Laat het maar open gaan, alles wil gekend worden

Laat het maar open gaan, alles wil gekend worden

15 december 2021 / Door Mieke & Vincent

Lieve Lichtbrengers,

We zitten in het midden van de periode van de online Lichtcirkel, die Vincent en ik van 10-12 en 19-22 december aanbieden. Het is sowieso een hele intense periode. Niemand ontkomt aan de chaos die in de derde dimensies alleen maar lijkt toe te nemen. Om even weer een bespiegeling te geven heb ik vanavond onderstaand artikel geschreven. Misschien heb je het al op Facebook gezien, maar ik weet dat veel van mijn Nieuwsbrieflezers geen Facebook account (meer) hebben; vandaar ook dit artikel in de Nieuwsbrief!

Laat het maar open gaan, alles wil gekend worden

Voor heel veel Lichtdragers geldt nu: alle hens aan dek! We stuwen elkaar voort, zowel naar het Licht als naar wat er nog geheeld wil worden vanuit imprints uit vorige levens.
Het idee dat we onszelf nooit meer vrij en heel kunnen voelen komt in alle hevigheid naar boven. De kwetsbaarheden en verwondingen die we als mens hebben opgelopen worden steeds zichtbaarder. En dat is precies de bedoeling, want zo lang de diepste lagen nog dicht blijven kan er geen licht, geen liefde en ook geen bewustzijn bij komen. Maar leuk is anders. Het is pittig, pijnlijk, verdrietig en voor sommigen ook angstig.

Even een hoger perspectief. We ervaren zelf, en lezen het ook in de reacties van anderen, dat er hele oude gevoelens van verlies omhoog komen. Ooit hebben we de onvoorwaardelijke Liefde verloren, de verbinding met de Bron en de verbinding met onze eigen hogere Zelfdelen. Vanuit de Eenheid die we voor en tijdens Lemurië miljoenen jaren ervaren hebben zijn we in een omlaag gaande spiraal naar afscheiding gegaan. Om alles op Aarde te kunnen ervaren zijn we, vanuit de vrije wil, alle kanten op gegaan. En dus ook naar de donkere kanten.

Het is zó logisch en begrijpelijk dat de (veelal nog onbewuste) herinneringen aan die omlaag gaande spiraal allerlei emoties, oude (wanhoops)gedachten en ook gedrag teweeg brengt waarvan je gewoon weet dat je dit niet op deze manier wilt blijven herhalen. Het zijn allemaal reacties vanuit die laag frequentere delen in ons, die steeds verder afgescheiden raakten van alles wat ons dierbaar en zo lief was.

Wat het nog zwaarder kan maken, zijn de erfenissen vanuit de familielijnen. Het ‘karma’ (dat wat nog gelouterd wenst te worden) van onze voorouders zit in onze genen. Hun onverwerkte lasten en weggedrukte angsten (zonder oordeel, ze moesten wel weer op de been zien te komen na bv. revoluties en oorlogen), hebben wij als ‘meer-gevoeligen’ meegekregen. Verantwoordelijk als we ons voelden om harmonie te herstellen en meer licht op Aarde te brengen, hebben we ook hun oude imprints deels ingeslikt en deels geïnternaliseerd. Hun angst is onze angst geworden, hun onverwerkte trauma’s en pijnen zitten ook in ons celgeheugen…

Daar bovenop komt nog eens de ‘uitzuivering’ van ons mentale lichaam. De onzekerheden om ons heen doen velen van ons in ons hoofd schieten, om antwoorden te vinden op ‘Wat is er gaande? Waarom gebeurt dit? Waar leidt dit uiteindelijk naar?’
De huidige tijd opent herinneringen van oude levens waarin we met veel minder bewustzijn op Aarde waren. Veel gedachten die nu naar boven kunnen komen, en je flink bezig kunnen houden, zijn niet van jouw huidige IK afkomstig! Ze komen uit oude mentale lagen, vanuit ervaringen die een fatalistisch karakter droegen. Je kunt je nu dus enorm zorgen gaan maken over van alles, zowel over de wereld om je heen als over jouw eigen toekomst, over die van je kinderen, over je gezondheid, baan, relatie, etc.

Juist in deze chaotische tijd beginnen we de onopgeloste restanten van zowel onze eigen levens als die van onze voorouders in de dualiteit te ontdekken. Nu we genoeg bewustzijn dragen, en ons hartchakra zich ver genoeg geopend heeft kunnen we vanuit zachtheid gaan schouwen naar alles wat zich vanuit ons onderbewustzijn naar boven worstelt. Door te beseffen dat het allemaal uitingen zijn die uit oude ‘ikken’ komen is het veel gemakkelijker om die delen van onszelf, die zich maar niet aan het Licht kunnen overgeven, te gaan begrijpen. We kunnen onszelf en anderen onze ‘dwalingen’ vergeven waar nodig, en onszelf daarbij ook van iedere vorm van schuld en oordeel bevrijden.

Wat nu te doen? Meegaan in de stroom. Geef je over. Precies op het goede moment word je vanzelf naar alles toe geleid waar liefdevolle aandacht, geduld, zachtheid en wijze inzichten verlossing kunnen brengen. Eis niets meer van jezelf. Eis vooral niet dat je altijd stralend, licht en liefdevol moet zijn. Ook niet dat je alles ‘aan moet kunnen’, altijd in je kracht moet zijn, of dat je alles moet weten. Dat is zó oud…. De ware overgave en de weg naar vrede zit binnenin, in de Liefde voor Jezelf, voor jouw moed en dapperheid waarmee je nu alles wat zichtbaar wordt recht kunt aankijken.

Lief mens, je zit op koers. Blijf daar vertrouwen in houden. Het is al een ongelofelijk krachtige keuze geweest om nu, tijdens deze chaotische tijden van grote veranderingen hier op Aarde te willen zijn. Besef die kracht, eer het leven dat in jou is, en al jouw goede intenties die precies de goede, helende frequenties naar jou toe zullen trekken!

MV   

Mocht je nog willen instappen in de online Lichtcirkel; van harte welkom! Wanneer je je inschrijft ontvang je dezelfde avond alsnog alle voorgaande berichten. Via deze link kun je, letter voor letter, je gegevens invullen; daarna ontvang je een bevestigingsmail:

Direct aanmelden voor de december Lichtcirkel

Alle praktische info staat op mijn website:
https://miekevulink.nl/2021/11/27/lichtcirkel/december-lichtcirkel-het-licht-is-onverwoestbaar/

Laatste nieuws:
WE ZULLEN EEN ONLINE MEDITATIE VERZORGEN VOOR OP OUDEJAARSAVOND!
Al meer dan 400 mensen hebben aangegeven hier aan mee te willen doen.
Deelname is gratis, vooraf opgeven is niet nodig. Je krijgt er vanzelf nog een Nieuwsbrief over. Daar zal een link instaan naar de meditatie op mijn pagina op SoundCloud.
Wordt vervolgd, met veel liefs,

Mieke & Vincent