De bloesem samenleving: over hoe we als samenleving zoals prachtige bloesems kunnen zijn

De bloesem samenleving: over hoe we als samenleving zoals prachtige bloesems kunnen zijn

19 Juni 2022 / Door Marlon Wong-Sioe

Wat is een bloesemsamenleving? Het is een samenleving waarin mensen massaal zich laten inspireren door de pracht van bloesems. De bloesems zelf en de takken en stam van de bomen waaraan ze kunnen groeien.

Volgens natuurkundige Barbara Brennan groeit al het fysieke op een energetisch patroon, een matrix. Een raamwerk dat zich ontvouwt en waarop de hele fysieke wereld is gebouwd. Als bijvoorbeeld een plant, zoals een boom fysiek groeit, gaat daar een energetische groei aan vooraf. Het idee van niet fysieke vormen die de basis vormen voor de fysieke wereld doet denken aan de filosoof Plato zijn ‘Ideeënwereld’.

Brennan ziet universele liefde als de scheppende kracht. Deze welt op vanuit de kern van ons wezen, Brennan noemt het de Wezenster. Liefde welt op uit de grenzeloos vredige Leegte in het diepst van ons wezen. Liefde, stroomt door deze matrix, deze blauwdruk, en vervolgens zijn we een stap dichter bij het vormen van de fysieke wereld.

Deze blauwdruk is wat Brennan ook wel het vijfde niveau van het subtiele menselijke energieveld noemt. Het is het etherisch-causale vlak. Brennan stelt dat ons richten op deze blauwdruk een gevoel van veiligheid geeft. Wanneer we als mensheid meer zijn afgestemd op de gezonde blauwdruk, dan zal dat weerspiegelt worden in de samenleving als een ordelijk verloop van dingen. Geen rigide orde. Denk aan de orde van een prachtig bloeiende boom! Een bloesemsamenleving worden gaat over als samenleving leren om te zijn als een prachtig bloeiend boom!

In een bloesemsamenleving heeft iedereen de kans om als een bloesem te stralen. Om een echte bloesem samenleving te hebben, is het belangrijk dat emotionele blokkades worden verholpen zodat de liefde uit het diepst van ons wezen goed kan stromen. Hierbij kan de positieve energie van bloesems behulpzaam zijn. Onder een bloesemsamenleving versta ik er een waarin onder andere de natuur haar helende eigenschappen alom worden erkend en waar desgewenst de positieve energie van bloesems wordt gebruikt. Bijvoorbeeld de 38 door bacterioloog en homeopaat Edward Bach geselecteerde bloesems. Zijn wens was het dat ieder gezin een doos met bloesemremedies zou hebben als een soort van EHBO koffertje in geval van emotionele noodgevallen. Wat zou dit mooi zijn!

Meer lezen >>>