MEDITATIE ‘VAN OUD NAAR NIEUW’

MEDITATIE ‘VAN OUD NAAR NIEUW’

Door Mieke & Vincent


Lieve allen, 
zoals beloofd vind je in deze mail, helemaal onderaan, de link naar een fantastische Meditatie die je op Oudejaarsavond kunt doen. Honderden mensen hebben aangegeven deze online Meditatie te willen doen, en ons voorstel is om daar om 20.22 uur mee te beginnen! Eerder of later kan natuurlijk ook, doe hem wanneer en zo vaak als het jou uitkomt.
Het is een verhelderende, helende en bevrijdende reis geworden van maar liefst anderhalf uur! Hier is eerst de uitgeschreven inleiding, die je ook in de opname zult horen.

INLEIDING MEDITATIE

Lieve mensen, van harte welkom bij deze bevrijdende Meditatie, op wel een heel bijzonder moment; Oudejaarsavond 2021. Wát een jaar hebben we achter de rug he! Er is onvoorstelbaar veel gebeurd, en mogelijk is het meeste daarvan niet eens binnen de derde dimensie zichtbaar geworden!
Maar het is duidelijk dat we met steeds meer mensen op weg zijn naar het Licht. Hand in hand, energetisch verbonden zijn we onomkeerbaar onderweg naar het Nieuwe Jaar, 2022, en de Nieuwe Wereld!

Dat betekent niet dat je deze Meditatie niet op een andere dag zou kunnen doen; we groeien immers dagelijks, in ons bewustzijn, ‘van oud naar nieuw’! En dat is iets waar we zelf voor gekozen hebben.  Dankzij ons hogere bewustzijn, en de verfijndere frequenties die we steeds meer gaan belichamen, hebben we onze vrije wil in dienst gesteld van de hogere Wil. Die Wil voelen we in ons hart, die Wil is verbonden met de Goddelijke Aanwezigheid in onszelf. En die Wil zal ons over iedere drempel heen dragen die we voor onszelf nog onbewust in stand houden.

Goed! Je kunt deze meditatie op twee manieren gaan doen:

De eerste manier
is het meest verhelderend en werkt energetisch het diepste door. Deze manier vraagt wat voorbereiding, omdat je met gematerialiseerde gedachtevormen gaat werken die je op papier gaat schrijven. Het is een soort opstelling die je niet alleen visualiseert, maar ook concreet zichtbaar maakt in de ruimte waarin je deze meditatie doet.
Voor deze manier heb je een pen en een bloknootje nodig, of een aantal papiertjes waarop je een woord of zin kunt schrijven. Je kunt hiervoor eventueel ook gewone witte A4tjes gebruiken waar je wat afscheurt.
Ook heb je een touw, of een snoer, of een lange sjaal of iets dergelijks nodig die je zo naast je stoel klaarlegt. Hiermee kun je straks jouw energetische veld zichtbaar gaan afbakenen. In de meditatie is er een veld dat 2021 vertegenwoordigt, en één dat de nieuwe energie van 2022 gaat omarmen.

De tweede manier kun je doen wanneer je geen pen en papier in huis hebt, wanneer je moe bent en nu graag alleen met gedachten en innerlijke beelden werkt. Ook dat kan, maar dan zou het een leuk idee zijn om alsnog, in 2022, een keer de eerste manier uit te proberen.

Pauzeren tijdens de Meditatie

Je kunt gewoon pauze nemen als je meer tijd nodig hebt voor de stappen waar je doorheen geleid wordt. Of als je ineens een oliebol ‘moet’ eten, of om een andere reden. Ik heb de Meditatie op SoundCloud gepost (daar kom je automatisch op wanneer je de link aanklikt). Wil je deze op pauze zetten dan klik je even op de twee witte streepjes in het oranje cirkeltje dat bij de geluidsbalk zichtbaar is. Wil je verder luisteren, dan klik je in hetzelfde cirkeltje op het witte pijltje.
Neem je tijd, haast je niet, probeer in een liefdevolle concentratie te blijven. Je staat op het punt om alsnog veel oude ballast achter je te laten. Gun jezelf een goede, schone afronding van 2021 en een feestelijk begin van 2022!

