Jouw feest begint het volgende jaar. Nog even het jaar afsluiten

Jouw feest begint het volgende jaar. Nog even het jaar afsluiten.
December 2019 / Door Luc van Ewijk

Het vuurwerk zal bijna van start gaan. Dan kan jouw feest pas beginnen. Bijna alle ballast van jezelf afgeworpen. Dan kan het nieuwe voor jouw beginnen. Een hele nieuwe lijn, een nieuwe familie of nieuwe vrienden. Want alles wat jouw niet meer dient zal dit jaar voor je eindigen. 

En vervangen worden door wat beters. Liefde ligt weer op de loer. Je verlangt er naar. Maar je danst nog even alleen. Dan kun je nog de puntjes op de i zetten. Bij jezelf dan.

Zet vooral je eigen licht volop aan. Want buiten is het maar een donkere boel. Het is vroeg donker in december. En vele weten niet meer waar de lichtknop zit. Dus zet hem aan. 

Je zult je weg weer zien. Haarscherp en niet meer te ontkennen. Wel spannend want je mag nu gaan vliegen. Maar je kunt het. Je hebt al vaak de sprong gewaagd, maar vaak viel je nog. 

Nu zul je niet meer vallen. Niet meer tot de grond. En zullen je projecten van de grond komen. Omdat je weer één met jezelf bent geworden. 

Vele zullen nog aan je proberen te trekken. Maar het is allemaal afleiding. De maskers zijn gevallen. De leugens komen aan bod. Over heel de lijn. Zowel hoog en laag in de maatschappij.

Want de tijd van de waarheid is gekomen. De lente mag weleens in de wereld beginnen. De tijd van lijden komt tot een einde.