De Weg naar Bewustzijn.

De Weg naar Bewustzijn.

Een boodschap van Neale Donald Walsch
11 januari 2019 / Geplaatst 20 januari 2019
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

De Reis naar Bewustzijn

Mijn lieve vrienden…

Verleden week stelde ik dat de meeste mensen van buiten naar binnen leven in plaats van van binnen naar buiten.

Hierdoor leven zij het leven als een reactie in plaats van een schepping. Dit verklaart waarom mensen steeds weer dezelfde uitdagingen ontmoeten in relaties, in gezondheid, ouderschap, spirituele ontwikkeling en op alle andere gebieden van het leven.

Alleen degenen die hebben geleerd om naar binnen te gaan en gebeurtenissen aan de buitenkant te leven als een interne gebeurtenis, hebben een manier gevonden om hun leefpatronen te doorbreken.

“Naar binnen gaan” is wat ik een Reis naar Bewustzijn noem. Het is een reis naar het centrum van je wezen; het is een wandeling die weggaat van de levensfenomenen van buitenaf (bijna een negeren) ten voordele van de interne ervaring die jullie sturen en scheppen.

Hoe daar te komen:

De gang naar het centrum van ons wezen is makkelijker te maken dan de meeste mensen denken. Hij wordt bereikt door omhoog te gaan van DENKEN NAAR VOELEN.

GESPREKKEN MET GOD vertelden: “Gevoelens zijn de taal van de ziel” en het idee is om vanuit het hoofd naar de ziel te gaan. Dit is door meesters gedaan, van het ene moment op het andere op basis van gebeurtenis tot gebeurtenis.

Dat wil zeggen; op het moment waarop iets gebeurt in de buitenwereld, de meester naar binnen gaat om de manier te voelen waarop zij zichzelf daarmee wil voelen.

Hebben jullie dit gehoord? Dit was een zeer belangrijke zin. Ik wil dat jullie die nog eens lezen. Ik zei: “Op hetzelfde moment dat iets verschijnt in de buitenwereld gaat de meester naar binnen om de manier te voelen waarop hij zich daarover wil voelen.”

Jullie voelen je op de manier waarop jullie je willen voelen en de meeste mensen denken dat dit andersom is; dat jullie voelen wat jullie voelen of je dit nu wenst of niet. Zij hebben het erover dat hun gevoelens hen “overkomen.”

Toch vertelt GESPREKKEN MET GOD dat alle gevoelens gekozen zijn.

Kan dit waar zijn? Hier gaan wij volgende week mee verder….

Liefde en knuffels,

Neale

© 2018 ReCreation Foundation – http://www.cwg.org/ – Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.