Muziek na de Meditatie; het Nieuwe Leven vieren!

Na de Meditatie volgt er muziek. Deze is behoorlijk luid uitgevallen, hoorde ik zelf tijdens het checken van de opname. Enerzijds leuk, omdat er op gedanst kan worden; we kunnen het nieuwe jaar vreugdevol verwelkomen! Maar anderzijds kun je er ook van schrikken, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je hoort in de Meditatie vanzelf wel dat de muziek aangekondigd wordt, hou je volumeknop dus in de gaten 😉 
 

Dan is hier de link naar SoundCloud:

MEDITATIE ‘VAN OUD NAAR NIEUW’


Bij deze willen we iedereen nogmaals bedanken die tijdens het afgelopen jaar onze weg, live of online gekruist heeft. We hebben ongelofelijk veel ervaren, van elkaar geleerd en gedeeld; dank daarvoor!!

Tot slot vind je hieronder nog een bijna complete, uitgeschreven versie van de Meditatie. (svp liever pas lezen als je de meditatie gedaan hebt, anders is het effect weg). Met liefde meegestuurd voor de slechthorenden onder ons!
Moge het nieuwe jaar iedereen veel verlichting en vervulling brengen,
met heel veel liefs,

Mieke & Vincent

 
UITGESCHREVEN VERSIE
MEDITATIE ‘VAN OUD NAAR NIEUW’

Eerst afstemmen, aarden, de stilte ingaan
Houd papier, pen en een koord o.i.d. om je energetische veld te begrenzen  bij de hand.
Volg dan het komende stappenplan

 1. Oudejaarsavond 2020
  Ga met je aandacht terug naar de Oudejaarsavond van vorig jaar. In welke omstandigheden zat je toen, hoe voelde je je toen, en wat waren je verwachtingen voor 2021?
  Schrijf daar een paar korte woorden over op en leg dat papiertje dan achter je stoel neer.
   
 2. Dieptepunten 2021
  Neem nu de tijd om naar de dieptepunten van het jaar 2021 te kijken. Doe dit vanuit het bewustzijn dat je toen had – het kan zijn dat je er nu al anders tegenaan kijkt, maar hoe was het toen voor jou? Je mag het heel duaal verwoorden, vanuit jouw persoonlijkheid van dat moment.

  Schrijf hier wat over op en leg dat blaadje ergens in het veld om je heen. Kies de plek vanuit je intuïtie; waar hebben deze dieptepunten zich voor jouw gevoel in jouw veld vastgezet?
   
 3. Hoogtepunten 2021
  Hetzelfde kun je nu doen met de ervaringen die voor jou als hoogtepunten voelden. Wat gaf je het gevoel dat je opgetild werd, dat de Lichtwereld heel dicht bij je was en dat er zielsveel van je gehouden werd? Welke gebeurtenissen voelden voor jou als vreugdevol, glorieus, als overwinningen, kadootjes, blije verrassingen etc.?

  Schrijf hierover ook een paar woorden op een papier en leg dat op een andere, passende plek in jouw veld.
   
 4. Relatie met jezelf
  Dan mag je nu met je aandacht heel diep naar binnen gaan, in je lichaam, in jezelf. Neem er de tijd voor, adem een paar keer diep in en uit, zodat je de levende aanwezigheid van jezelf nog meer gaat voelen.

