Het Leven is een Systeem! Deel 1 Een boodschap van Neale Donald Walsch / 12 januari 2018. / Geplaatst 18 maart 2018

Het Leven is een Systeem! Deel 1
Een boodschap van Neale Donald Walsch
12 januari 2018. Geplaatst 18 maart 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Mijn lieve vrienden… 
Het interesseert mij. Om mijzelf te zijn. Dit heb ik zojuist besloten. Het is gewoon regelrechte interesse om mij te zijn. Weten jullie waarom? Ik word vele ochtenden wakker met de vreemdste dingen in mijn hoofd.
Deze morgen bijvoorbeeld, om 4.20 uur in de ochtend, kon ik geen moment meer slapen. Mijn geest was aan het racen en was overvol met gedachten. Het waren gedachten over het leven en de natuur van de Ultieme Realiteit. Uiteindelijk hield ik het niet meer uit. Ik moest mijn laptop aanzetten en alles opschrijven. Ik moest wel!
En ik ben bang dat jullie hier ook onder moeten lijden…… 
Hier gaan wij dan. 
* * * * * * * * * 
EN DE STEM ZEI: Vandaag zal ik jullie alles vertellen dat er over het LEVEN te weten is. (OF, op zijn minst alles dat jullie op dit moment kunnen begrijpen)
EN DE STEM GING VERDER: Wij leven binnen een Systeem. Wij zijn dit Systeem. Dit Systeem wordt gedreven door een Proces. Wij zijn dit Proces. Dit Proces krijgt zijn brandstof door Energie. Wij zijn deze Energie.
Verder is er niets anders aan de hand.

Er zijn een of twee woorden die gebruikt kunnen worden (en ook zijn gebruikt) om deze hele Kosmologie te beschrijven. Het woord Leven komt in de geest. Dan, als wij ons denken evalueren (wat mensen ook geneigd zijn om te doen), komt het woord GOD. Beide woorden gaan over Hetzelfde DING.
Je zou met nauwkeurigheid kunnen zeggen: “God is Energie.” Of: “God is een Proces.” Of: “God is een Systeem.” Je zou ook kunnen zeggen: “Het Leven is Energie.”  Of: “Het Leven is een Proces.” Of: “Het Leven is een Systeem.”
Gesprekken met God zegt: God is een Proces, en dat Proces is het Leven zelf. Deze stelling is accuraat!
Laten wij dus eens onderzoeken wat dit Proces is dat God is en dat Wij Zijn.  
Het is een Proces van Uitwisseling van Energie.  
Energie — wat de Pure Essentie is van Al Wat Is, Alles Wat ooit Was en Alles Wat ooit zal Zijn – wordt constant uitgewisseld. Waarmee? Met Zichzelf. Het reikt nooit verder dan Zichzelf. Dit zou Het niet kunnen ook al zou Het dit willen omdat er buiten Zichzelf niets bestaat.
Dit is, deze Pure Essentie is, het Al in het Al. Het is de Totaalsom van Alles. Het is de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde, Hetgeen ervoor was en Hetgeen erna is, het Omhoog en Omlaag daarvan, het Links en het Rechts ervan, het Nu en het Dan. Het is de Som en de Substantie, de Schepper en het Geschapene, het Verenigde en het Geïndividualiseerde. Het is de Onbewogen Beweger.
De Energie wisselt zichzelf uit met Zichzelf in een nooit-eindigend Proces dat is ingebouwd in een Zelfvoorzienend Ontwerp, of een Systeem. Het Proces is een achtbaan. Het is geen catch-as-catch-can. Het Proces weet wat het doet en het doet dit met opzet.  
Er is een synergie in dit Proces en het is deze synergie die in eeuwigheid duurzaamheid geeft aan dit Proces. Binnen dit proces wordt er niets verspild. Niets gaat verloren. Niets blijft ongebruikt. Alles is brandstof. En de brandstof is her-brandbaar.
Ik noem het her-branden van de Synergie van de verandering van de Levensbrandstof:  S. E. X.
Wij hebben overal S. E. X, steeds. Geen twee mensen ontmoeten elkaar zonder deze Energie uit te wisselen. Geloof mij: De vraag is nooit: Wisselen wij deze energie uit! De vraag is: Wat gaan wij ermee doen….?
In mensenwoorden noemen wij deze S. E. X., deze uitwisseling, de Cyclus van het Leven. En inderdaad is het deze energie-uitwisseling die het Leven Zelf schept. Onze beschrijving is nauwkeurig!
