Matt Kahn: Oordelen

Matt Kahn: Oordelen

Door: Matt Khan – 11 september 2021

Je kunt de neiging hebben te oordelen over hen van wie je niet hebt geleerd.

Maar er valt ook veel te leren van hen die veroordeeld worden.

Hoewel het geen les van overeenstemming hoeft te zijn, gebaseerd op de inhoud van overtuigingen, waarden, keuzes of opvattingen, zijn zulke lessen altijd geworteld in het leren respecteren van de onschuld, goddelijkheid en diversiteit van iedereen.

Deze boodschap viert gelijkheid, inclusiviteit en aanvaarding.

Het nodigt uit tot meer respect en diplomatie in zowel onze meest informele als verhitte reacties; zelfs wanneer anderen zich in een oordeel hullen, zelfs wanneer anderen afwijzen als een manier om zich te verbergen voor de angst van afwijzing, zelfs wanneer grenzen worden gehanteerd, zelfs wanneer afstand nodig is, en zelfs wanneer we helpen om de gewetenloze daden van anderen in het licht van gerechtigheid te plaatsen.

Hoewel respect en diplomatie de eeuwige vredeshandhavers van het leven blijven, is er geen enkele kwestie die op deze planeet is opgelost of enige persoonlijke koerscorrectie van het schaden van anderen naar het helen van jezelf die heeft plaatsgevonden als gevolg van veroordeeld worden.

Dit betekent uiteindelijk dat je de neiging kunt hebben om te oordelen totdat je leert hoeveel meer behulpzaam liefde kan zijn.

Dit gebeurt door meer van jezelf te houden, niet minder, ongeacht hoe verwarrend, inconsistent, verlatend of onrechtvaardig andere mensen zijn geweest.

Wanneer je meer van jezelf houdt, en niet minder, zul je hernieuwde kracht vinden in de diepte van ontberingen, onvoorstelbare vreugde tijdens onbewogen momenten, vlagen van inspiratie zelfs wanneer alle hoop verloren lijkt, en oneindige kracht bij elke ademhaling.

Vanuit deze ruimte van zelfliefde is er niemand om te veroordelen, niets om te ontkennen, en iedereen om te dienen met gelijkheid, volwassenheid en respect.

Alles voor liefde,

Matt

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org