Oordeel

Oordeel

Door: Matt Kahn – 5 oktober 2021

Als mensen hebben we de neiging te oordelen over degenen van wie we niet hebben geleerd.

Maar er valt ook veel te leren van hen die geoordeeld worden.

Hoewel het geen les van overeenstemming hoeft te zijn, gebaseerd op de inhoud van overtuigingen, waarden, keuzes of percepties, zijn zulke lessen altijd geworteld in het leren respecteren van de onschuld, goddelijkheid en diversiteit van allen.

Dit onderricht viert gelijkheid, inclusiviteit en aanvaarding.

Het nodigt uit tot een grotere diepte van respect en diplomatie in zowel onze meest terloopse als verhitte reacties – zelfs wanneer anderen zich in een oordeel hullen, zelfs wanneer anderen afwijzen als een manier om zich te verbergen voor de angst van afwijzing, zelfs wanneer grenzen worden gehanteerd, zelfs wanneer afstand vereist is, en zelfs wanneer we helpen om de gewetenloze daden van anderen in het licht van gerechtigheid te brengen.

Hoewel respect en diplomatie de eeuwige vredeshandhavers van het leven blijven, is er geen enkele kwestie die op deze planeet is opgelost of enige persoonlijke koerscorrectie van het schaden van anderen naar het helen van jezelf die heeft plaatsgevonden als gevolg van veroordeeld te worden, of veroordelend te zijn.

Dit betekent uiteindelijk dat je de neiging kunt hebben om te oordelen totdat je leert hoeveel meer behulpzame liefde kan zijn.

Dit gebeurt door meer van jezelf te houden, niet minder, ongeacht hoe verwarrend, inconsistent, verlatend of misbruikend andere mensen zijn geweest.

Wanneer we meer van onszelf houden, en niet minder, vinden we hernieuwde kracht in de diepte van ontberingen, onvoorstelbare vreugde tijdens onbewogen momenten, vlagen van inspiratie zelfs wanneer alle hoop verloren lijkt, en oneindige kracht bij elke ademhaling.

Vanuit deze ruimte van zelfliefde is er niemand om te veroordelen, niets om te ontkennen, en iedereen om te dienen met gelijkheid, volwassenheid en respect.

Geniet alsjeblieft van elk moment dat je dit onderricht en deze hele nieuwsbrief in je opneemt.

Alles voor Liefde,

 

Matt

 

 

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org