Een Nieuwe Aarde: over hoop, liefde en hulp voor de evolutie van de mensheid

Een Nieuwe Aarde: over hoop, liefde en hulp voor de evolutie van de mensheid

juni 2023 / Door Marlon Wong-Sioe

“En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde” staat er in de Bijbel,  “want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan.” Openbaring 21:1-5

We kunnen door het ondergaan van een innerlijk transformatieproces het ‘Koninkrijk van de hemelen’, dat volgens de Bijbel in ons is, opnieuw gaan zien. Het Koninkrijk is altijd stralend, als nieuw. Wanneer we ons meer van dit Koninkrijk gewaar worden, dan zal het meer weerspiegeld worden in het aardse bestaan. Het aardse bestaan zal dan als nieuw zijn, we ervaren de aarde in het licht van een diepere ‘Zijns-dimensie’. We ervaren het in een liefdeslicht waarvan ook gezegd kan worden dat het voorbij alle dimensies gaat.

Er is echt geen gedachte of emotie die niet door liefde getransformeerd kan worden. Het maakt niet uit wat voor vorm de duisternis heeft aangenomen, met genoeg licht verdwijnt deze. Alles wat we in wezen hoeven te doen, is het innerlijke Licht meer toestaan – zoveel mogelijk. We hoeven alleen maar bereid te zijn onze angsten, gevoelens van schuld, schaamte, verdriet, woede en haat los te laten. En daarbij doen we er verstandig aan om de inspiratie die het Licht ons geeft te volgen. Het is zo dat een nieuwe aarde ontstaat.

‘Al waren uw zonden rood als scharlaken, ik maak ze wit als sneeuw’ staat er in de Bijbel in Jesaja 1:18. In de Bhagavad Gita, een heilig boek van de Hindoes, staat:  “Zelfs al ben je grootste van alle zondaren, op het vlot van de wijsheid zul je alle zonden overkomen”. (Bhagavad Gita 4.6)

Er is dus altijd hoop. In haar boek ‘Een boodschap van hoop van de engelen’ vertelt Lorna Byrne, die zegt al vanaf haar jeugd dagelijks engelen te zien, over de engel van de Hoop. Het is een engel die de wereld over reist om mensen hoop te geven. Ze beschrijft de engel als een massieve vlam. In deze hele heldere vlam ziet ze een wazig een sterke atletische menselijke vorm die een fakkel vasthoudt en een smaragd groene kleur. Ze zegt dat het heel belangrijk is dat mensen hoop blijven houden.

Het is altijd gerechtvaardigd om hoop te houden. Het kan zo zijn dat in een bepaalde omstandigheid er geen fysieke verbeteringen optreden maar ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau is het mogelijk dat er genezing optreedt. We kunnen er altijd voor kiezen om de liefde in ons hart toe te staan in plaats van weg te stoppen. We mogen liefde voelen voor onszelf en anderen – dat is gezond.

Martin Luther King die zich vreedzaam inzette voor gelijke rechten en een menselijke gemeenschap van broeder/zusterschap,  beschrijft in zijn boek ‘A Testament of Hope’ liefde (agape) wel als: begripvolle, herstellende, creatieve goede wil voor alle mensen. Dat is wat we nodig hebben. Als mensen dat zouden hebben, dan zouden we de natuur niet verwoesten en zouden er geen oorlogen zijn. Energie die nu gaat naar het maken van bijvoorbeeld wapens en vervuilende technologieën, zou gestoken worden in het verbeteren van de zorg en ieders algemene leefomstandigheden.

We kunnen altijd om hulp vragen om meer hoop en liefde te ervaren. Soms wordt dit ook wel bidden genoemd, maar je hoeft het natuurlijk niet zo te noemen. Je hoeft ook geen vaste gebeden op te zeggen maar het volgende gebed van Lorna Byrne, ‘Gebed van de Helende Engelen dat van God naar de aarde is gebracht door de aartsengel Michael’ spreekt je misschien aan:

Laat, uw helende engelen

Uw hemelse heerscharen

Neerdalen op mij

En op al mijn dierbaren.