  Wat jij in jezelf al als authentiek, wijs, liefdevol, krachtig, openhartig, bekwaam, vreugdevol, kortom eigenlijk als goddelijk ervaart; daar hoeven we toch niets meer aan te veranderen he! Want daar is er al LIEFDE aanwezig.
  Voel eens in jezelf waar je nog wel moeite mee hebt. Wat keur je heel stiekem in een ver-achteraf-kamertje nog af, over wie jij bent; over wie jij nog niet bent maar eigenlijk in 2021 ‘had moeten worden’; over bepaalde eigenschappen die je eigenlijk al had willen veranderen maar wat nog niet gelukt is; over wat er nog aan jou zou schorten, wat er niet goed is. Kortom; waar ontbreekt er nog Zelfliefde? Je mag hier verschillende blaadjes voor gebruiken als dat beter voelt, leg die dan ook weer op een passende plek in jouw veld neer.
 5. Relatie met een partner
  * Heb je een levenspartner? Zo ja, ontbrak er in 2021 voor jouw gevoel nog iets in jouw relatie met deze persoon? Waren er struikelblokken, punten van ergernis, triggers die nu nog onopgelost voelen?
  * Heb je in het afgelopen jaar een partner verloren, bijvoorbeeld door scheiding, door overlijden of door andere oorzaken? Hoe voelt je hart nu naar deze persoon? Is er nog iets dat er gezegd wil worden, wat je eigenlijk niet mee wilt nemen naar het nieuwe jaar?
  * En, de derde optie: heb je nu geen liefdesrelatie met iemand? Hoe voelt dat dan voor jou? Verlang je ernaar, of juist niet? En het feit dat er niemand naast je is; roept dat nog negatieve gedachten of gevoelens op?
  Schrijf maar alles op wat je hart kwijt wil aan pijn, die je dit afgelopen jaar ervaren hebt rondom wel of geen geliefde aan je zijde.

   
 6. Relatie met jouw woonplek
  Zijn er dingen in, of rondom jouw woonplek die tijdens het afgelopen jaar als niet meer kloppend zijn gaan voelen? Zoals bijvoorbeeld de energie van de plek die jouw gestegen frequenties en bewustzijn niet langer ondersteunt, iets dat binnenshuis aanwezig is dat je er eigenlijk uit zou willen hebben, of buren waar je last van hebt; misschien wil je verhuizen maar komt het goede huis maar niet op je pad;
  kijk maar rustig wat er bij je opkomt aan wat je vanuit je persoonlijkheid nog als ‘lastig’ of ‘niet meer kloppend’ ervaart, schrijf het op en leg dat maar weer op een voor jou passende plek in je veld neer.

   
 7. Relatie met jouw werk
  Hoe heeft 2021 er voor jou uitgezien qua werk? Stroomde het voor jouw gevoel, of zat je – zoals velen! – in de wachtkamer? Wat is er tijdens het afgelopen jaar uitgekomen van plannen en verwachtingen die je had wat ‘werk’ betreft? Zijn er teleurstellingen geweest, ben je mogelijk afgeknapt of is de rek eruit op je werk? Was je liever doorgestroomd naar een ander soort werk dat je ziel meer vervulling zou hebben gegeven? Misschien heb je geworsteld om überhaupt helder te krijgen wat voor een soort werk echt bij je zou passen?
  En wat een heel belangrijke vraag is: hoe zat het het afgelopen jaar met jouw innerlijke werk? Heb je daar voldoende aandacht aan kunnen geven? Heeft jou dat ook voldoende teruggegeven, of heb je veel innerlijk werk verricht dat door de mensen om je heen niet begrepen of op waarde geschat werd?
  Schrijf maar met een paar steekwoorden op wat er voor jouw gevoel nog als ballast op je drukt rondom het thema werk in de wereld en werk in jezelf.

   
 8. Relatie met gezondheid, energie en financiën
  Hoe was jouw gezondheid het afgelopen jaar? Had je voldoende energie of was je ook vaak futloos en moe? En, wat hier ook aan gekoppeld is, omdat geld ook een vorm van energie is; had je voldoende financiële middelen om jezelf dat te gunnen wat er nodig was om je gezondheid te ondersteunen? Er zijn mogelijk nog overtuigingen in jouw systeem die op hele oude ervaringen berusten. Deze overtuigingen houden de energiestroom tegen. Veel mensen beginnen te ontdekken dat ze moeite hebben met ontvangen, omdat ze zichzelf nog niet goed genoeg vinden om overvloed te ontvangen. Hoe zit het met jouw oude imprints dat je niet goed genoeg, niet gezond genoeg, niet waardevol genoeg bent om te ontvangen? Waarin besef je nog niet dat er geen tekorten zijn wanneer je op de goddelijke Bron bent aangesloten, wetende dat jij een goddelijk wezen bent met eindeloze mogelijkheden?
  Laat dit alles maar even inwerken, kijk wat al deze vragen in je aanraken en schrijf op wat er tijdens het luisteren omhoog kwam. Geef dit blaadje dan heel bewust een plek in jouw veld.
   
