De Grote Principes van het Leven. 2

 De Grote Principes van het Leven. 2

Een boodschap van Neale Donald Walsch
29 maart 2019. Geplaatst 14 april 2019
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Mijn lieve vrienden…

Wij begonnen vorige week een serie waarin wij “aantrekking” willen onderzoeken in relatie met de boeken van Gesprekken met God. Hierbij ga ik uit van het boek, Happier Than God.

Vandaag gaan wij kijken naar de bewuste keuze ten opzichte van de onbewuste keuze.

Een ding dat niemand mij ooit heeft verteld over de “Wet van Aantrekking” is dat dit komt omdat het “systeem” nooit plat gaat – dit komt omdat de kracht die God ons heeft gegeven nooit is uitgeschakeld – en dat het er soms op LIJKT alsof het proces van Persoonlijke Creatie niet werkt. In feite werkt Persoonlijke Creatie ALTIJD.

Sommige mensen hebben geprobeerd om het proces van Persoonlijke Creatie te gebruiken en dachten dat het niet effectief was. Persoonlijke Creatie is nooit ineffectief hoewel het niet altijd de resultaten oplevert die wij verlangen. Het werkt precies omdat het zo effectief is dat het ook NIET de dingen oplevert die wij wensen.

Zie je, de energie van aantrekking antwoordt niet alleen op wat wij verlangen maar ook op waar wij bang voor zijn. Niet alleen op hetgeen wij willen aantrekken, maar ook op wat wij van ons willen afstoten. Niet alleen op wat wij BEWUST kiezen maar ook op wat wij ONBEWUST kiezen.

“Selecteren” uit wat mij vriend Deepak Chopra “het Veld van Oneindige Mogelijkheden” noemt is een delicate procedure. Het gaat erom waar wij ons op focussen…. of wij dit nu willen of niet, of wij dit nu bewust doen of niet.

Als je aandacht bijvoorbeeld is gericht op het volgend jaar verdubbelen van je inkomen, maar het volgende uur of de volgende dag een gedachte hebt (zelfs onbewust) dat dit onmogelijk zal zijn –  als je tegen jezelf zegt: “Ach, doe even normaal! Zoek even iets uit dat wel praktisch is!” heb je dit laatste idee geselecteerd, ook al heb je eerst iets anders gekozen omdat je energieknop altijd AAN staat! Persoonlijke Creatie werkt altijd!

Het werkt niet alleen met je meest recente gedachten of ideeën, maar ook met degenen die je het vaakst aandacht en emotionele energie geeft.

Dit verklaart waarom sommige mensen die het proces willen gebruiken voor iets wat zij wanhopig graag willen vaak tegen wat zij een mislukking noemen, aanlopen. Dan zeggen zij: “Zie je nou, dit spul werkt niet!”

Feitelijk werkt het proces perfect!

‘Willen’ drukt dingen bij je vandaan

Een ander voorbeeld hiervan is dat als je iets wanhopig graag wilt en tegen jezelf zeg: “Ik wil dat!” je tegen het Universum zegt dat je dit NU niet hebt!

(Behalve als je het woord “willen” figuurlijk gebruikt, wat de meeste mensen niet doen. Als de meeste mensen zeggen dat zij iets “willen” zijn zij heel duidelijk dat dit komt omdat zij ervaren dat zij dit nu NIET hebben.)

Zolang je zulke gedachten hebt KUN je het niet hebben omdat je niet in de ene hand iets kunt hebben dat je met de andere hand ontkent.

Bijvoorbeeld de stelling: “Ik wil meer geld” kan geen geld naar je toetrekken maar het feitelijk van je afstoten. Dit komt omdat het Universum maar een antwoord in zijn woordenboek heeft: “Ja.” Het luistert zeer nauwkeurig naar je en het luistert het meest naar WAT JE VOELT.

GESPREKKEN MET GOD zegt dat “voelen de taal van de ziel is.” Als je constant zegt: “Ik wil meer geld!” en het Universum daaromheen “jouw gevoel voelt” en dit een gevoel van tekort is ZAL HET UNIVERSUM HIEROP REAGEREN!!!

De “Motor van Creatie” is feitelijk een magneet

Wij hebben het nu over kracht. De kracht van een magneet. Onthoud dat een gevoel energie is en dat inzake van energie gelijke dingen elkaar aantrekken. Het Universum zal dus JA zeggen en jullie zullen doorgaan met MEER GELD WILLEN.

Als je denkt: “Ik wil meer liefde in mijn leven!” zal het Universum zeggen: “Ja!”- en ga jij door met zeggen dat je meer liefde in je leven wilt hebben!

Bij het gebruiken van de Energie van Aantrekken is het woord “Ik” de ontstekingssleutel voor creatie. Wat er volgt op het woord “IK” draait de sleutel van de motor van manifestatie om.

Als het er dus “op lijkt “dat Persoonlijke Creatie niet werkt komt dit alleen maar omdat de energie van aantrekking jou heeft gebracht wat jij onbewust hebt uitgekozen in plaats van hetgeen je dacht te kiezen.

Als de kracht niet altijd AAN zou staan, als het proces niet altijd zou werken, zou je een enkele zeer positieve gedachte kunnen hebben over iets en dat de uitkomst hiervan zonder problemen gemanifesteerd zou worden. Maar het proces werkt altijd, niet alleen maar een deel van de tijd, en het wordt gevoed door hetgeen jij diep van binnen het meest voelt, het meest consistent is.

Een enkele zeer positieve gedachte in een opwelling tussen niet zo positieve ideeën en projecties zal waarschijnlijk niet het gewenste resultaat hebben.

Het is de kunst om in een zee van negativiteit positief te blijven. Het is de kunst om te weten dat het proces werkt….zelfs als het EROP LIJKT dat het niet zo is. Ik wil jullie een gereedschap geven waarmee je dit kunt doen. Het is een ongelooflijke techniek. Het werkt altijd.

Daar gaan wij volgende week mee beginnen!

Tot dan…

Liefde en knuffels,

Neale

© 2019 ReCreation Foundation – http://www.cwg.org/– Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.