Afscheid nemen van wat niet van jou is

Afscheid nemen van wat niet van jou is
10 December 2019 / Door Mieke Vulink
Lief, gevoelig en ontwakend mens.
Zonder dat je het beseft ben je zwaarte gaan dragen die niet van jou is. Je loopt soms onnodig met je hoofd in donkere wolken, met een juk op je nek en een kramp in je hart die grotendeels niet bij jou horen. Jij bent een Lichtdrager; je hoeft niet langer een zwaartedrager te zijn.
Je bent niet naar de Aarde gekomen om andermans problemen en pijn te gaan dragen. Het is zeker niet aan jou om de pijn van je geliefden over te nemen. Het is ook niet aan jou om anderen gelukkig te moeten maken. Al deze gedragspatronen hebben hardnekkige misverstanden gecreëerd, die voortkomen uit het idee dat het helpen dragen van andermans lasten liefdevol zou zijn.
UIT JE BRONVERBINDING
Velen van jullie zijn zeer oude zielen die, eenmaal op aarde ingedaald, geschrokken en uit balans zijn geraakt van de hoeveelheid pijn, leugens, angst en strijd om je heen. Omdat je ergens nog ‘wist’ dat je Licht op Aarde wilde brengen, ben je op jonge leeftijd al voor anderen hard aan het werk gegaan. Om dat te kunnen doen ben je in de pas gaan lopen met hun lagere bewustzijn, met hun manier van denken en voelen en met hun manier van reageren.

Daarmee raakte je niet alleen van je eigen Licht vandaan. Je verloor het vertrouwen in je eigen hogere vermogens en in de liefdevolle aanwezigheid van hogere leiding. In de lagere bewustzijnsvelden zijn de mensen ver verwijderd van hun Goddelijke Bron. Hoe meer jij je in hun zwaarmoedige en onopgeloste scenario’s ging verplaatsen, des te meer jij de focus op je eigen Bronverbinding uit het oog verloor.

JE BENT GEKEND EN GEZIEN MET AL JOUW LIEFDE!
De lasten van anderen willen verlichten komt zeker voort uit ware Liefde! Maar de enige manier waarop je andermans lasten kunt verlichten is door in de kern van je eigen Licht te leren blijven. Op je eigen, heilige grond, die je de laatste jaren zo intensief hebt omgeploegd en opgeschoond. Wij zijn getuige geweest van al jouw oprecht liefdevolle intenties, van al je moedige stappen de wereld in met deze intenties, van alle muren waar je tegenaan bent gelopen en van alle kou en eenzaamheid waaronder je geleden hebt.
We hebben alle ingeslikte woorden die in je keel zijn blijven hangen gehoord, we hebben iedere traan van jou gezegend en jou in je onmacht getroost. Terwijl je hart opzwol van Liefde, omdat je het leed van de ander zó graag wilde verlichten, werd je voor een zoveelste keer gekwetst, omdat er geen ruimte bleek te zijn voor jouw wijsheid en liefde.
GERAAKT DOOR SPIEGELBEELDEN
Al deze ervaringen hebben bijgedragen aan het ontwikkelen van jouw onderscheidingsvermogen. Je hebt kunnen ‘snuffelen’ aan drama’s waar anderen in vastzaten. Je hebt kunnen schouwen naar hoe mensen afgleden in negatieve spiralen met de pijn van ‘zich niet geliefd voelen’. De grootste winst die je hieruit mee kon (en nog kunt!) nemen is wanneer je de anderen als spiegels van jouzelf hebt kunnen zien. Welke spiegelbeelden hebben jou geraakt? Zij toonden waar jij zelf heel veel Licht en Liefde gemist hebt.
Een hergeboorte in Licht en Liefde betekent allereerst Licht en Liefde sturen naar wat jou geraakt heeft. Daarachter liggen eeuwenoude wonden die alleen jij, vanuit jouw Bronverbinding kunt helen. Een volgende stap van liefde is om de ander, met al zijn/haar zwaarte en pijn, terug te geven aan ‘God’. Daarmee geef je de ander energetisch toestemming dat er mag zijn wat er is. In die toestemming huist ook het vertrouwen dat hij of zij vanuit hun eigen Bronverbinding op het voor hen goede moment volledig in staat zijn om Licht toe te laten in hun eigen duisternis.
BEVRIJD HET NIEUWE LEVEN TEGEMOET
Geef alles terug en laat gaan wat niet van jou is. Geef innerlijk toestemming dat de twijfels, zwaarte, somberheid en het wantrouwen waar jij nog onder gebukt gaat terug mogen keren naar de aardse bron waar ze uit voortgekomen zijn. Dáár kan het getransformeerd worden. En jij – jij mag het oude helemaal achter je laten, volledig uit de kreukels komen terwijl je je innerlijk opricht in jouw Licht.

In ieder moment van oprichten verankert zich een diep besef. Dit is het besef van de onsterfelijkheid van het leven in jou. Je hebt zo veel meegemaakt, maar voel eens: Je hebt alles overleefd! Voel je hoe prachtig en krachtig de levensenergie in jou is, en dat deze niet te vernietigen is? Dat is de ware rijkdom die jou gegeven is. Koester dat. Vier het leven, samen met de Bron.

Mieke Vulink
www.miekevulink.nl


https://www.lichtwerkersnederland.nl/