Laat me de straal van uw

Helende engelen op mij voelen

Het licht van uw helende Handen

Ik zal uw heling laten beginnen

Zoals God het toestaat

Amen

(Origineel: Prayer of Thy Healing Angels)

We kunnen van de aarde een glimp van de hemel maken, laat Lorna Byrne de mensheid weten. Hoe meer we toestaan dat onze Ziel, die pure liefde is, en het lichaam dichter bij elkaar komen, hoe meer dit zal gebeuren.

In haar boek ‘Hoog in de Hemel’ heeft Lorna het over de spirituele evolutie van de mensheid. Het is een kwestie van het, in alle diversiteit, liefdevoller worden als mensheid. In het laatste hoofdstuk van het boek zegt ze dat hierdoor onze vermogens met betrekking tot geneeskunst en medicijnen zullen groeien. Jezus zegt in de bijbel over mensen die geloven:  zij zullen zieke mensen de handen opleggen en genezen.’ (Marcus 16:17-18)

Op alle vlakken zullen mensen het beter hebben. Naarmate de spirituele evolutie van de mensheid voortgaat, kunnen we steeds meer spreken van een spirituele samenleving. Hier een aantal voordelen van leven in een spirituele samenleving, zoals ik het zie, voor jou:

 • Er heerst zowel rust als levendigheid.
 • Je hebt sowieso een fatsoenlijke plek om te wonen met voldoende zonlicht.
 • Je hebt zonder voorwaarde de middelen om dagelijks genoeg gezond mens-, dier- en milieuvriendelijk voedsel te kunnen eten en hebt sowieso schoon drinkwater tot je beschikking.
 • Je hebt de middelen voorhanden om je (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel) te ontwikkelen op een manier die bij jou past.
 • Je hebt de middelen tot je beschikking om je (desgewenst) creatief uit te drukken op een manier die bij jou past.
 • Je hebt de mogelijkheid om vreedzame relaties/contacten aan te gaan met mensen naar keuze.
 • Je kunt met die dit willen volwassen seksueel contact hebben of dit nu hetero-, bi-, of homoseksueel is.
 • Je hebt de mogelijkheid om je duurzaam en kosteloos te verplaatsen met het openbaar vervoer.
 • Je kan levenslang kosteloos onderwijs volgen naar wens, afgestemd op jouw behoeftes en leerdoelen.
 • Je kan altijd kosteloos lichamelijke en geestelijke medische zorg (regulier, complementair, integraal) krijgen op jouw behoeftes afgestemd.
 • Je wordt waar gewenst kosteloos gecoacht door een levens-/loopbaan coach.
 • Je bent er zeker van dat als je een miss2tap begaat iedereen bereidheid heeft om je te vergeven.
 • Je bent er zeker van dat als je een misstap begaat iedereen je aanmoedigt en steunt om jezelf te vergeven.
 • Je hoeft niet bang te zijn voor lijfstraffen en mocht je in een gevangenis belanden, dan word je humaan behandeld.
 • Je ademt schone lucht als je op de fiets zit naar het werk of een wandeling maakt door stad of park.
 • Er zijn op daarvoor bestemde plaatsen dagelijks voor iedereen toegankelijke muzikale/theatrale activiteiten die bijdragen aan een vreedzaam gemeenschapsgevoel.
 • Wetenschap wordt zeer gewaardeerd maar er wordt erkend dat ook wat niet wetenschappelijk bewezen is van waarde kan zijn.
 • Als je lekker een dagje gaat zwemmen in bijvoorbeeld een meer of aan zee dan is dat in prachtig helder water!
 • Je kunt er zeker van zijn dat de aarde ook nog bewoonbaar zal zijn voor je eventuele kinderen, kleinkinderen en andere jongeren.
 • Er is volop (ongerepte) natuur om in te relaxen!

Wat kost deze samenleving? Niks dan jouw bereidheid om gedachten en gevoelens van angst, verdriet, schuld, schaamte, jaloezie, woede en haat lost te laten en te handelen met hart en verstand!

Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, zie jij ze ook?

Copyright © Marlon Wong-Sioe 2023

https://marlonwongsioe.com