De Magie Van Geluid

De Magie Van Geluid

Door: Neale Donald Walsh – 14 April 2024

Bij de bespreking van De Heilige Ervaring in dit Bulletin hebben we vele benaderingen onderzocht, waaronder:, meest recentelijk, het aspect van het leven dat ik ‘niet-bewustzijn’ heb genoemd. Vorige week heb ik in het Bulletin een levendige “echte” verklaring gegeven voor dit fenomeen. Als je die editie van deze publicatie heeft gemist, hoop ik dat je een manier zult vinden om terug te gaan en er een kijkje in te nemen.

Vandaag wil ik beginnen aan een uitbreiding van De vijf instrumenten van niet-bewustzijn. Deze instrumenten behoren tot de meest waardevolle die ik heb gevonden tijdens een leven lang zoeken en bij het bespreken met anderen van hun eigen zoektocht en ervaring. De eerste van deze tools is: Resonantie.

Alles in het heelal bestaat uit energie. Wat de ene soort energie anders maakt dan een andere soort energie (en daarom differentiatie mogelijk maakt in een Singuliere Realiteit) is de vibratie van de energie, of, losjes, de snelheid ervan. Dit wordt soms de frequentie ervan genoemd. Dat wil zeggen, hoe frequent is de oscillatie.

Energie komt in golven. Elk deeltje heeft een golfachtige structuur, en vele biljoenen van zulke golfachtige elementen, die op dezelfde frequentie oscilleren en aan elkaar zijn geregen, lijken de Super String Theorie te creëren waar tegenwoordig zo veel over wordt gesproken als de basis van een Theorie van Alles. (TEEN).

Vaak spreken we van een “golf van emotie” die over ons heen komt, en we beschrijven de ervaring precies.

Deze vibratie van de Essentiële Energie van het Universum creëert een duidelijk gevoel van resonantie in elk levend wezen, dat zich soms manifesteert als geluid of lawaai. Geluid kan uiteraard niet worden gehoord, tenzij er iemand is die het kan horen. (We hebben naar dit oude raadsel gekeken in een eerder artikel hier in het Bulletin toen we vroegen: maakt een vallende boom in het bos geluid als er niemand is?) Toch is geluid aanwezig, zelfs als er niets anders aanwezig is. Het manifesteert zich eenvoudigweg op ongehoorde manieren.

De Resonantie van het Universum manifesteert zich onder andere als het Geluid van Leven. Het IS het leven zelf, uitgedrukt in één van zijn meest elementaire vormen. Er zijn momenten waarop je de rauwe energie misschien niet kunt zien, maar je kunt het wel horen. (Je kunt het trouwens ook vaak voelen voordat je het kunt zien.)

Het is bekend dat mystici zeggen: ‘In het hart van het universum bevindt zich het geluid van om.’ De meest gevoelige microfoons die mensen hebben kunnen uitvinden, zijn de ruimte in gestuurd om onze ‘oren’ naar het universum te zijn, en die apparaten hebben een diep, laagfrequent, niet-hoorbaar-door-het-geluid opgepikt. -menselijk oor, mysterieus en continu gerommel of gezoem op de achtergrond.

Wat is dit gezoem? Zou het de oerkracht kunnen zijn, de essentiële essentie, het leven zelf in zijn meest elementaire vorm? De wetenschap vertelt ons dat dit de kosmische microgolfachtergrondstraling (CMB) is, die de ‘echo’ van de oerknal zou moeten zijn. Dit is elektromagnetisch van aard en is dus een vorm van licht.

Wij zijn in wezen licht en geluid. Wij resoneren diep met beiden. Daarom reageren we onmiddellijk op elk geluid en kunnen we zo diep geraakt worden door bepaalde geluiden. Daarom is muziek een universele taal, die mensen over elke taal- en cultuurbarrière heen raakt en verenigt. (Muziek heeft de charme om de woeste borst te kalmeren, schreef Shakespeare, en hij had groot gelijk.)

Er wordt gezegd dat als we ooit zouden proberen een bericht de ruimte in te sturen in de hoop dat andere bewuste wezens daarop zouden reageren, we geen tekstbericht zouden sturen, maar muziek. Misschien, zoals in de sciencefictionfilm Close Encounters of the Third Kind, een eenvoudige handtekening van vijf noten.

De gedachte is dat, als er intelligente wezens binnen het bereik van dit signaal zijn, zij veel eerder op de universele taal van geluid als tonen zouden reageren dan in welke aardse taal dan ook op geluid als woorden (hoewel dat ook tonen zijn), maar lang niet zo melodieus of wiskundig gestructureerd.

Het is juist omdat we aan onze basis licht en geluid zijn, dat meesters van vrijwel elke mystieke traditie door de eeuwen heen van de menselijke evolutie ons hebben uitgenodigd en aangespoord om onze eigen essentie als instrument te gebruiken bij het ontdekken en ervaren van onze eigen essentie. essence.

Chanten en zingen worden dus in vrijwel elke religie op aarde gebruikt om De Heilige Ervaring op te roepen. Ook neuriën en om-ing en verschillende andere soorten lawaai zijn al zo lang als we ons kunnen herinneren de instrumenten van zielsverbinders.

Mediteerders krijgen vaak te horen dat een goede manier om met hun beoefening te beginnen, is door naar het geluid van hun eigen adem te luisteren. Ga diep in het geluid op, versmelt ermee, wordt er één mee.

Onszelf trainen om naar de geluiden van het leven te luisteren en resonantie met het leven te zoeken is een prachtig begin op het pad naar het niet-bewustzijn van het Zelf. We ervaren ons Zelf niet als individuen, maar als onderdeel van het Geheel in de momenten van transcendentie die het focussen op niets anders dan geluid kan creëren.

Neale

© 2024 ReCreation Foundation – http://www.cwg.org – Neale Donald Walsch is een moderne spirituele boodschapper wiens woorden de wereld op diepgaande manieren blijven raken. Zijn met God

Nederlandse vertaling: wakkeremensen.org