 9. Relatie met de Lichtwereld en met de Bron
  Op welke momenten heb jij het gevoel gehad dat jouw verbinding met de Lichtwereld en de Bron maar moeizaam tot stand kwam? Zijn er dingen gebeurd waardoor je het gevoel had dat ze je in de steek hadden gelaten, en je alles op persoonlijke kracht moest doen? Zitten er nog schaamte- of schuldgevoelens waardoor jij jezelf nog niet volledig kunt openen voor alles wat de Lichtwereld jou zou willen aanreiken? Of leven er nog andere overtuigingen in jou die jouw vertrouwen in het goddelijke plan en hogere leiding ondermijnen? Misschien roept de verbinding met de Lichtwereld verdriet, frustratie of andere emoties bij je op?
  Schrijf hier maar wat woorden over op, vanuit het gevoel dat nu in jou opwelt door alles wat er gezegd is, en geef het een passende plek in je veld.
   
 10. Relatie met jouw Zielenplan
  In hoeverre voelde jij jezelf in 2021 synchroon lopen met jouw Zielenplan? Heb je überhaupt een idee over wat jouw Ziel tijdens het afgelopen jaar heeft willen ervaren? Waar zitten voor jouw gevoel nog oude angsten en blokkades, die jou in de derde dimensie gevangen hielden? Welke aardse gebeurtenissen riepen er gevoelens en gedachten op van moeten overleven, ploeteren, doorzetten en staande moeten blijven, terwijl je vanuit je Ziel eigenlijk naar heel wat anders verlangde? In hoeverre hebben alle 3D beperkingen vanuit andere autoriteiten daar ook aan bijgedragen?
  Neem je tijd om terug te kijken naar die worstelingen met jouw aardse leven.
  Schrijf er weer wat over op en leg het dan als ‘oude lading’ in jouw veld neer.
   
 11. Is er nog iets dat jij zelf wilt toevoegen aan dit oude veld van 2021? Misschien zijn er in jouw persoonlijke leven nog bepaalde uitdagingen die je nog niet hebt opgeschreven, maar die er voor jouw gevoel nog wel neergelegd willen worden. Kijk even rustig terug, je hebt alle tijd om jouw veld van 2021 compleet zichtbaar en ervaarbaar te maken.

Zo, inmiddels ligt er heel wat om je heen! Kijk eens even in jouw veld om je heen. Hoe voelt dat energetisch? Tjonge, wat een jaar is 2021 voor jou geweest he…
Ga dan met je aandacht weer helemaal naar jezelf terug. Laat alles om je heen maar even gewoon met rust, keer je helemaal naar binnen, naar de stilte. Verbind je dan, vanuit je basis en voetzolen met Moeder Aarde…
En verbind je maar, vanuit je kruin met Vader Hemel…

Voel hoe je ruggengraat recht trekt, hoe jij jouw ruimte inneemt en in jouw ware grootte en breedte jouw plek inneemt op deze Aarde.

Visualiseer dan een cocon van Licht om je heen, die Hemel en Aarde verbindt, met jou als Lichtbrenger in deze cocon.
Vraag innerlijk om verbinding met jouw hogere Zelf, met al je geliefden en dierbare Meesters en Engelen uit de Lichtwereld, en met de goddelijke Bron.

