De samenleving van dwalenden: ontdek het Licht dat straalt

De samenleving van dwalenden: ontdek het Licht dat straalt

november 2021 / Door Marlon Wog-Sioe

We wensen diep van binnen allemaal te leven in een samenleving die Licht weerspiegelt. Een vredige, liefdevolle mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving. Een samenleving waarin ieder werkelijk gelukkig is. Een harmonieuze en vrolijke samenleving. Een samenleving waar niemand ronddwaalt met het gevoel dat er niemand om hem of haar geeft. We wensen een samenleving waarin ieders Innerlijke Licht, onze intrinsieke waarde, wordt erkend.

‘Het Innerlijke Licht, ik geloof daar niet zo in’ zeg je misschien. De soefi-mysticus Rumi zei: “Als de Ene Prachtige niet in jou is, wat is dan dat Licht verborgen onder je gewaad?” Als je van buitenaf naar je gewaad kijkt dan zie je alleen het gewaad. Het is echter hieronder dat het Licht ligt. We dienen ons ‘gewaad van angst’ af te leggen en de ‘naakte’ Waarheid toe te staan. We dienen ons te openen voor de Liefde in ons. Zo ontstaat steeds meer een prettige sfeer.

In een sfeer van liefde wordt de natuur niet verwoest. Dieren worden goed behandeld. We helpen elkaar. De koraalriffen blijven bestaan, de atmosfeer wordt weer schoon en de aarde weer vruchtbaarder. Er wordt niet in de wilde weg gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Fruit wordt niet meer bespoten met ‘gifcocktails’. Een maximaal wettelijk toegestane hoeveelheid van de ene gifsoort en een maximaal wettelijk toegestane hoeveelheid van de andere gifsoort… in totaal te veel… Bijen sterven niet langer door het gebruik van gif. We beseffen dat de bijen nodig zijn voor de bestuiving van gewassen.

In de zeeën drijven niet langer eilanden van plastic. We stoppen met boren naar dat wat uitputtelijk is, zeker wanneer dit aardbevingen veroorzaakt en mensen slapeloze nachten bezorgt. In plaats hiervan richten we ons op het opwekken van energie op veilige duurzame wijzen. We maken gebruik van zonne-energie en windenergie. Waar eerst grote woestijnen lagen, liggen nu zonneparken. Ook de daken van huizen en bedrijven zijn bedekt met zonnepanelen of met prachtige grasvelden met bloemen waarop gerecreëerd kan worden.

Meer lezen >>>