In waarheid is het onmogelijk om wat wij Nieuw Leven noemen, te scheppen. Alles wat wij echt kunnen doen is het Leven (Energie) veroorzaken dat eeuwig aanwezig is om zich te ontwikkelen in een Nieuwe Vorm. Dit is precies wat de Sterren aan de Hemelen doen.
Het bewijs van dit alles dat ik zojuist heb gezegd staat boven aan de hemel. (Wij weten dit natuurlijk) Dit is het waarom wij intuïtief “naar de hemel kijken” als wij aan “God” denken. Dit is de reden van het feit dat als wij diep nadenken of wanhopig naar hulp zoeken, wij onze ogen naar de hemel richten. Denken jullie dat dit toeval is? Dat is het niet! Op cellulair niveau weten wij dit!
In ons geval, in het geval van dit speciale Zonnestelsel, kijken wij naar hetgeen wij  de Zon hebben genoemd. (Het is geen toevalligheid dat eerdere beschavingen de Zon aanbeden – en dat sommige mensen dit vandaag de dag ook doen).
De Zon geeft zijn Leven voor Ons. Hij brandt zichzelf op, nu, op dit moment. Het is waar, het kan een paar miljard jaar duren, maar dit is wat de Zon doet. Vergis je niet! Dit is wat er aan de hand is.
Op een dag zal het Licht uitgaan. Niets om je druk om te maken, maar toch… Het Leven in zijn minuscule expressie die bekend staat als de mensheid zal dit tegen die tijd begrepen hebben en zal allang weg zijn.
Wij zullen een manier gevonden hebben om ons te beschermen tegen de energie die de zon uitzendt, om de zon uit de weg te gaan als die uiteindelijk implodeert in zijn laatste uitbarsting van energie en dan een Zwart Gat wordt.
Wij zullen die energie al lang voor die tijd hebben gebruikt om onszelf naar een ander Sterrenstelsel te begeven waarin een veel jongere Zon is, of misschien wel een die net is geboren, die ons zal garanderen dat onze soort nog een aantal miljarden jaren zal overleven in ongeveer onze huidige vorm..
En als ook die Zon zijn laatste uitbarsting nadert, zullen wij weer verhuizen, als Nomaden van het Universum, als Sterrenzigeuners, zoals de mensen dit hebben gedaan op onze Aarde, rondzwervend op zoek naar voedsel (Lees: energie) als er op de huidige plaats geen voedsel meer was..
Wat denken jullie dat jullie hier eten….? Wij eten zonlicht. Daar bestaat al het voedsel uit. Niets meer dan opgeslagen zonlicht. Het zijn niet alleen planten die het proces van fotosynthese hebben, maar dat hebben wij allemaal, alles! Dit geldt ook voor de Aarde zelf. Wij absorberen energie van de Zon en stralen dit weer uit. Dit is de manier waarop bloemen bloeien, bomen groeien. Dit is de manier waarop planeten tot stand komen.
Er is een grote boiler in onze planeet, in de kern ervan. Soms komt er een klein beetje van deze materie naar buiten toe en koelt langzamerhand af, maar ontwikkelt zich nog steeds als withete lava.
Dit materiaal uit de kern is heter dan heet. Het is directe energie van de Zon die aan de buitenkant is afgekoeld en een korst vormde die wij nu de Aarde noemen. Een beetje van deze energie is gestold, materieel geworden.
Terwijl dit afkoelde werd een deel van deze energie vloeibaar. Wij noemen dit olie (onder andere). Een ander deel van deze energie werd harder. Wij noemen dit mineralen (onder andere). Een deel van deze energie werd gassen. Wij noemen dit hydrogeen en zuurstof (onder andere). Een deel van deze energie verdampte. Wij noemen dit ozon (onder andere). Een ander deel werd heel klein en sloeg van alles in zich op. Wij noemen dit vitaminen (onder andere). Weer een ander deel werd heel groot en toonde zichzelf in bijna alles. Wij noemen dit de planeet zelf (onder andere).
Wij zijn deze energie, geïndividualiseerd. Wij zijn allemaal onderdeel van dit eeuwige Proces van Energie-uitwisseling. Op een bepaalde manier eten wij onszelf op om onszelf te kunnen voeden en te overleven. In de basis zijn wij allemaal hetzelfde ding. Het maakt dus niet uit wat wij eten, wij eten onszelf.
Wij hebben vitaminen nodig en dus eten wij planten en dieren, en mineralen en oliën (capsules met visolie zijn dezer dagen heel erg in!)