Word je gewaar van de Goddelijke Aanwezigheid, in jou. Vanuit die liefdevolle en wakkere Aanwezigheid kun jij jezelf in het midden van jouw energetische veld ervaren; het veld dat jouw groei in 2021 ondersteund heeft.
Voel je dat die Aanwezigheid Licht uitstraalt? De frequenties die daarin zitten stijgen ver boven de energie van jouw persoonlijkheid uit. Dit Licht leeft! Het fonkelt, het ontvangt en geeft door. En in dit Licht ben Jij, als een stille waarnemer, die niet oordeelt, maar schouwt, lief heeft, en wéét…

In dit Licht zit jouw Zielenplan voor 2022. In dit Licht zit alles wat zich het komende jaar voor jou wil gaan ontvouwen. Kun je dit, vol overgave, laten gebeuren? Kun je jouw vertrouwen aan dit Licht schenken? Kun je voelen dat dit Licht ook altijd volgens een heilige timing vormen aan zal nemen die jouw verbinding met de goddelijke Bron en jouw bewustzijnsgroei zullen ondersteunen?


Maak dan vanuit die Goddelijke Aanwezigheid in jou verbinding met het veld om je heen, dat de energie van 2021 verbeeldt. Voel eens; welke papieren willen hier uit? Wat wil en kun je nu voorgoed achter je laten?
Geef dan, zonder nadenken, gehoor aan je innerlijke weten en pak al die blaadjes uit jouw veld op die eruit kunnen. Wat erop staat ben jij niet meer, of het dient jou niet meer, of je ziet ineens de vergissing in van iets wat je hebt opgeschreven. Misschien mogen alle blaadjes er wel uit!
Ruim dan ook echt op wat weg kan, breng ze weg, uit jouw kamer, doe ze bij het oud papier. Leg ze ver genoeg weg. Maar handel vanuit de Goddelijke Aanwezigheid in jezelf, blijf in de concentratie!
Indien er nog blaadjes mee willen naar het komende jaar leg je die even naast je stoel neer.
 
Neem dan de cirkel (touw, sjaal of wat je maar had neergelegd) rondom je stoel weg. Leg die op minstens een paar meter afstand van jou.

Zo, jouw veld is nu helemaal open. Jij kent geen enkele beperking meer!
Als je het nu fijner vindt om op een andere, ‘kersverse’ stoel te gaan zitten, doe dat gewoon. Ook dat kan helpen om de energie van 2021 achter je te laten.

Ga dan weer terug, in jezelf, naar die diepe stilte. Dan zetten we nogmaals die nieuwe stappen die we net gezet hebben:
Verbind je dan, vanuit je basis en voetzolen met Moeder Aarde…
En verbind je maar, vanuit je kruin met Vader Hemel…
Voel hoe je ruggengraat recht trekt, hoe jij jouw ruimte inneemt en in jouw ware grootte en breedte jouw plek inneemt op deze Aarde.

Visualiseer dan een cocon van Licht om je heen, die Hemel en Aarde verbindt, met jou als Lichtbrenger in deze cocon.
Vraag innerlijk om verbinding met jouw hogere Zelf, met al je geliefden en dierbare Meesters en Engelen uit de Lichtwereld, en met de goddelijke Bron.

Word je gewaar van de Goddelijke Aanwezigheid, in jou. Vanuit die liefdevolle en wakkere Aanwezigheid kun jij jezelf in het midden van jouw energetische veld ervaren; het veld dat jouw groei ondersteund heeft.
Voel je dat die Aanwezigheid Licht uitstraalt? De frequenties die daarin zitten stijgen ver boven de energie van jouw persoonlijkheid uit. Dit Licht leeft! Het fonkelt, het ontvangt en geeft door. En in dit Licht ben Jij, als een stille waarnemer, die niet oordeelt, maar schouwt, lief heeft, en wéét…

In dit Licht zit jouw Zielenplan voor 2022. In dit Licht zit alles wat zich het komende jaar voor jou wil gaan ontvouwen. Kun je dit, vol overgave, laten gebeuren? Kun je jouw vertrouwen aan dit Licht schenken? Kun je voelen dat dit Licht ook altijd volgens een heilige timing vormen aan zal nemen die jouw verbinding met de goddelijke Bron en jouw bewustzijnsgroei zullen ondersteunen?


