Stop met het absorberen van negatieve energie van anderen!

Stop met het absorberen van negatieve energie van anderen!
Door Marcelius

Het empathisch vermogen om emoties van andere mensen te herkennen en te voelen, daarin bestaat het nadeel om de negativiteit van de anderen om je heen absorberen. Wanneer dit gebeurt, kan het vermogen om te functioneren aanzienlijk worden beïnvloed. Het absorberen van andermans negatieve energie kan net zo giftig zijn als inname van ongezond voedsel en dat is zeer vermoeiend. Dus leer om te voorkomen dat dit gebeurt.

Wees selectief over de mensen die jij toelaat in jou leven

 

Accepteer dat niet iedereen je zal mogen, en nee je hoeft geen vrienden te worden met iedereen die je ontmoet. Je hoeft jezelf niet onder druk te zetten om vriendschappen te sluiten met iedereen die je tegenkomt.  Natuurlijk wil je wel beleefd zijn, maar vertrouw op je intuïtie bij het ontmoeten van nieuwe mensen en voorkom het gevoel dat je nodig tijd door moet brengen met mensen, alleen maar omdat je hen hebt leren kennen door associatie.
Bovendien, als je merkt dat je het vaak nodig hebt om te ventileren over een persoon of een vriend die altijd negatief is over het leven, of het gevoel dat iemand in je leven regelmatig gebruik maakt van je of onaardig is tegen je, dan is het tijd om afstand te creëren. Sommige vriendschappen of relaties zijn gewoon niet goed voor je, en je moet in staat zijn om dat te accepteren. Zodra je dat doet, dan kan je de vrienden en kennissen die hun negativiteit spuien dumpen. Leren om los te laten en nee te zeggen tegen mensen die je tijd niet verdienen betekend meer aandacht voor degenen die er wel toe doen.

Probeer niet iedereen tevreden stellen

We hebben allemaal maar een beperkt aantal uren in een dag, dus wees selectief aan wie je tijd besteed. Verspil geen tijd aan mensen die niet om jou lijken te geven, of die het je moeilijk maken geven. Focus op het ontwikkelen van relaties die op natuurlijke wijze gedijen, in plaats van bezig te zijn met mensen tot wie je van nature niet aangetrokken voelt.
Pas op voor Energie Vampieren
Zoals reeds vermeld, kan je bestaande vrienden die altijd negatief over het leven zijn hebben, maar weet dat sommige mensen nog veel giftiger zijn. Deze soorten kunnen energie vampiers worden genoemd, omdat ze je leeg zuigen van alle positieve energie en je achter laten met al hun negativiteit. Dat is wat hen in leven houdt.
Pas op voor energie vampiers die altijd gebruik maken van negatieve woorden en negatieve emoties en deze bij jou te dumpen. Wees alert op die “vrienden” die alleen maar pessimistisch taal gebruiken of je behandelen als een klankbord voor hun negatieve gevoelens. Je bent waarschijnlijk al hun negativiteit aan het absorberen elke keer dat je ze ziet.
Verantwoordelijk zijn voor jezelf
Jij bent de enige persoon die de controle heeft over hoe jij je voelt. In elke situatie heb je de keuze van de manier waarop jij reageert en wat jij doet. Sommigen zeggen dat het jaren van training vergt om je gevoelens te beheersen, maar het begint allemaal met het bewustzijn dus besef wat jou te doen staat! En dit kan jij nu tot uiting brengen door gedisciplineerd te oefenen.
Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf betekent dat jij moet beginnen met je bewust zijn van hoe jij je voelt wanneer er bepaalde mensen om je heen zijn. En dan niet bang zijn om actie te ondernemen. Als je tijd doorbrengt met iemand die maakt dat jij je slecht voelt of je afmat, dan is het tijd om direct afstand te creëren tussen jou en die persoon.
Wees geen slachtoffer, omdat jij de kracht hebt om die manier te bepalen waarop jij het leven wilt ervaren. Je zal meer positiviteit en minder negativiteit absorberen en als je echt nadenkt over hoe mensen, plaatsen en situaties je laten voelen om vervolgens actie te kunnen ondernemen om dat te veranderen in wat jou dient.
  

Breng tijd alleen door

 

Om een of andere reden is de westerse samenleving gekomen tot een samenleving die nogal denigrerend doet over persoonlijke kenmerken zoals introversie, verlegenheid, etc. Echter, tijd alleen, en de persoonlijke ontwikkeling die gebeurt in deze tijd deze kan heel genezend en regenererend zijn.
Voor sommigen is eenzaamheid heel moeilijk want het is een tijd waarin een persoon begint om echt te kijken naar wat er gebeurt met hun eigen zelf. Toch is het nodig om de bewustwording te ontwikkelen die je nodig hebt om te bepalen wanneer je negatieve energie absorbeert en om wie in jouw leven een energie-vampier is en om deze te kunnen identificeren.
May the force be with you!
MARCELIUS
Vakliteratuur