Wij trekken zelf een grens voor wat betreft het consumeren – maar de kannibalen – primitief als zij waren – begrepen niet dat het eten van de eigen soort niet zelfvoorzienend was. Toen primitieve mensen dit uiteindelijk begrepen namen wij elkaar van het menu. Nu halen wij ook langzamerhand ook andere levensvormen van onze menukaart. Vegetarisme is natuurlijk het gevolg daarvan. De dag zal zeker komen waarop wij alle levensvormen op deze planeet van het menu halen. Wij zullen onze energie eenvoudigweg direct van de Zon halen.
Dit kan voor sommigen nog ver weg lijken maar dit geldt niet voor Hira Ratan Manek. Jullie zullen het interessant vinden om Mr. Manek te googelen en te lezen wat daar staat.
De ogen zijn niet hoofdzakelijk het instrument waardoor wij zien. Zij zijn de instrumenten waardoor wij energie opnemen. Zij werken in die capaciteit zelfs als wij blind zijn. Zij zijn de poorten waardoor Leven wordt geabsorbeerd.
Zij zijn niet de enige poorten, niet de enige manier waarop wij Levensenergie absorberen. Maar de ogen zijn de meest directe route. Daarom verzekert Hira Ratan Manek ons dat als wij elke dag enkele minuten naar de Zon kijken de meeste voeding krijgen die wij nodig hebben. En wij kunnen het nog sneller krijgen. Want als wij dingen eten – als wij planten consumeren en bomen en mineralen en dieren – moeten wij die eerst omzetten en verteren om de zonne-energie daaraan te onttrekken die daarin is opgeslagen. 
Door het staren naar de zon suggereert Mr. Manek dat wij direct zonlicht absorberen, zonder die eerst om te zetten door welk intern verteringsproces dan ook. (dat ook energie gebruikt)
(Even een waarschuwing: de meeste zonne-staarders zeggen dat je maar een paar momenten moet kijken rond zonsopkomst en zonsondergang om de ogen te beschermen tegen latere permanente schade en andere mogelijke retina-beschadiging) En dan nog dit: Ik ben hier niet om het staren naar de zon te promoten. Ik rapporteer dit hoofdzakelijk alleen)
Dit gezegd hebbende kennen wij natuurlijk alle voordelen van zonlicht. Als wij ons ziek voelen is het de gewoonte dat degenen om ons heen zeggen: “Ga even lekker buiten in de zon zitten!”
Te weinig zonlicht wordt nu gezien als een mogelijkheid tot ziekte waarvoor de medische wereld en de moderne technologie al behandelingen hebben uitgevonden. Het wordt nu onder andere behandeld met Licht met het volledig Spectrum om mensen te geven wat zij missen doordat zij te weinig zonlicht hebben gehad.
Denken wij echt dat het toeval is dat vele zonne-aanbidders een heel goede gezondheid hebben? Ga naar welk nudistenkamp dan ook (in de hoop?) dat er vele naakte lichamen te zien zijn, maar wees niet verbaasd als je ziet dat de meerderheid van de nudisten mensen van 60, 70 en 80 jaar zijn die oefeningen doen, volleybal spelen en de tijd van hun leven hebben en van binnen gezonde en levendige lichamen hebben die in een dag meer zonlicht opnemen dan de meesten van ons in een maand doen.
Het proces van Synergetische Energie-uitwisseling is wat wij het Leven zelf noemen – en wat sommigen God noemen. Wat wij binnenhalen is wat eruit gaat en dus nodig ik jullie uit om zorgvuldig te kijken naar het type energie dat jullie dagelijks in je systeem opnemen.
Leven IS een Systeem, en er is een manier om je leven te veranderen, te verbeteren, systematisch. Let op de energie die je binnenhaalt in je lichaam en kijk wat je daarna weer uitzendt. Kijk er gewoon naar. Let op wat je eet. Let op wat je leest (en daardoor in je geest toelaat). Kijk waar je naar kijkt. Wat voor soort televisie? Wat voor soort films? Met andere woorden: kijk naar wat je inslikt. Kijk naar wat je weer afstoot. Kijk naar wat je denkt en wat je zegt. Kijk naar wat je doet. Kijk alleen. Geen Oordeel. Kijk alleen maar. 
Kijk dan eens hoe jullie je voelen. 
Dit is de manier waarop jullie het Systeem gebruiken. 
Liefde en knuffels, 
Neale
© 2018 ReCreation Foundation – http://www.cwg.org/ – Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.
This message was originally posted here