Terwijl je jezelf in dit Licht blijft visualiseren, voel dan eens naar het ‘onbevlekte’ veld om jou heen. Misschien wil je jouw veld wel helemaal leeg houden? Dat kan ook heel veel opluchting en ruimte geven, van ‘Oh ik hoef het niet meer te weten, ik kan alles overgeven aan de hogere leiding!’
 
Mocht je er toch wat blaadjes in willen leggen, omdat je voelt dat ze jou wat te bieden hebben, geef dan eerst je oude blaadjes die naar 2022 mee moeten weer een passende plek.
Richt dan je aandacht op de rest van dit nieuwe veld van 2022, en pak weer pen en papier.
 
Als ik zeg: Ga jezelf nu echt het allerbeste gunnen, wat komt er dan bij je op, vanuit de Goddelijke Aanwezigheid in jou, of vanuit dit Licht?
Schrijf dat eerst maar op. Daarna zal ik nog wat vragen stellen die nog meer hartverlangens tevoorschijn kunnen toveren.

Wat hoort er echt bij jou, dat jouw gevoel van thuiskomen op Aarde kan versterken?
Waar word je blij van, wat zou jou vreugde kunnen geven?
Wat zou je heel graag willen ontvangen?
Wat zou je heel graag willen gaan uitschenken?
Waar krijg je energie van, omdat je ergens weet dat het je vervulling zal brengen vanuit je zielenplan?
Welke mensen komen er bij je op, die voedend voor jou kunnen zijn?

Schrijf maar zo veel of zo weinig op als voor jou kloppend voelt.
Geef alles een passende plek om jou heen. En nogmaals; wil je alles leeg laten, dan is dat ook helemaal goed!…
Sluit dan je ogen weer en ga met je aandacht terug, in die cocon van Licht.
Voel dat jij een unieke verbinding vormt tussen de hemelse en aardse krachten. Mogen de hogere Lichtkrachten nog meer door jou heen gaan werken? Ben jij bereid om gehoor te geven aan alles wat jou vanuit Liefde en Waarheid aangereikt wil worden?

Kijk eens of jij, op de valreep naar het Nieuwe Jaar, op de drempel naar de Nieuwe Wereld, het volste vertrouwen aan jouw hogere Zelf en aan de Lichtwereld kunt geven, dat alles zich in overeenkomst met jouw Zielenplan zal gaan voltrekken.

Sta dan op. Alle lagere frequenties en alle beperkingen van het afgelopen jaar liggen achter je.. AL jouw levens, met alle zorgen, angst en lijden liggen achter je! En voor jou ligt, energetisch, een Nieuw Jaar, vol kansen op jou te wachten.
Mag het nieuwe leven ook een feest van Licht worden? Mag jij het leven gaan vieren? Mag er ook gedanst worden, van dankbaarheid, dat JIJ LEEFT??!!!

Je gaat zo muziek horen. Laat het krachtige ritme daarvan eerst even binnen komen. Wanneer je een impuls voelt opkomen zet je heel bewust een stap het nieuwe veld in. Blijf die verbinding voelen, met het Licht van die Goddelijke Aanwezigheid in jou. Want die Aanwezigheid, lief Mens, is in staat om door jou heen de Nieuwe Wereld op Aarde te brengen. Vol Liefde, Vreugde en Vrijheid!
Hand in hand, met elkaar, kunnen we zo tijdens de muziek ons Licht de wereld inzenden.
Prachtige zielen, dierbare vrienden en vriendinnen: kom, laten we het Nieuwe Jaar, en de Nieuwe Wereld gaan verwelkomen, en elkaar in het Licht van Thuis omarmen!

EEN VREDIG EN VERLICHTEND NIEUW JAAR GEWENST!

Muziek: Hallelujah (Songfestival, Hebreeuwse versie)
Adama (Hebreeuwse dans)