De Grootste Vorm van Aanmoediging

De Grootste Vorm van Aanmoediging

Door: Matt Kahn – 9 juli 2024 – via email

Ik wilde een inspirerend verhaal delen dat voortkwam uit het helpen van iemand om door een slopende angst heen te komen. Met iemand bedoel ik onze twee maanden oude Franse bulldog, Penny.

Ze is nog te klein om op de bank te springen, maar we tillen haar graag op om bij ons te zijn. Eenmaal op de bank begon ze nieuwsgierig te worden naar de vloer van onze woonkamer, waar veel van haar speelgoed en knuffels lagen. We keken toe hoe ze naar de rand van het kussen van de bank schoof, jankend en jammerend van de angst om eraf te vallen. Na een paar korte repetities waarbij we haar langzaam naar beneden droegen om haar te helpen de ruimte tussen de bank en de vloer te leren kennen, bleef Penny nog steeds verstijfd van angst, bang dat ze de sprong niet zou kunnen maken.

Onlangs nog, toen ze bang en onzeker op de rand van het kussen van de bank stond, legde ik mijn hand zachtjes op haar rug, in dezelfde houding als wanneer we haar oppakken. Ik zei: “Oké Penny. Tijd om te springen.” Terwijl ik mijn hand langzaam bewoog, alsof ik haar ging dragen, nam ze haar eerste sprong van de bank en landde perfect. Na nog een paar ervaringen was het gewoon een kwestie van onze hand op haar rug leggen om haar het vertrouwen te geven om te springen. Na slechts 48 uur sprong Penny met nonchalante precisie van de bank, nu volledig overtuigd van haar springende puppy-kracht.

Misschien zijn er, net als bij Penny, momenten in ons leven dat we twijfelen aan de vermogens en capaciteiten die al in ons leven.

Hoewel een peptalk kan helpen, is de grootste vorm van aanmoediging misschien wel de wetenschap dat we het niet alleen doen.

Net als Penny, die alleen maar onze subtiele aanraking van ondersteuning hoefde te voelen, biedt het Goddelijke altijd een zachte aanraking van genade gedurende ons leven om ons te helpen de grotere krachten in ons aan te boren wanneer het tijd is om te lanceren.

Zelfs als we de hand van de Bron niet voelen die ons van het ene moment op het andere beweegt, is dat alleen maar omdat de subtiliteit van Universele steun ons helpt herinneren aan alles waar we de kracht toe hebben door de wil van onze keuze.

Ondertussen, net zoals Penny stoutmoedig sprong, in de overtuiging dat mama en papa haar hielpen lanceren, is er geen grens aan de kracht die we kunnen uitdrukken als we ons bewust zijn van de Goddelijke kracht die ons aanmoedigt om grenzen te verleggen en opnieuw te definiëren hoe capabel we werkelijk zijn.

Misschien is er iemand in je leven die ontmoedigend aan de rand van zijn of haar levensbank zit en alleen een zachte hand van steun nodig heeft om te weten dat hij of zij niet alleen is en alles heeft wat nodig is om een moedige sprong voorwaarts te maken.

Zelfs als die persoon in je lichaam woont, is vandaag misschien de dag waarop je eigen liefdevolle steun je de grotere moed kan geven die je nodig hebt om op een gloednieuwe manier verder te gaan.

Vanuit ons hart naar het jouwe sturen we je zegeningen van liefde en helende lichtfrequenties om je te helpen herinneren dat je klaar bent om de sprong te wagen. Je hebt dit.

Alles voor liefde,

Matt

Nederlandse vertaling: wakkeremensen.org