als je teveel boosheid loslaat kan je de controle over het voertuig verliezen). Neem een honkbalknuppel en sla op een oude autoband die aan een boomtak hangt. Dit is een andere krachtige manier om negatieve energie kwijt te raken.

Wat je ook doet, houd het niet binnen. Boosheid die wordt onderdrukt kan uitgroeien tot woede. Woede is niet goed. Het is geen voordeel om woede te ervaren. Woede is een UITBARSTING van boosheid op een ongecontroleerde manier. De uitdrukking van woede op een gezonde, niet-bedreigende manier behoedt ons voor het pad van woede omdat de boosheid een vrijlaten van energie is, en voordat die nadelig kan worden. Het kost veel energie om woede te ontsteken en te voeden.

Wat jullie willen doen is het vrijlaten van je negatieve energie voordat jullie aan dat punt komen. Verwelkom de angst eerder als een gereedschap waardoor jullie negatieve energie kunnen vrijlaten door het op die manier te gebruiken.

Liefde en knuffels,

Neale

© 2019 ReCreation Foundation – http://www.cwg.org/ – Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.