Matt Kahn: Vrijbreken, Openbreken

Matt Kahn: Vrijbreken, Openbreken

Matt Kahn – 24 mei 2023 – via email

Of je nu volledig genezen bent door de genade van rouw, of je weg vindt door een bepaalde fase ervan, ik verwelkom je thuis in de straling van onvoorwaardelijke liefde, waar geen enkele intensiteit van emotie te veel is om te hanteren, onder ogen te zien of te verwerken. Het is misschien niet hoe je je hoopt te voelen en het kan zelfs vele momenten langer duren dan hoe je denkt dat het leven zou moeten zijn, en is dat niet oké?

Het is niet oké als je doet alsof het oké is, alsof het een levenshack is om de pijn te laten verdwijnen. Het is oké omdat ‘oké’ niet betekent dat je jezelf dwingt de ervaring leuk te vinden. Het is oké omdat het dat is wat er gebeurt; een aanvaarding die eenvoudigweg erkent wat er nu gebeurt, ongeacht je gedachten, overtuigingen of oordelen daarover.

Als er gedachten, overtuigingen of oordelen zijn, is ook dat er alleen maar om geaccepteerd te worden, simpelweg omdat het een deel is van wat er gebeurt. Zelfs als dingen niet geaccepteerd kunnen worden, wat als dat nu de enige beschikbare acceptatie is?

Wat als niet oké zijn iets is waar we allemaal mee leren omgaan? Wat als het alleen mogelijk is om je een weg te banen uit beperkende externe levensomstandigheden die niet goed voor je zijn, door te erkennen hoe niet goed je bent?

Of je nu anderen mist, je gevoelens onderdrukt met allerlei afleidingen, jezelf de schuld geeft voor hoe je het leven ervaart, opgaat in de wanhoop van ‘niet oké-zijn’, of momenten van ruime opluchting vindt na jaren van zuiveren en verwerken, de vibratie van onvoorwaardelijke liefde verlangt ernaar nergens anders te zijn dan hier, en draagt je door elke ervaring als je je de liefde herinnert die je bent – een gunstig moment per keer.

Om vrij te breken, moeten we openbreken. Ongeacht waar je jezelf ziet in welke fase van je reis dan ook, dit is hoe openbreken voelt.

Kunnen we elke mate van openbreken zien en bedanken als een teken van losbreken? Kunnen we onszelf toestaan vrij te breken door open te breken zonder altijd op de rem te trappen bij minder gewenste ervaringen?

Dit zijn de vragen die, gewoon door ze te lezen en te overwegen, de genade en schoonheid van openbreken en vrijbreken in je doen ontwaken.

Het is een meer authentieke aanvaarding die je hart altijd kan omarmen, een die geworteld is in de waarheid van je subjectieve ervaring.

Al die tijd is liefde er voor jou door hier te zijn als jij – ongeacht hoe één met Spirit, of afgescheiden van de Bron je jezelf voelt.

Matt

Vertaling: wakkeremensen.org