De zomer van de.. verduisteringen..!

De zomer van de.. verduisteringen..!
Een bijzondere zomer, die haar bijzondere karakter voor het eerst toont op vrijdag de 13e.. Vrijdag 13 juli vindt de eerste van maar liefst 3 verduisteringen plaats. 2 Zonsverduisteringen met 1 maansverduistering ertussen in. Astrologe Manuela van der Knaap schreef dit artikel als analyse van de dieperliggende ontwikkelingen rondom deze zomerse hemelconstellaties. Zullen we Manuela nog even voorstellen, voor degene die haar (artikelen HIER en HIER bijv.) nog niet kent: Manuela van der Knaap, aangenaam..

Tot mijn 30ste was ik vooral gericht op ’n internationale carrière in ‘de groene sector’; ik deed wat ik geleerd had tijdens mijn opvoeding in een ondernemersgezin. Hard werken, veel geld verdienen, niet zeuren en vooral niet naar jezelf luisteren, maar doen wat er van je gevraagd wordt en dus marktgericht denken. En daar was ik erg goed in, al zeg ik het zelf. Een burn-out was het resultaat, gezien mijn enorme innerlijke kracht en de niet te stoppen, enthousiaste houding en het negeren van de signalen van mijn lichaam.

Mijn Ziel had andere plannen..
Ik kreeg inzichten in hoe onze economie werkelijk in de maatschappij steekt en dat wij afstevenen op vernietiging. Toen kreeg ik een reeks visioenen en zo werd mij duidelijk gemaakt dat ik iets anders te doen had in deze wereld. Mijn Ziel bracht mij in contact met een aspect van mijzelf dat nog veel omvattender is dan mijn Ziel en buiten tijd en ruimte verblijft; mijn Kosmische Wezenskern (Geest). Er kwamen nieuwe vaardigheden los en hier moest ik erg aan wennen en mee leren omgaan.

Na een enorm intense periode van 1,5 jaar, werd mij door mijn Kosmische Wezenskern verteld dat er nu een periode van geen bewust contact zou komen, omdat alle informatie en energie eerst geïntegreerd moest worden. Er zou altijd hulp en begeleiding zijn voor mij en het contact zou later weer hersteld worden, maar dan op een andere manier; geïntegreerd en levend vanuit de eenheid van mijn Kosmische Wezenskern (Geest). Levend in het dagelijks leven vanuit mijn Geest het ‘zijn’.
 
Vanuit deze staat van ‘zijn’ werk ik nu 10 jaar later als kosmisch astroloog. Daarna is er een lange periode geweest van verwerken van deze ervaringen, het uitwerken van oude trauma’s en het vinden en integreren van mijn Ware Zelf in mijn dagelijkse bestaan. Om meer inzicht te krijgen in mijzelf en mijn mogelijkheden ben ik een 4-jarige beroepsopleiding Psychologische Astrologie gaan volgen bij de ‘Academie voor Astrologie’ in Amsterdam, bij Adrie van der Ven.