Misschien wel de belangrijkste artikelen die je ooit zou kunnen lezen. 12e en laatste Een boodschap van Neale Donald Walsch /18 mei 2018 / Geplaatst 27 juli 2018

Misschien wel de belangrijkste artikelen die je ooit zou kunnen lezen. 12e en laatste
Een boodschap van Neale Donald Walsch
18 mei 2018 / Geplaatst  27 juli 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur
Mijn dierbare vrienden…
Misschien weten jullie al dat de agenda van de ziel iets is waar je aandacht aan zou moeten schenken, maar misschien is het belang hiervan voor jullie persoonlijke, aardse welzijn, nog niet helemaal duidelijk.

Ja, niet alleen voor je spirituele welbevinden, maar ook voor je fysieke, psychologische, emotionele, sociale en zelfs financiële welzijn.

Er is niets anders in het leven dat jullie zekerheid, gezondheid, voorspoed, geluk en innerlijke vrede kan brengen of meer overvloed dan het bereiken van voltooiing. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van wat jullie is verteld. Er zijn, zo is jullie verteld, natuurlijk heel veel andere dingen waaraan jullie aandacht dienen te schenken.


Er is jullie verteld dat jullie voor geluk in het leven een man, een vrouw, een auto, een baan, een echtgenoot, kinderen, een betere baan, een beter huis, promotie, kleinkinderen, grijze haren, een mooi kantoor, pensioen nodig hebben en dan een ziekte en een begrafenis, en dan is het voorbij!

Er is jullie verteld dat jullie Gods wetten moeten gehoorzamen, Gods wil moeten doen en Gods wetten moeten volgen, het woord van God moeten verspreiden en de wraak van God moeten vrezen, want als jullie voor het oordeel van God staan zullen jullie smeken om Gods genade en – afhankelijk van het oordeel – geweigerd worden om de hemel binnen te gaan en misschien veroordeeld worden tot eeuwige en ondraaglijk folteringen in het hellevuur.

Er is jullie verteld over de overleving van de beste en dat jullie alles moeten doen om te winnen; dat aardige jongens als laatste eindigen en de degene met het meeste speelgoed wint; dat het ieder voor zich is en dat het doel de middelen heiligt; dat geld niet aan de bomen groeit en dat jullie worden gezien en niet worden geacht om buiten de lijntjes te kleuren en dat jullie je bedje kunnen spreiden om daar later in te kunnen liggen.


Er is jullie verteld dat er maar een weg naar de hemel is en dat jullie die maar beter kunnen volgen; dat het wij tegen zij is en dat jullie niet tegen de overheid op kunnen boksen en dat je nooit met je hoofd boven het maaiveld moet komen en dat niet kunt eten wat je echt hebt verdiend en nooit op bepaalde zaken vooruit moet lopen door je rijk te rekenen en op je beurt moet wachten. 

Jullie geest is gevuld met vele, vele andere boodschappen die een dagelijkse realiteit hebben geschapen die zover afstaat van de werkelijke reden waarom wij op Aarde zijn dat het een wonder is dat jullie nog enige vreugde of opwinding in je leven hebben.

Nu wordt jullie verteld dat het ENIGE dat ertoe doet niets te maken heeft met dit alles.


Het ontbrekende puzzelstukje stuitert om jullie heen betreffende de manier waarop jullie voltooiing bereiken op de geheiligde reis van de ziel. Kan dit waar zijn?
Dat kan, en het is ook zo!
Maar maak je geen zorgen want gaan waar je ziel naartoe wil zal jullie een goed leven niet onthouden. Voltooiing van de agenda van de ziel zal jullie alles brengen wat lichaam en geest jullie aangeven dat zij verlangen om te genieten van het leven. Dit gaat niet over het opgeven van een deel van het leven om dit met een ander deel weer in te vullen.

Vertrouw hierop. Geef aandacht aan de agenda van de ziel en aan wat ervoor nodig is om die te voltooien – en de rest van je leven – niet alleen wat je verlangt, maar alles dat jullie je kunnen voorstellen nodig te hebben – zal voor zichzelf zorgen. Het zal door zichzelf voor zichzelf zorgen.
Of, om het eenvoudig te stellen:

Ga niet om je heen vragen:

”Wat gaan wij eten?”
“Wat gaan wij drinken?”
“Waarmee zullen wij ons kleden?”
Zoek eerst het koninkrijk des hemels
En al het andere zal u toevallen!

Het koninkrijk des hemels en voltooiing van de heilige reis refereren aan dezelfde ervaring. Het probleem met beide zinnen is dat geen ervan (als het al is gebeurd) onlangs aan jullie is uitgelegd of beschreven over wat deze ervaring IS, en hoe jullie die kunnen bereiken.
Het koninkrijk des hemels is geen fysieke plaats, het is een staat van zijn. Het is in feite een staat van compleet zijn. Dus is het perfect om de beide begrippen met elkaar uit te wisselen.
Het is letterlijk de hemel voor mensen om in een staat te zijn waarin er niets meer gedaan hoeft te worden om innerlijke vrede te bereiken, totale liefde en absolute gelukzaligheid, omdat Al Wat Is en alles wat iemand maar zou kunnen verlangen al volledig aanwezig is, volledig is uitgedrukt en precies hier en precies nu al volledig is ervaren.
Jullie zijn compleet.
De agenda van de ziel gaat over het brengen van de totaliteit van jezelf naar deze staat, zodat het aspect van het leven dat “jij” wordt genoemd, zichkan uitdrukken, ervaren, weerspiegelen en demonstreren en dat aspect van het leven kan verpersoonlijken dat Goddelijkheid wordt genoemd.
Dit is jullie basisinstinct!
Liefde en knuffels,
Neale
© 2018 ReCreation Foundation – http://www.cwg.org/ – Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.