Angst. Wat is daar zo opwindend aan?

Angst. Wat is daar zo opwindend aan?
Een boodschap van Neale Donald Walsch
21 september 2018 / Geplaatst 10 november 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur
Angst. Wat is daar zo opwindend aan?
Mijn lieve vrienden… 
Ik heb veel te vertellen over angst en daar kan meer dan een boodschap voor nodig zijn, maar laat ik beginnen met zeggen dat ANGST ONNODIG IS, ALS HET ZICH VOORDOET!
Als ik niets nodig heb, voel ik nergens angst voor. Voor mij zijn Angst en  Behoefte intrinsiek met elkaar verbonden. Hoe meer ik van iets nodig heb, hoe meer angst ik heb dat ik het niet zal krijgen. Het is dus de kunst om niets nodig te hebben….. naar de staat van Geen-behoefte te gaan.
Ik heb hier altijd moeite mee gehad omdat ik denk dat ik mijn hele leven een behoorlijk behoeftig persoon ben geweest. Tot mijn ervaring met CONVERSATIES MET GOD en met name het boek EENHEID MET GOD. Zoals de meesten van jullie weten was dit het vijfde boek van de Conversaties met God-serie, en het een van de meest diepgaande spirituele boeken ooit geschreven. (Ik kan dit zeggen omdat ik dit ten eerste geloof en ten tweede omdat ik het niet heb geschreven.)

EENHEID MET GOD zegt dat Behoefte een illusie is. Het is zeker de eerste illusive van de mensen. In de realiteit bestaat Behoefte niet. Het bestaat alleen in de wereld van onze illusie. God heeft niets nodig, en wij zijn God, daarom hebben wij niets nodig. Zo eenvoudig is dat!

Ik ga niet proberen om alles hierover vandaag te behandelen – dat is veel te veel – maar laat mij dit zeggen: Een prachtige leraar van mij gaf mij enkele jaren geleden een prachtig acroniem (samengesteld uit andere woorden) voor ANGST. Degene die wij allemaal kennen is:

False Evidence Appearing Real” (Vals Bewijs dat zich voordoet als Echt)


Dat is niet degene waarover ik het heb.
Het acroniem dat mijn leraar gaf was:
Feeling Excited And Ready” (Opgewonden Voelen en er Klaar voor zijn)

Vinden jullie dit niet mooi? Als je aan angst denkt als opwinding, verandert alles aan deze ervaring. Het is een feit dat het “opwindend” KAN zijn om bang te zijn.

Mijn leraar voegde hier nog iets aan toe dat ik nooit zal vergeten:

NOEM JE ANGSTEN AVONTUREN!

Wow. Daar had ik nog nooit zo aan gedacht.

Dit betekent niet dat men de voorzichtigheid in de wind moet slaan. Het betekent dat je niet overal bang voor hoeft te zijn wat jou angst aanjaagt. Dit is MIJN kleine wijsheid voor vandaag….. laat mij hem nog even herhalen:


JE HOEFT NIET BANG TE ZIJN VOOR ALLES WAT JOU ANGST AANJAAGT.

Door de jaren heen hebben veel dingen mij angst aangejaagd, maar ik besloot om daar niet bang voor te zijn. Ik ga jullie natuurlijk niet vertellen dat ik alle angst uit mijn leven heb verwijderd; dat is gewoon niet waar. Maar het meeste ervan wel.


Eerlijk! Het is echt waar. Er is niet veel meer waar ik bang voor ben. Zeker geen van de dingen die mij jaren geleden last bezorgden.

Wij zullen hier volgende week verder over spreken.

Tot dan….. ga naar jouw boek EENHEID MET GOD en lees het hoofdstuk over angst. Het is behoorlijk verbazingwekkend. Als je het boek niet hebt, probeer het dan ergens te lenen of zoiets, en duik erin! Het is echt een opmerkelijk boek.


Liefde en knuffels,
Neale