Gelukkig Nieuwjaar.

Gelukkig Nieuwjaar.
Een boodschap van Neale Donald Walsch
28 december 2018 / Geplaatst 3 januari 2019
Vertaald uit het Engels door Henk Steur
Mijn lieve vrienden… 
Het is oudejaarsavond en ik wil iedereen een heel gelukkig en prachtig 2019 toewensen. Van harte gefeliciteerd… wij hebben het weer een jaar gered!
Enkele weken geleden hadden wij het in ons wekelijks bulletin over de manier waarop wij ons met onze ziel kunnen verbinden. Daarin vertelde ik dat ik de week daarop verder zou gaan met de serie, maar toen gebeurden er andere dingen en ben ik hier niet aan toegekomen.
Wel, een van de lezers van het bulletin schreef mij vorige week en vroeg: “Gaat Neale deze serie ooit afmaken?” Eerlijk is eerlijk. Laat ik dit nu goedmaken en hier meteen mee beginnen.
Zoals jullie weten vertelt GESPREKKEN MET GOD dat wij driedelige wezens zijn die bestaan uit lichaam, geest en ziel.
Drie weken geleden begonnen wij hier samen om het pad naar de Ziel te onderzoeken. Ik ben gemotiveerd om dit met jullie te doen omdat ik vele vragen krijg over de ziel en de manier om daar te “komen.” Als jullie eerdere delen van deze serie hebben gemist hoop ik dat jullie die nog willen opzoeken en lezen.

 

Goed, ik heb dus gezegd dat de eerste stap in dit proces de bereidheid is om omhoog te gaan. Wij dienen als individuen en uiteindelijk als soort onderzoekingen te doen van de gebieden die buiten de geest liggen…. en bereid te zijn om enkele uitkomsten hiervan te omarmen.
Als de eerste stap bereidheid is, is de tweede stap Verlangen. Je kunt bereid zijn om vanavond eten klaar te maken, maar als je geen verlangen hebt om op te staan, naar de keuken te gaan, spullen uit de koelkast te halen en dingen in de pan te gooien in een vlaag van creativiteit, zal je bereidheid ten hoogste magere resultaten boeken.
Je kunt bereid zijn om naar de opera te gaan, maar als je niet het verlangen hebt om op te staan, de auto te pakken en naar het muziektheater te gaan, zal je in slaap vallen en gebeurt er niets.
Je kunt bereid zijn om te vrijen, maar als je geen verlangen hebt zal het zeer waarschijnlijk zo zijn dat je niet een heerlijke ervaring van eenheid met je geliefde zal hebben.
Zo kan je ook bereid zijn om de opwaardering te hebben van je geest naar je ziel, maar als je het verlangen niet hebt zal je waarschijnlijk op zijn hoogst magere resultaten boeken. Je kan zelfs achterover gaan zitten en in slaap vallen, zelfs als je ontwaking zoekt.
Verlangen is dus essentieel bij persoonlijke transformatie. Verlangen is de sleutel. Verlangen, niet eisen. Jullie kunnen geen transformatie “eisen!” Jullie kunnen geen helderheid of wijsheid of inzicht of bewustzijn betreffende liefde eisen.
Verlangen is de essentie van Gods energie. God eist niets. God verlangt niets van het menselijk ras. God verlangt veel VOOR het menselijk ras. Het is niet wat God VAN ons verlangt, maar wat God VOOR ons verlangt dat de brandstof voor de motor van onze ervaringen zou moeten zijn. Als je iets doet omdat iemand dit eist doe je dit uit angst. Als je iets doet omdat iemand dit verlangt, wenst, dan doe je dat uit liefde.
Als je iets doet omdat JIJ dit verlangt doe je dit uit liefde voor JEZELF!
Als je dus geen diep verlangen hebt om in plaats van in de geest te leven, naar een leven te gaan dat op de ziel is gebaseerd, zal alle bereidheid van de wereld je niet veel helpen.
Wat is ervoor nodig om verlangen te hebben? Dat is een goede vraag. Zoals ik al zei kan je het niet eisen of verlangen om aanwezig te zijn. Verlangen is aanwezig als verlangen aanwezig is en als dit niet zo is, is het niet zo. Toch lijkt het mij dat er diverse manieren zijn om verlangen te ontwikkelen.
Wij zullen dit onderzoek volgende week voortzetten!
= = = = = = = = = = = = = = = = =
En hier zijn wij dan in de laatste dagen van 2018 en dit voelt voor mij als een goed moment om door te gaan met de discussie. Hier gaan wij dan….
Wat veroorzaakt een verlangen om van een op de geest gebaseerd leven naar een leven te gaan dat op de ziel is gebaseerd? Het antwoord is BEWUSTZIJN!
Bewustzijn veroorzaakt Verlangen, Verlangen schept Bereidheid.
Je kan niet iets verlangen waarvan jij je niet bewust bent…. en dus gaat bewustzijn in alle gevallen aan verlangen vooraf. Je moet je daarom eerst bewust zijn van bepaalde dingen:
Allereerst dat er zoiets als een ziel BESTAAT. Ten tweede van wat de ziel IS. Ten derde dat Jij en alle levende wezens een ziel HEBBEN. Ten vierde dat alleen levensvormen die een bepaald bewustzijnsniveau hebben behaald dat hen in staat stelt om van zichzelf bewust te zijn op een zeer hoog niveau, dit hen met intentie en doelgericht kan verbinden met hun ziel. Ten vijfde dat het voor zulke levensvormen mogelijk is om verder te gaan VANUIT de ziel hun eigen begrip te vormen en hun eigen begrip te vormen over het leven.
Kortom: Zielenbewustzijn is een product van evolutie. Hoe ontwikkelder een soort is, hoe meer bewustzijn die soort kan bereiken door het niveau van bewustzijn.
Wij mensen die in de 21e eeuw leven hebben veel geluk. Wij hebben een zeer hoog bewustzijnsniveau bereikt. Er zijn honderden en duizenden jaren voor onze soort nodig geweest en degenen die nu leven zijn degenen die de voordelen hebben van al dat evolutiewerk.
Wij zijn ons bewust van onszelf en wij zijn ons bewust van het feit dat wij bewust zijn. Als soort die zelf-bewustzijn heeft bereikt zijn wij in een groter en grootser bewustzijn van onszelf en onze relatie met al het leven gestapt. Er is nu een mogelijkheid voor elk individu om het persoonlijk bewustzijn steeds verder uit te breiden totdat compleet bewustzijn is bereikt.
De uitbreiding van bewustzijn is een proces waarin individuen zich persoonlijk en bewust en met intentie verbinden.
Het is niet iets dat zich toevallig voordoet, behalve in zeer zeldzame gevallen. Er zijn mensen die “bliksemschichtervaringen” hebben gehad waarin zij ogenblikkelijk Totaal Bewustzijn bereikten.
Maar voor de meesten van ons is de reis een beetje anders. – en een beetje langer.
Komend: De Reis naar Bewustzijn.
Houd het in de gaten…
En nogmaals: GELUKKIG NIEUWJAAR!
Liefde en Knuffels,
Neale
© 2018 ReCreation Foundation – http://www.cwg.org/  – Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.